Intel ili Athlon

Login Killer:
JA VAM KAZEM DA JE IPAK ZX-81 NAJBOLJI KOMP KOJI JE IKADA PROIZVEDEN.
To stoji... dizao se za 0.5 sekundi... čik nek se neki PC danas digne od paljenja do windowsa za 0.5 sekundi......

To su bili dani.... al' ja bih ipak ispred stavio moj Amstrad CPC 464. E, to je bila mašina - još bolja nego Sinclairov ZX81. 8)

Lepota-i-bol:
Дебилнију расправу од ове давно нисам видео...
АMD-ови процесори много чешће прегорeвају од INTEL-ових па чак и у новијих конфигурацијама. Интел је одувек био стабилнији процесор а разлог због ког се сви овде толико ложе на AMD је сигурно да би оправдали своју јефтинију куповину, јер нису имали довољно новца да купе INTEL па сад пљују по њему дакле: комплекс децо, лични афекат! Да није то у питању сумњам да би се ова дискусија разукла на оволике стране и испровоцирала тако бурне реакције код AMD-ОВАЦА... Беее Беее Беее...
Jako dobro zapazanje, svaka cast!

Anica:
Jako dobro zapazanje, svaka cast!
Al' ste se našli vas dvoje... k'o što naš "bolni lepotan" reče na jednoj drugoj temi "Живим ван овог времена, ван овог света... Бавим се писањем, цртањем и фотографијом... " ja bih ga samo podržao da nastavi s crtanjem i fotografijom, a i pisanjem, ali ne o procesorima, pošto očigledno nije savladao gradivo...

(A mogao bi sa Anicom da se upozna, da malo razmene iskustva... hehehe) :mrgreen:

zx spectrum je bio pravi !!!!!! pa commodore 64 , pa amstrad cpc 464(sa integrisanim kasetofonom sa strane) a ha to cudo,ja licno sam imao atari 800xl,pandam c64,........ da ne gnjavim jer tema vise nije ta .

zx81 je bio bas prvi !!! bukvalno ,u stvari setio sam se GALAKSIJA je bio prvi racunar URADI SAM .

Nema potrebe da razmenjujemo iskustva jer ga i sami imamo dovoljno...Kako vam se cini Intel Xeon?????
Intel Xeon Processor 64bit
L2 Cache 2MB
Clock Speed 3.80Ghz
Front Side Bus 800 MHz
Memory Type Quad Channel DDR, DDR2

intel!!!!!!!!! bar za mene,skoro sam sklopio moju masinu i to sa p640 i overclockovao ga na 4,0 i radi bez ijedne greske vec vise od dva meseca.temp.cpu 32 u igri neprelazi 53 i toga hladi big typhoon.a da nepricam koliko je brz, :mrgreen:

B.M:
intel!!!!!!!!! bar za mene,skoro sam sklopio moju masinu i to sa p640 i overclockovao ga na 4,0 i radi bez ijedne greske vec vise od dva meseca.temp.cpu 32 u igri neprelazi 53 i toga hladi big typhoon.a da nepricam koliko je brz, :mrgreen:
Ja sam u firmi kupio Intelov P830 dual core sa 7800GT karticom, al' još nisam stigao da se igram sa overclockovanjem jer je tek juče kompletiran. Će vidimo, očekujem dosta od njega.

Naravno, da sam imao pare mnogo pre bih kupio AMD-ov FX-57, ali ebiga, ima dana.

p830 ili d830???7800gt imam i ja, nju je najbolje overclockovat na 430-1,10 za nju jos nisam nasao cooler,a sad mali podatak o mojoj brzini ,restart za 24-26 sec(naravno ako nemam neki disk unutra)obavesti nas o tome koliko si overclockovao i opisi nam malo svoju konfiguraciju;)

B.M:
p830 ili d830???7800gt imam i ja, nju je najbolje overclockovat na 430-1,10 za nju jos nisam nasao cooler,a sad mali podatak o mojoj brzini ,restart za 24-26 sec(naravno ako nemam neki disk unutra)obavesti nas o tome koliko si overclockovao i opisi nam malo svoju konfiguraciju;)
Izvinjavam se na slovnoj omašцi, procesor je Pentium D 830, ploča Asus P5WD2, memorija je neka Samsungova PC4200, 4x4x4x12, kartica Club3d 7800GT, dve Barracude po 300GB, napajanje neko kung fu od 600W, i kućište je od neke prastare mašine sa poskidanim svim stranama. (ovde popularno zvani "Kosturko") :-)

Bez overclockovanja 3dmark05 ide nešto sitno ispod 7000, e nisam još stigao da je overclockujem jer prvo treba da napravim backup ove mašine na kojoj sad radim pre nego tu stavim u full pogon, a poznato je da kao sistem administrator nikad nemam vremena... ;-)

Kume INTEL!!!

Koristio sam AMD, pojacaj ovo/ono (mnozioce frekvenciju i ostalo) i puko!!!
Promenio sam gomilu maticnih ploca i nista!!!!
Presao sa na INTEL sve super radi. Poredjenja radi obradjujem video materijal u trajanju 3-5 sati znaci linearna montaza AMD radi jedan dan........ a mozda i vise nisam mogao da cekam, a INTEL odradi 5-7 sati rada (render). Kvalitet obrade video PAL 720X576 zvuk 48000Hz, u renderovanju su ukljuceni pluginsi za zvuk i sliku (ekvilizacija, skidanje suma zvuk, normalizacija zvuka, balns boje i kontrasta i ostalo).

AKO KUPUJES KOMP ZA ZEZANJE ONDA AMD, A AKO OCES OZBILJNO DA RADIS NA KOMPU ONDA INTEL

:roll: :roll: :roll: :roll: POZDRAV OD TOBRE

OKLAGIJA:
Kad si raspoložen da te isprašim sa AMD-om u testu po tvom izboru? Naravno, koristim ja i Intele, ali volim da prašim neupućene "navijače". Da si rekao "AMD" ja bih te opet sa Intelom naučio lekciji o performansama.

Kako god okreneš - single mindedness ***** ass, dude.

Sizif:
Izvinjavam se na slovnoj omašцi, procesor je Pentium D 830, ploča Asus P5WD2, memorija je neka Samsungova PC4200, 4x4x4x12, kartica Club3d 7800GT, dve Barracude po 300GB, napajanje neko kung fu od 600W, i kućište je od neke prastare mašine sa poskidanim svim stranama. (ovde popularno zvani "Kosturko") :-)

Bez overclockovanja 3dmark05 ide nešto sitno ispod 7000, e nisam još stigao da je overclockujem jer prvo treba da napravim backup ove mašine na kojoj sad radim pre nego tu stavim u full pogon, a poznato je da kao sistem administrator nikad nemam vremena... ;-)
lepa masina,moj je malo skromniji ali sasvim zadovoljava moje potrebe.za cpu sam vec rekao a ploca mi je Abit aa8 3rd eye,hd-WD74 gb(sasvim dovoljan za mene) na 10,000rmp,ddr2 OEM 1gb,i Tagan 480w,nabavio sam 3dmark05 testirao,i 6700 stim da sam sve vratio na standard(a tako ce i ostati posto ustvari i nemam neke potrebe za overclockovanjem ;-) )

Imam stari duron koji vec radi preko 5 god.savrseno
Sada imam 2500+ koji je overklokovan na 2.2 ghz.
Ja kazem da je amd bolji zbog cene.Da bacam pare na intel ne pada mi na pamet-kupim jeftinije i overklokujem i dobijem 2500 kao 3200.Intelov overklok je smesan-samo povecavanje napona.
Intel ima staro i crvsto ime,a kvalitet i stabilnost je ista.
Hladjenje zavisi od coolera,stabilnost od napona i mreze,brzina od modela i overkloka tako da se ne gubite vise>>>>>>>>po:)

ma amd odradjuje sve sto i intel,da je manje kvalitetan , nije ,brzi jeste u vecini poslova,negde i nije,jeftiniji jeste,vecno necu ziveti,uzecu amd ,bolji je, ako "sutra" intel bude tako nesto pruzao za slicnu cenu , pa uzecu njega......... uzivajte

lock

Back