Intelekt nece spasiti svijet - Tesla kao suprotno-od-svetac!

GinemGinem

Početnik
Banovan
Poruka
3
Mnogi zive u uvjerenju da ce napretkom opsteg (dostupnog svakome, ili bar vecini - neselektivnog po pitanju dostupnosti) obrazovanja doci do raja na zemlji. Poznajem ih, jer i ja sam to nekada mislio. Dati vecini ljudi (a vecina je zla) u ruke struju ili bilo sto sa cim moze da se muci neko drugi znaci nauditi manjini koja je dobra i uciniti da svijet vise bude pakao, iako vise lici na raj. Kolicina informacija ce postati mnogo veca, ali ce proporcija istina u odnosu na proporciju lazi biti smanjena!
Ukratko, Tesla nije najvisi, nego najnizi sin nasih naroda.
Ovo pise covjek koji je upucen i u elektrotehniku, i u psihologiju. Struja - da, ona treba da bude izmisljena, ali ne dok svijetom vlada NATO agresor da se na ocigled svima (pa i tome zloupotrebljavacu) izmislja. Drzite svoja velika otkrica u tajnosti od vecine; lako je biti Nikola Tesla: tesko je znati, cutati, cekati pravi trenutak, i znati da on mozda nikada nece doci. Struja - da, ali ne sad, i mozda nikad...

Slazem se da postoje opasna znanja,pogotovo ako dodju u ruke pogresnih ljudi.
Vec smo pricali o tome da su ljudi,skloni nasilju,ubijanju, mucenju drugih ljudi ,
iz nebrojeno mnogo razloga.Toga je bilo uvek ,jos od osvita civilizacije,teznja za dominacijom,
bila je i jeste jedna od karakternih osobina ljudi.Prema onome sto ti kazes,ljudi bi trebalo da ostanu u stadiju
ameba,da ne vladaju nikakvim znanjem,pa bi onda vladala sreca na Zemlji..To je nemoguce!

Mnogi zive u uvjerenju da ce napretkom opsteg (dostupnog svakome, ili bar vecini - neselektivnog po pitanju dostupnosti) obrazovanja doci do raja na zemlji. Poznajem ih, jer i ja sam to nekada mislio. Dati vecini ljudi (a vecina je zla) u ruke struju ili bilo sto sa cim moze da se muci neko drugi znaci nauditi manjini koja je dobra i uciniti da svijet vise bude pakao, iako vise lici na raj. Kolicina informacija ce postati mnogo veca, ali ce proporcija istina u odnosu na proporciju lazi biti smanjena!
Ukratko, Tesla nije najvisi, nego najnizi sin nasih naroda.
Ovo pise covjek koji je upucen i u elektrotehniku, i u psihologiju. Struja - da, ona treba da bude izmisljena, ali ne dok svijetom vlada NATO agresor da se na ocigled svima (pa i tome zloupotrebljavacu) izmislja. Drzite svoja velika otkrica u tajnosti od vecine; lako je biti Nikola Tesla: tesko je znati, cutati, cekati pravi trenutak, i znati da on mozda nikada nece doci. Struja - da, ali ne sad, i mozda nikad...

Čovek je čoveka od pamtiveka ubijao, kamenom, toljagom pa i golim rukama ako treba. Nikakav tehnološki napredak mu nije bio potreban.

Inače zlo leži u neznanju, a ne u saznanju. Pogledaj koliko zemlje u kojima se ratuje izdvajaju na obrazovanje pa će ti sve biti jasno.

Čovek je čoveka od pamtiveka ubijao, kamenom, toljagom pa i golim rukama ako treba. Nikakav tehnološki napredak mu nije bio potreban.

Inače zlo leži u neznanju, a ne u saznanju. Pogledaj koliko zemlje u kojima se ratuje izdvajaju na obrazovanje pa će ti sve biti jasno.
Nije prije struje postojala tako razvijena tehnika za mučenje živog čovjeka kao danas poslije.
"uciniti da svijet vise bude pakao, iako vise lici na raj"
To je gore od folka, ili što kaže ovaj kreten u pjesmi, to je: "tehno -tehno -tehno folk:" znači minimum 3.25 puta gore...

Poslednja izmena:
Nije prije struje postojala tako razvijena tehnika za mučenje živog čovjeka kao danas poslije.
"uciniti da svijet vise bude pakao, iako vise lici na raj"
To je gore od folka, ili što kaže ovaj kreten u pjesmi, to je: "tehno -tehno -tehno folk:" znači minimum 3.25 puta gore...

Pročitaj malo kako je to radila npr. inkvizicija, pa mi reci da te metode nisu dorasle savremenim.

Dodao bih da ih je većina zaboravljena.

Takođe najsurovije metode mučenja primejuju upravo najzaostalije društvene zajednice.

Npr, u ruralnim predelima Avganistana narodni običaj je da se zarobljenik živ odere i ostavi na vrelini da se muči. Ako mučenik ne bi preživeo tri dana često je njegovu sudbinu delio i dželat.

Ljudski je naum rabota naopaka i bez struje.

Pročitaj malo kako je to radila npr. inkvizicija, pa mi reci da te metode nisu dorasle savremenim.

Dodao bih da ih je većina zaboravljena.

Takođe najsurovije metode mučenja primejuju upravo najzaostalije društvene zajednice.

Npr, u ruralnim predelima Avganistana narodni običaj je da se zarobljenik živ odere i ostavi na vrelini da se muči. Ako mučenik ne bi preživeo tri dana često je njegovu sudbinu delio i dželat.

Ljudski je naum rabota naopaka i bez struje.
Nema potrebe ja ništa da čitam. Ja sam sam sebe mučio da ispitam koliko mogu da podnesem, i onda sam otkrio da postoji u mozgu nešto što čini da čovjek, dok mu dereš kožu, prestaje da osjeća bol, i čak možda počinje da osjeća prijatnost. Endorfini: tako ukucaj, i o tome ti čitaj malo. Ili bolje starinski naziv: endogenous morphines. (Endogeni morfini). Morfin je sadašnji naziv za Morfijum. Ja sam u te stvari dosta upućen.
Mozak kada se čovjek muči ili kasapi ili radi još gore stvari (a ima i to) sam ispušta supstance jače (kažu) 80 puta od mogućnosti Morfina da ublaže bol, i to koktel tih supstanci. I sposobne da izazovu prijatnost kakvu izaziva Heroin, ili Morfin, ili jaču... Opijum (koktel agonista mu opioid receptora, koji sadrži između ostalih i Morfijum, od koga se i pravi Heroin, a i sam je vrlo veliki izazivač euforije) je i dalje jači od uličnog heroina...

Poslednja izmena:
Nema potrebe ja ništa da čitam. Ja sam sam sebe mučio da ispitam koliko mogu da podnesem, i onda sam otkrio da postoji u mozgu nešto što čini da čovjek, dok mu dereš kožu, prestaje da osjeća bol, i čak možda počinje da osjeća prijatnost. Endorfini: o tome ti čitaj malo.

:eek: :eek: :eek:

Evo, oma da te okadim, da ne rizikujem, možda je ova glupost zarazna.

:pop:

:eek: :eek: :eek:

Evo, oma da te okadim, da ne rizikujem, možda je ova glupost zarazna.

:pop:
To što sam ja radio mi je rekla žena koja je proglašena za najstručniju u mojoj državi da je najbolnije nešto što čovjek može uraditi sebi. Ožiljci su mi jako mali, i skoro nevidljivi... To je kombinovani bol + neprijatnost koja nije bol. Ona je rekla da nešto bolnije od toga možda i ne postoji... Nakon toga ižživljavanja na sebi sam "zaspao" tako srećan (ustvari sam izgubio svijest od sreće) kao nikad, i probudio se opijen... Zato ti dobro okadi ako treba, neću zamjeriti.

"Dobro je dok se kadi, dok se na trafo-stanici ne radi"

Poslednja izmena:
pa ima to sa samopovredjivanjem, valjda kod nanosenja rana, to je nesto kao staro pustanje krvi
ali od toga moze i da se nadrlja, pustanje krvi valjda izuzetno samo
i bilo koje
i psihicko
"krv vapi za krvlju" rečeno je (i ne misli se u smislu incesta). Ja nisam pustio krv tada, ali sam nanio sebi povrede (možeš mislit kako to boli kad ne pustiš krv a pritiskaš meso tako da se od suprotne strane oštrice noža inficira i ostanu na mesu tragovi udubljenja noža (tupe strane)!?) a krv mi je pustio ovaj hirurg, valjda da me spasi, ali svaka puštena krv vapii za krvlju (ne krvlju toga što je htio da me spasi), a rečeno je i "ko prvi izvuče mač, od mača će i poginuti" (i ne misli se na vađenje mača u svrhu ubijanja, nego uopšte), a ja nisam mač, nego ono tupo... zamisli dje sam se pritiskao? Ne, nije (svi misle sad da oću da kažem (a stvarno neću) K.U.*.A.C,) to na što svi misle, nego mnogo bolnije mjesto. Pogadjaj, ti si izfazonirana i pametna, vidi se da si vidjela pametnoga svijeta... Ili da odma kažem, ali neću reći nikome nego samo tebi privatno.

Poslednja izmena:
Cujem ja tako, da oni tamo imaju lek od raka, ali izgleda je pametan taj lobi, cuti i ubira pare dokle moze, ceka pravi trenutak da objavi to.

Ali tehnologija je mac sa dve ostrice, covek izmislio luk i strelu, noz, za lov, a znamo kako je prosla istorija.
Uvek ce neka tehnologija biti iskoriscena za zlo od nekih ljudi, samo pitanje je koliko.

Evo imamo atomsku energiju, nista nam ne garantuje da neko nece jednog dana poceti nuklearni rat.

Kako god okrenes, covek je zivotinja, sklona unistenju, grabljivosti, zeljom za moci, to je problem po mom misljenju, stanje ljudske svesti, a ne tehnologije.
Cak da jednog dana obelodanimo lek od raka, side, ili sta ti ja znam, sigurno ce biti taj jedan koji ce od toga napraviti biolosko oruzje sutradan, za odredjenu sumu novca.

Back