Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Intel ima P4 procesore koji su zasnovani na vremesnoj NetBurst arhitekturi iz 2001 godine. Prescott je doneo malo osvezenje u finijeg procesa izrade i novih cipsetova sa podrskom za PCI-E i DDR2 ali sto se tice samog procesora to je stari P4 u novom socketu LGA775 koje je napravljeno od metala jer bi se standardno istopilo na temperturama na kojima ovi procesori rade. Ni novo 65nm Presler jezgro nece doneti neko veliko poboljsanje. E negde polovinom 2007. pojavice se "centrino za desktop" pod kodnim imenom Conroe. Shuska se da ce radni taktovi biti izmedju 2 i 3Ghz da se memorijski kontroler najzad seli iz northbridge cipa u sam procesor i da ce biti quad-core. Hladan brz i skup.
E do tada Intel moze samo polako da kaska AMD-om i njegovim Naprednim Malim Spravama.
Imam druga koji jednostavno obozava AMD, ali kaze da je ipak originalni PENTIUM prozesor bolji, iako nerealno skuplji.
A sto se mene tice i nema neke razlike, one se osecaju u kolicini RAM-a