Intel ili Athlon

Anica:
A ko je prvi napravio procesor? Intel
JA bi rekao da su se pre pojavili ZX Spectrum, Amiga, Commodore i Atari. Ko god da je bolji, dok god se oni bore, korisnici dobijaju. Vecina vas verovatno se i ne seca vremena kada su, zahvaljujuci tome sto je Intel bio bez konkurencije, a AMD samo pogon koji je trebao da premosti potraznju, racunari kostali i do 10000 maraka nemackih.

_Nefertiti_:
Prvo, ne gledan spanske serije, drugo, NE KORISTIM MISA PRILIKOM RADA JER JE SPORIJA OPCIJA, i trece, postoje procesi i komande prilikom kojih itekako moras da sacekas racunar da odradi iste, ono sto ja hocu da kazem jeste da je vreme za to minimalno i gotovo u trenutku mogu da predjem na sledeci korak dok na mnogim drugim racunarima zaboravim sta sam sledece htela da uradim dok on davi...meni to puno znaci jer meni ostaje vise vremena za ostale stvari.

Ako si Ti isti korisnik(korisnica), sa kojim sam dosad diskutovao, moram Ti reći da počinjem da sumnjam da si ikad radio (ili radila, šta-već) pripremu, jer je DTP bez miša totalno nemoguć. I sam koristim skraćenice sa tastature gde god je moguće, ali APSOLUTNO NIJE svuda moguće. Osim toga, samo kreiranje primitiva i njihovo pozicioniranje na stranici, zahteva baratanje mišem. Ili ti retuširanje u Photoshopu radiš tastaturom? Ili možda glasom?

Previše brzo radiš da svaku milisekundu prostora uspevaš da iskoristiš i još mi reci da u odnosu na brzinu odziva možeš da pogodiš na kojem broju obrtaja se vrti kuler i onda definitivno odustajem od diskusije.

I Centrino se neće ugrađivati niukakve druge računare, pošto će uskoro postati prošlost. Daj se informiši pre nego što lupiš sledeći put!

Grow up, please!

Pozdrav

Ma nemam ja vremena da se raspravljam sa tobom, ja vrlo dobro znam kako ja radim i na koji nacin radim, a ti radi i dalje kako tebi odgovara i gotovo. Naravno da retusiranje ne radim tastaturom ali sve ostale stvari da, ako nisi znao u programima mozes da ostavljas svoje precice, cak i one koje ne postoje po defaultu, tako da vecina komandi moze da se izvrsi preko tastature.
A u vezi Centrina, videcemo, ja garantujem da ce ga staviti u druge racunare i to neku jos bolju verziju.
Intel je bolji a AMD na nasem trzistu prolazi samo zato sto je jeftin, a koliko para toliko muzike, nije dzabe najjeftiniji Intelov procesor skuplji od AMD-a.

Prolazi zato što je jeftin? I to samo kod nas?
U biti je očigledno da ustvari AMD postoji samo zarad ubogih gikova u Srbiji?

Patetično!

http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=amd+on+market&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

A Ti sad lepo, na svoj način, prostudiraj vesti najvećih svetskih agencija i IT analitičara, pa mi reci da su SVI u zabludi...

"One and only" u IT sektoru ne postoji. IBM je nekad bio gorostas iste te industrije... A danas? Došao je do toga da mora da proda kompletnu proizvodnju PC-ja. Pardon, već je prodao i to Kinezima. I mnogi drugi su nestali na sličan način - preko noći. Pa opet ništa. Živi se i dalje.

Intel bi mogao da nestane već koliko za 5 godina (ili ranije?). Isto tako i AMD. Poenta je da nema pravila. I najveći se uguše u sopstvenom neznanju i bahatosti. Što se mene tiče, ne marim, šta god snašlo i jedne i druge. Emocije u ovoj (pa i svakoj drugoj, najzad) branši treba potisnuti do maksimuma. Šta imaš od obožavanja Boga Intela?

God damn, it's just a machine!

Pozdrav

Anica:
Analiticari i svetske agencije, kao i nase pisu onako kako im je PLACENO!
Anice, nemoj se sramotiti slepim promovisanjem nečega o čemu očigledno ne znaš dovoljno (procesori i teorije svestske zavere novinara). To što je tvoj kućni kompjuter brži od tvog kompjutera na poslu ne znači ama baš ništa, osim da je tvoj kućni kompjuter brži nego na poslu. Tačka. Razloga za to može biti gomila, i svi su verovatniji od tvoje pogrešne pretpostavke da je to zato što Intel pravi bolje procesore. Merenje performansi procesora je nauka, a ne puko navijanje za svoje i prenošenje "rekla-kazala" informacija. Zamisli da ti, koja se baviš grafičkim dizajnom slušaš grupu diletanata koji raspravljaju da li je bolje dizajniran logo Coca Cole ili Nike-a, a eto ti pošto se time baviš dobro znaš da tu nema jedne i apsolutne istine jer i jedan i drugi odlično služe svojoj svrsi.

Slazem se, ali nisam ja jedina koja se raspravlja o tome, a ja sam samo rekla koji meni vise odgovara, mozda nekome vise odgovara Amd, u mom slucaju je Intel. A niko me ne moze uveriti da meni vise odgovara Amd ako ja znam da je to Intel.
Pozdrav, nemam vise vremena da se raspravljam o tome, ja zelim bolji procesor da bih manje vremena provodila pred kompjuterom a ispade da u ovim raspravama radim upravo suprotno i to bas zbog njega.

Anica:
A niko me ne moze uveriti da meni vise odgovara Amd ako ja znam da je to Intel.
Ne, tebi više odgovara kompjuter koji imaš kod kuće od onog koji imaš na poslu, a to je sasvim druga priča o poređenju dve firme i dva procesora.

Mogu da se kladim u 500€ da ti, ili bilo ko drugi, samo radeći na kompjuteru, (bez da proveravaš koji je procesor unutra) nikada ne bi mogla pogoditi koji je procesor u pitanju, ukoliko je kompjuter dobro konfigurisan i ispravno podešen.

To je cela poenta. Razlike su, u svakodnevnom radu beznačajne. Ustvari - NIKAKVE.

Razlike mogu da se vide (od slučaja do slučaja) u kompresiji, renderingu ili igrama, kako za koji procesor. Nekad u korist jednog, nekad u korist drugog.

A onda, tu se mešaju i klase procesora. Pa se dešava da je u jednoj klasi bolji jedan proizvođač, a u drugoj drugi itd. Cela priča se svodi na činjenicu (milion puta potvrđenu) da ne postoji egzaktan odgovor "to i to je bolje", niti postoji neka "večna istina".

Nakon toga, izađe nova generacija i "ajd Jovo nanovo". Opet testovi, horde zagriženih ljubitelja i tako dalje... puno dalje...

A za onih 500 evra... kladim se da ne bih smeo da se kladim :)

KRAJ!

Pozdrav

Sizif:
Ne, tebi više odgovara kompjuter koji imaš kod kuće od onog koji imaš na poslu, a to je sasvim druga priča o poređenju dve firme i dva procesora.

Mogu da se kladim u 500€ da ti, ili bilo ko drugi, samo radeći na kompjuteru, (bez da proveravaš koji je procesor unutra) nikada ne bi mogla pogoditi koji je procesor u pitanju, ukoliko je kompjuter dobro konfigurisan i ispravno podešen.
Slazem se, samo i bez tog gledanja procesora mogu da ocenim koji meni vise odgovara pri radu pa tek onda da ustanovim na kom sam procesoru radila...tako i jesam ustanovila koji mi vise odgovara.
Pozdrav

Znači, dok nisi probala, nisi znala da kući imaš Intela, a na poslu AMD-a?

Hahaha! Odlično! I da! Inače je poznato da SVE konfiguracije sa procesorom istog proizvođača rade isto. OK. OK.

Pozdrav

P.S. Diskusija definitivno liči na "moj tata je jači od tvog tate"... WAKE UP!!!

the big one:
ZATO NEMOZES DA POREDIS INTEL I ATHLON.
Mozes pentium i athlon, ili intel i AMD.
A i to vrlo teško! Imaj u vidu da samo Pentium Mobile dolazi u nekih 75 različitih izvedbi! Dakle, ukupan broj raznih vrsta i kombinacija Pentium i Athlon procesora iznosi ne desetine, nego stotine a ako ne i hiljade različitih MODELA. Dakle, ne možeš ih tek tako porediti. Dalje, Pentium i Athlon ne koriste iste chipsete, pa bi se u bilo kakvom poređenju morao maksimalno truditi da ostale komponente dovedeš na isti nivo. I na kraju, tu su i sami testovi, poređenje procesora nema nikakvog smisla bez odgovarajućeg softvera, a vrlo lako se može desiti da dva slična procesora u dva slična environmenta imaju teško uporedive rezultate, gde je jedan recimo bolji u kompresiji fajlova a drugi u framerate-u u Quake-u, a nekom je bitno ovo prvo, a nekom drugo.

Zato, ukratko, ne pričajte koješta o poređenju Pentiuma i Athlona.

AMD i to Sempron64 3100+!
Za malo para, mnogo muzike!
Prodajem racunare i u poslednje vreme nisam prodao nista drugo do Athlon 64 ili Sempron 64 i nema greske, sve radi nista se ne kvari! Moj Semproin 64 overklokovan sa 1600 na 1800 MHz radi na 37 stepeni! Fantasticno za nove procesore!
Na radnom mestu ima originalni IBM 2,66Ghz i verujte mi na rec krs, krs i samo krs! 3 takva komada imamo, ajde da je jedan los nego ni jedan ne valja, spori, koce, pucaju, a svaki je pre godinu dana placen 1000 evra bez monitora!

Znaci definitivno AMD Sempron 64, platis malo, a dobijes puno i ostane ti lova za RAM i igrice za one koji ih igraju!

Back