Instinkt

Da saznam. Bez ga guglam. Zanima me kako to dozivljava svaki covjek ponaosob (a ne ono sto kaze google).

A tebi nesto smeta u mom pitanju?

Samo nekoliko primera...kada udjem u prodavnicu haljina - uvek se zaljubim u najskuplju :zcepanje: Drugi - ako mi se ne kreće na neki put (pa bili to i Hawai) izbegnem neki udes, tri - kao da imam oči na ledjima jer predosetim kada me neko posmatra, okrenem se - i stvarno neko blene u mene....mogla bih do sutra ovako ali bilo bi previše :zcepanje:

i uvek svaku temu specijalisti dodju i svedu na moz da bude a ne mora da znaci i to je to plafon plafona pdfa
i par njuskica koje su ubedile sebe da znaju idu okolo i njuskaju .
sacuvaj nas boze od onih koji zele svima da svetle a zive u mraku
ne vezujem za temu nego kazem sto ne pisem na ovom pdf :)

Vjerujete li svom instinktu?

Edit: Ili intuiciji?
Ima li razlike?

covek je u biti zivotinja kao svaka druga...ko je zadrzao primalne instinkte vezane za opasnost taj ne treba da im veruje vec zivi radi i dela u skladu sa njima.

intuicija je vezana za spoznaju i nema veze sa instinktom....intuitivan dozivljaj nam moze pomoci da spoznamo osobu preko puta nas koristeci nauceno ali instinkt ce nas opomenuti sta da radimo

nekad instikt zataji jer onaj intuitivni deo atakuje direktno na medjunozje i postajemo zivotinja zeljna pogubljene covekolike svesti u kopulativnoj nesvesti

Samo nekoliko primera...kada udjem u prodavnicu haljina - uvek se zaljubim u najskuplju :zcepanje: Drugi - ako mi se ne kreće na neki put (pa bili to i Hawai) izbegnem neki udes, tri - kao da imam oči na ledjima jer predosetim kada me neko posmatra, okrenem se - i stvarno neko blene u mene....mogla bih do sutra ovako ali bilo bi previše :zcepanje:
Pa, pa... ja sam se zabezecnuo! Ne treba mi bolja snaška od tebe! (Ima još nešto, strogo poverljivo!) :cmok:

covek je u biti zivotinja kao svaka druga...ko je zadrzao primalne instinkte vezane za opasnost taj ne treba da im veruje vec zivi radi i dela u skladu sa njima.

intuicija je vezana za spoznaju i nema veze sa instinktom....intuitivan dozivljaj nam moze pomoci da spoznamo osobu preko puta nas koristeci nauceno ali instinkt ce nas opomenuti sta da radimo

nekad instikt zataji jer onaj intuitivni deo atakuje direktno na medjunozje i postajemo zivotinja zeljna pogubljene covekolike svesti u kopulativnoj nesvesti.
Nešto mi, u međuvremenu, pomuti naum. Al znaj!!! Ako se tiče Zane - dalje od NJE! :mafijas:

Meni nikakva. Prvo sam pomislila da je instinkt urodjen, ali kazu da je jedini urodjen instinkt onaj strah da izgubis tlo pod nogama. To je jedino sto bebe pokazuju. A ostali instinkti se iskazuju razvojem cula...
A intuicija se gradi cjelokupnim razvojem, emocija, razuma, iskustvom...
Ne znam. Neka kazu oni koji znaju.

nekad instikt zataji jer onaj intuitivni deo atakuje direktno na medjunozje i postajemo zivotinja zeljna pogubljene covekolike svesti u kopulativnoj nesvesti

Eto, bila sam na dobrom tragu...

ovo boldano je tesko primjenjivo na mene... (mozda treba da dodam - na zalost...)

jel ti to oces da nam kazes da si "dobra riba" pa te stalno posmatraju i odmeravaju ? :per::p

Back