Интелектуалци

@Julian

Sjajan intelekt ne moze da prestane da fascinira, kao sto ne mogu prestati dobre knjige, ili dobro stivo, iz koje god oblasti. To su vredni biseri. Druga stvar je sto je to retkost. Goli razum i postenje je danas retkost, a kamoli nesto vise.

A veza po sebi moze uci u rutinu, to je druga stvar. Odnosi u vezi nije jednako intelektualni razgovori.

Inace, predrasuda je da "intelektulan tip" i obrazovan znaci los u krevetu, to se mozda tese ovi drugi stereotipnom slikom aseksualnog knjiskog moljca sa teglama koji ne izlazi nigde sem u biblioteku.

Znam dosta frajera koji su intelektualni. Stavise, to je pun pogodak kad se na izrazen libido doda intelekt, dakle i dovoljno mastovitosti, pa i odredjene drskosti (da ne kazem perverzija) to moze samo obogatiti seksualni zivot, nego da se sve svede na mehanizaciju.. Obicna mehanizacija dovodi do rutine.

Heh, već sam napisao da nisam intelektualac. Nemam to obrazovanje i širinu misli koja bi mi pomogla da razmišljam i zaključujem kvalitetno. Iz te perspektive treba posmatrati ono što sam napisao. Nisam se predstavio kao autoritet.

Međutim, iz skromnog iskustva moram da ti kažem da precenjuješ neprolazni sjaj intelekta u ljubavnim odnosima, a da je poistovećivanje dobre knjige sa intelektualnim dometima autora u svakodnevnoj komunikaciji, nešto zbog čega lako možeš da se razočaraš u čoveka koji piše ebeno dobre knjige.
Znaš, čak i knjiga, koja je esencija najkreativnijih čovekovih misli upletenih maštom, knjiga koja je vrhunac onoga što čovek ima da kaže, ipak može da prestane da iznova i sve više fascinira. Ako si primoran da je čitaš svaki dan, u jednom trenutku ćeš shvatiti da u njoj nema više ništa što nisi otkrio, ili ćeš se smoriti od otkrivanja stvari za koje nisi siguran da li imaju neko značenje ili su jednostavno rečenice koje popunjavaju prostor na stranici. Ili ćeš uzeti neku drugu knjigu u ruku, možda lošiju, ali ćeš se oduševiti jer je drugačija od one dosadne kupusare koju kao Bibliju bistriš svaki dan.
Dakle, možeš da budeš fasciniran nekom knjigom, ali je nećeš držati uz uzglavlje i čitati svaki dan. Razlog za to je što ti neće biti fascinantno ako budeš čitao jedno te isto 24/7 do kraja života.

A sa fascinacijom živim čovekom još teže ide. Živ čovek nije esencija mudrih misli poput knjige, nego je jedan konglomerat svakakvih sranja, glupavih misli, teškog karaktera, neočekivanih slabosti i smrada koji ostavlja iza sebe u toaletu, Kad živiš sa takvim, vremenom počneš da ga posmatraš kao običnog čoveka, a zapišana daska će te više iznervirati i razočarati nego što ćeš se oduševiti najnovijom mišlju koju će metnuti u knjigu.
Želim da kažem da je ipak potrebno da pojedeš makar kilo soli sa nekim da bi shvatio ovo što pričam u vezi sa tvojom tvrdnjom o neprolaznosti fascinacije blistavim intelektom.

Postoji još jedan problem. Naime, ti si muškarac. Stvari posmatraš iz perspektive veze muškarca sa muškarcem. Žene ne razmišljaju kao ti, ne razmišljaju isto kao ti o bilo čemu, ne samo o očekivanjima u odnosu sa muškarcima.
Znači em nisi žensko, em nisi hetero, verujem da nisi imao priliku da zaista stekneš uvid u to šta se dešava u muško-ženskim vezama, naravno kada govorimo o tome šta žene zaista fascinira, i do koje mere.

Što se tiče ovih pasusa o seksualnoj moći intelektualaca, to nema veze ni sa čim što sam pisao. Nisam ocenjivao kako intelektualci ebu. Verujem da su u proseku isti kao bila koja druga grupa ljudi.
Pretpostavljam da si to pisao kao dodatak komentaru, a ne kao repliku na nešto što prethodno rekoh.

Tema@ intelektualci su oduvek bili iznad ostalih muškaraca, naravno da su simpatični i kada imaju pomalo štreberski stav koji nije obavezan.I ne znam zašto intelektualace često povezuju sa ružnjikavim,otužnim muškarcima, što svakako nema veze sa mozgom...Msm nema pravila.
Naravno! To moze da bude samo plus, sigurno ne moze da bude mana, niti iskljucuje i sve druge kvalitete koje mogu imati ostali muskarci.

Na ovom svetu postoji jako mali broj pravih intelektualaca. Otprilike, broj je negde na 0,5% od generalnog uverenja ko su sve intelektualci.

To cak nema veze ni sa konkretnim poznavanjem podataka iz neke, ili vise oblasti.

Naravno da je najgora situacija kod onih koji su izucavali predmete na faxu koji nemaju nikakve veze sa teorijom. To su ljudi koji blage veze sa zivotom nemaju, a cesto su i usiljeni, iako im je zanimanje na nivou prosecnog vodoinstalatera ili keramicara, samo tehnicki kompleksnije jer im treba vise konkretnih podataka. I to, cak i ne mislim na to sto nemaju blage veze o konkretnim oblastima (najgora situacija je sa ekonomijom, to je oblast koju tzv. intelektualci najmanje, ne samo poznaju, nego nisu ni u mogucnosti da je nekada upoznaju), vec sa nesposobnoscu da apstraktno razmisljaju.

Razumevanje teorije i nauke vas cini intelektualcem. Ne moze neko ko blage veze sa apstraknim misljenjem nema da sebe nazove intelektualcem. To sa sobom povlaci masu stvari i ima masu konkretnih posledica. To su ljudi koji i ne razumeju na koju sam teoriju mislio kada sam napisao da nemaju blage veze sa teorijom. Njima je teorija ono sto pise u knjigama.

U principu, to su smesni ljudi, jedino sto su najbitniji za mejnstrim nekog drustva, pa su drustveno i kulturoloski najjaci; pa taj smeh, ako zelis da menjas drustvo i brines se za stanje istog, moze da predje u tugu. Zato treba da vas boli krac

Poslednja izmena:
Kami intelektualac.

U principu, na celom forumu postoji mozda max 10 osoba koje su blize tom pojmu od mene. Mnogi od njih su pobegli, jer su shvatili da je ovde teska smejurija, i da ljudi ne razumeju nista.

Tipa, jedan pravi intelektualac iz oblasti prirodnih nauka, endonukleaza, pobegao je pre par godina. Ovde se misli da je intelektualac neko ko je imao 456 kolokvijuma iz tehnike. Mislim, smejurija.

Tipa, jedan pravi intelektualac iz oblasti prirodnih nauka, endonukleaza, pobegao je pre par godina. Ovde se misli da je intelektualac neko ko je imao 456 kolokvijuma iz tehnike. Mislim, smejurija.

Ne, situacija je jos tuznija.
Ovde se intelektualcem smatra svako ko je zavrsio neki fakultet.
I naravno, biti intelektualac svakako podrazumeva da imas nalog na fejsbuku.

GeJniji... :lol:

Ne, situacija je jos tuznija.
Ovde se intelektualcem smatra svako ko je zavrsio neki fakultet.
I naravno, biti intelektualac svakako podrazumeva da imas nalog na fejsbuku.

GeJniji... :lol:

To su vise hipsteri.

Tj. bili bi da su u Americi. Ovde ima i splavara i posetilaca narodnih veselja medju takvima; jer je ovde kultura mnogo ogranicena, pa mejnstrim toliko ogranicava sve subkulture, vise nego u nekoj drugoj kulturi.

U principu, na celom forumu postoji mozda max 10 osoba koje su blize tom pojmu od mene. Mnogi od njih su pobegli, jer su shvatili da je ovde teska smejurija, i da ljudi ne razumeju nista.

Ti si kontras , da svi kazu sprzeno ti bi reko sprceno. Nemas doslijedan stav nego samo ides protiv vecine.

I sada je tako, na zalost. Ja sam samo mislio na ono stvarno koliko treba da se zna, ali na zalost puno ljudi na beogradskom univerzitetu doktorira preko veze, drugi im pisu radove, kradu ili cuvaju (ne daju) podatke itd.
Pricam iz licnog iskustva.

- - - - - - - - - -
a, ja pricam na osnovu onoga sto sam procitala u blic zeni :malav:

nego, cekaj, ti rece da nismo svesni sta sve treba za doktorat
a, kad sam ja rekla da ljudi nisu svesni koliko malo treba za doktorat, ti si se slozio i s amnom
dakle, jel treba malo, ili mnogo? :lol:

ide zeka sumom i sretne liju i kaze joj:
"lijo, jel znas da pisem doktorat sa temom kako pobiti sve opasne zverke u sumi?"
lija: "ma, ajde, zeko ne budali"
zeka: "ma, kad ti kazem, bre, ajde u moju laboratoriju da vidis doktorat"
uskoce zeka i lija u rupu i posle pet minuta izlazi zeka i otresa ruke
ide dalje sumom, sretne vuka, ponovi se citava situacija
itd, itd, itd tako nekoliko opasnih zivotinja
na kraju posle npr. lasice, izlazi zeka iz rupe i za njim meda
a, zeka ponosno kaze "nije bitno sta ti je doktorat, nego ko ti je mentor"

Back