Instinkt

"Čini mi se vekovima..."
***,služi li se ovde pivo...Čitam li čitam i ožednio...
Ala ste vas dvojica zaraženi ovom Krstom...
I sad vam ne valjaju forumašice...Pa da valjaju seksualno ne bi se ovde lomatale...:hahaha:
Ja i ne tražim ovde to od njih...Meni daruju deo sebe koji vama uskraćuju...Pokušaju i da me
šarmiraju ,erotiziraju-eno u blogu više i ne pišem jer su samo tako i nastupale...Čast izuzecima...
Ovde im dođem kao stariji brat,ili suzdržanijim-dobar komšija...;)
Juče upoznam dirigenticu akademskog hora...Izuzetna ličnost...Kažem joj:"Zadivljen sam veličinom
vašeg ega..."odgovor bez osmeha:"Podsećate na Prusta tim rečima..."Pola sata razgovora u bek stejđu uz
povremeno dosađivanje mog drugara scenografa vrednija od dvadeset strana ovde na forumu...Neerotski razgovor o
suštinama umetnosti,kreacija,zadovoljstvu urađenim,kolektivnim emocijama,smislu egzistiranja...
Ovde bi povremeno mogla da se spusti zavesa,da se učesnici presaberu...Nešto kao u kafani...
Iz vaših reči baš i ne zrači neka sreća...
Možda kad bi dunuli nešto...

"Čini mi se vekovima..."
***,služi li se ovde pivo...Čitam li čitam i ožednio...
Ala ste vas dvojica zaraženi ovom Krstom...
I sad vam ne valjaju forumašice...Pa da valjaju seksualno ne bi se ovde lomatale...:hahaha:
Ja i ne tražim ovde to od njih...Meni daruju deo sebe koji vama uskraćuju...Pokušaju i da me
šarmiraju ,erotiziraju-eno u blogu više i ne pišem jer su samo tako i nastupale...Čast izuzecima...
Ovde im dođem kao stariji brat,ili suzdržanijim-dobar komšija...;)
Juče upoznam dirigenticu akademskog hora...Izuzetna ličnost...Kažem joj:"Zadivljen sam veličinom
vašeg ega..."odgovor bez osmeha:"Podsećate na Prusta tim rečima..."Pola sata razgovora u bek stejđu uz
povremeno dosađivanje mog drugara scenografa vrednija od dvadeset strana ovde na forumu...Neerotski razgovor o
suštinama umetnosti,kreacija,zadovoljstvu urađenim,kolektivnim emocijama,smislu egzistiranja...
Ovde bi povremeno mogla da se spusti zavesa,da se učesnici presaberu...Nešto kao u kafani...
Iz vaših reči baš i ne zrači neka sreća...
Možda kad bi dunuli nešto...
slika38nt9wh3ys1wb.jpg

:malav:

prigodan insert... zene... :roll:

htedoh da ti dam rep za ovaj insert ali sam možda greškom kliknula na trouglić, ako jesam - oprosti..pogledaću film, čini mi se da je dobar. Hvala.

(nisam kliknula na trouglić i mislim da je film vredan gledanja, ne zezam i ne provociram...da to ipak bude jasno)

Poslednja izmena:
Boze , kako bih voljela da se jednom dokaze da li postoji ili ne bilo sta od toga...draze bi mi bilo da ne postoji...i tezim tom vjerovanju ...mozda zbog nemogucnosti da shvatim rijech ,,chudno" ,chini mi se nikad nisam mogla da usvojim i shvatim ispravno tri rijechi ,,chudno", ,,vjechno" i ,,nikad vishe"...za intuiciju ...hm...mozda je takav dozivljaj nje iz straha...da je istinita ili da je magija uma koja zeli da me omadjija i prevari...drugi odgovor vishe volim...
Vishe volim da bilo kakav nagovjeshtaj takvih misli bacim u folder ,,moja mashta, igra uma" i zabava mozga, jedinog raspolozivog mi uredjaja sa kojim se ne igram...i pazim kako postupam, jer bez njega nema nista od zivota...
svaki put kad me obuzme taj neki nemir , ta misao koja se javi a ne znam da je opravdam, niti definisem , niti rashchinim samo kao munja proleti nezvana ideja , shta se deshava i kako moze biti...stresem se od zelje da zaboravim..svaki put kad se bilo shta poklopi sa tom munjom koja je promakla kroz mozak...kazem sebi da i corava koka ubode zrno i da ne treba da mislim o tome...pogotovo kad je nesto loshe u pitanju...pa se dogodi...pozelim da nikad vishe ne osetim neshto tako, kad svi govore jedno, a govorish i ti dobro, a jednostavno osjetish da ima neshto drugo i ne daj Boze da kazesh to jer nije dobro...to su valjda neke prirodne reakcije nashe svakodnevice...momenti rasejanosti ili ko zna kakvih ideja usled umora i sl...ima i situacija kad morash da izgovorish ...ali to svodim pod folder ,,iskustvo mi govori, da moze da se ochekuje to , to i to..." shto moze da bidne, a ne mora da znachi, ali nije zgoreg imati u vidu...
ponekad je moderno prichati o nekim darovima pojedinaca i svako je prorok i vidovnjak pomalo...a sumnjam da ima bash toliko ljudi u stvarnosti...to u pomodarskim prichama nas obichnih smrtnika je valjda lepo biti nadaren, poseban itd...mozda pravim i nije uvijek lijepo, mozda je nekima i veliki teret za mozak ne biti obichan , ne znam kakva su unutrashnja osjecanja takvih ljudi prema zivotu...jer sam obichan primjerak, koji moze predosjetiti obichne stvari, pomocu opipljivih naznaka, kao shto kuchici osjete zemljotres i zabe nevrijeme...ja samo vidim oblake i prognozu i znam da ce mozda kisa...a ne znam da li intuiciji treba verovati, da li postoji da nam je data na upotrebu ili ne...

Poslednja izmena:
Citat Original postavio Han van Zem Pogledaj poruku
Koja je razlika između instinkta i intuicije?

Ovo sam ispisao već na prvoj stranici ove teme ali kako stvari stoje na forumu...komentari na komentare liježu kao slojevi prašine...možda nađeš nešto u ovome, kažem možda? :)

Instinkt je reakcionarni mehanizam. Kao takav, stvoren je kroz iskustvo ili je naslijeđen. Kada kažem naslijeđen, znači da je prethodno stvoren kroz iskustva predaka. Instintivno recimo, povlačimo ruku sa užarenog željeza, iako ga do tad nikada nismo vidjeli... instinkt je dakle, iskustvom stečeno i sačuvano znanje u memoriji Raz-Uma ili pak genetsko nasleđe kojim se štitimo, reagujući stečenim-naslijeđenim znanjem na uzročnike neželjenih efekata sa već spoznatim posledicama. Instinkt je RE-akcija na ponovljeno iskustvo, te njegova pojava predstavlja znak da postoji i uzrok na koji se 'okidač' automatski aktivira. Instinkt je dakle...automatski okidač.

Intuicija je Znanje koje se prenosi Duhom (Bićem KOJE JESMO). Intuitivno Znanje nam predstavlja 'buduću', dolazeću situaciju predskazanjem te situacije u cjelini, u JEDNOM, prije njene manifestacije, prije njenog izbora. Intuicijom Sebi predstavljamo događaj koji se još nije počeo odvijati u vremenu, dakle, prije pojave njenog uzroka. Odakle to Znanje dolazi? Dolazi iz Pod-Svjesnog Raz-Uma. Pod-Svjesni Raz-Um je fabrika mogućih realnosti. Ta fabrika proizvodi mogućnosti na bazi usmjerenja akcije koja se dešava u jednom SADA. Međutim, intuicija može da predskaže i neku mogućnost koja će se desiti u daljoj 'budućnosti'...jer je događaj koji predskazuje povezan sa nečim iz realnosti koja se manifestuje u tom momentu spoznaje. To nam se dešava da bi smo imali uvid u ono što je već Ne-Svejsno (Pod-Svjesno) stvoreno, a to nam daje moć izbora, s ciljem da odlučimo da li tu mogućnost želimo ili ne želimo prihvatiti i izabrati je svojim Svjesniom Raz-umom kao svoju manifestujuću realnost. Kada je Biće NE-Svjesno Sebe intuicija je veoma rijetka pojava. Međutim, intuitivna Znanja mogu postati način življenja, svjesnog biranja mogućih stvarnosti u skoro svakom momentu. Za takav način življenja potrebno je da Biće ima otvoren Raz-Um, što mu omogućava korišćenje neposrednih Znanja o Sebi a s tim i potpuno povjerenje u Sebe.

Citat Original postavio Han van Zem Pogledaj poruku
Koja je razlika između instinkta i intuicije?

Ovo sam ispisao već na prvoj stranici ove teme ali kako stvari stoje na forumu...komentari na komentare liježu kao slojevi prašine...možda nađeš nešto u ovome, kažem možda? :)

Instinkt je reakcionarni mehanizam. Kao takav, stvoren je kroz iskustvo ili je naslijeđen. Kada kažem naslijeđen, znači da je prethodno stvoren kroz iskustva predaka. Instintivno recimo, povlačimo ruku sa užarenog željeza, iako ga do tad nikada nismo vidjeli... instinkt je dakle, iskustvom stečeno i sačuvano znanje u memoriji Raz-Uma ili pak genetsko nasleđe kojim se štitimo, reagujući stečenim-naslijeđenim znanjem na uzročnike neželjenih efekata sa već spoznatim posledicama. Instinkt je RE-akcija na ponovljeno iskustvo, te njegova pojava predstavlja znak da postoji i uzrok na koji se 'okidač' automatski aktivira. Instinkt je dakle...automatski okidač.

Intuicija je Znanje koje se prenosi Duhom (Bićem KOJE JESMO). Intuitivno Znanje nam predstavlja 'buduću', dolazeću situaciju predskazanjem te situacije u cjelini, u JEDNOM, prije njene manifestacije, prije njenog izbora. Intuicijom Sebi predstavljamo događaj koji se još nije počeo odvijati u vremenu, dakle, prije pojave njenog uzroka. Odakle to Znanje dolazi? Dolazi iz Pod-Svjesnog Raz-Uma. Pod-Svjesni Raz-Um je fabrika mogućih realnosti. Ta fabrika proizvodi mogućnosti na bazi usmjerenja akcije koja se dešava u jednom SADA. Međutim, intuicija može da predskaže i neku mogućnost koja će se desiti u daljoj 'budućnosti'...jer je događaj koji predskazuje povezan sa nečim iz realnosti koja se manifestuje u tom momentu spoznaje. To nam se dešava da bi smo imali uvid u ono što je već Ne-Svejsno (Pod-Svjesno) stvoreno, a to nam daje moć izbora, s ciljem da odlučimo da li tu mogućnost želimo ili ne želimo prihvatiti i izabrati je svojim Svjesniom Raz-umom kao svoju manifestujuću realnost. Kada je Biće NE-Svjesno Sebe intuicija je veoma rijetka pojava. Međutim, intuitivna Znanja mogu postati način življenja, svjesnog biranja mogućih stvarnosti u skoro svakom momentu. Za takav način življenja potrebno je da Biće ima otvoren Raz-Um, što mu omogućava korišćenje neposrednih Znanja o Sebi a s tim i potpuno povjerenje u Sebe.

Ovo je bas do tanchina izdefinisano...na vrlo neobichan nachin
Ko zna..
Svashta je moja luda glava pojela kroz prochitano shtivo...i nishta nije razabrala da shvati , blijede zanosi , zaboravljaju se definicije, misli, rechenice ...i pravci
Na kraju ostaje isto shto je imao i obichan chovjek na pochetku civilizacije , i buduci vikend astronaut...a to je samo goli osjecaj.
Chini mi se da cu u one tri neusvojene rijechi dodati josh tri....a to su ,,deshavanje- proshlost", ,,deshavanje sadashnjost" i ,,deshavanje buduce"...koliko li je jaka energija dogadjaja, da kao talas se prostire sada, unazad i unaprijed i ostavlja traga u nashim chulima...da li je to moguce...a od svega koliko je uopshte vazan pojedinac ,njegova svijest i ,,nesvijest" kao prijemnik za tako veliki predajnik kao shto je dogadjaj...to mi se chini kao davanje vaznosti kucnom modemu, u odnosu na silinu borbi energija, informacija koja se odigravaju u etru, strujnim kolima, talasima chestica itd ...ime svashta na ovom nashem svijetu ...a mi jadni tako mali i mislimo komplikovani...kad ono medjutim...

verujem svojoj intuiciji . nikad me ne prevari.
Nije te prevarila s onim insektom(ko mi virus u vokabular),instiktom? Ne zna šta je propustila ta tvoja...no,intuicija...:lol:
Sam polako,mlada si (na avataru barem ili je to iz vremena kad nije bilo color?)-biće toga...:mrgreen:
(A vid moj avatar-em mlad-em color-en lepotan,a svi ovde znaju da imam preko šeset...:mrgreen:)

Poslednja izmena:
...verujem svojoj intuiciji,nikada me nije prevarila...a shto se instikta tiche pa njega imamo svi, pojavi se npr. u situacijama opasnim za nas:aha:i u principu verujem najpre sebi a ondaK idu ostali na proveru:manikir:

Back