Inspiracija?

Realno Nerealan

Aktivan član
Poruka
1.089
Pa ovako, treba da napišem minimum jednu kratku priču do Nove godine, ali jednostavno inspiracije nema. Ponekad mi iskrsne neka zanimljiva misao, ali ne uspem da je zapišem i posle zaboravim. Dakle, da li postoje načini da se inspiracija jednostavno ne traži, već da je uvek tu. Takođe, imate li vi neke predloge? Meni u suštini ne treba ceo koncept, samo misao jedna, samo nešto da me povede da mislim i da napišem tekst.

Hvala :)

Pa ovako, treba da napišem minimum jednu kratku priču do Nove godine, ali jednostavno inspiracije nema. Ponekad mi iskrsne neka zanimljiva misao, ali ne uspem da je zapišem i posle zaboravim. Dakle, da li postoje načini da se inspiracija jednostavno ne traži, već da je uvek tu. Takođe, imate li vi neke predloge? Meni u suštini ne treba ceo koncept, samo misao jedna, samo nešto da me povede da mislim i da napišem tekst.

prica o cemu vodi zeni planini:lol:

Корисно је све записивати, јер се уистину лако заборавља.

Inspiracija ne postoji, samo ideja.. a ona je kao seme, i ne možeš da očekuješ da ti na početku poraste i stvori predivne latice..

Razmišljaj o nečemu, čak i svakodnevnici.. Neka ti događaji iz života i okruženja budu u pričama, kreni da pišeš nešto veoma jednostavno i proširi priču, stvori "žive" tj uverljive likove, poentu i poruku.

Čak i susret dva prijatelja na ulici može da bude zanimljiv kao priča ako se lepo odradi :)

Imaš li kućnog ljubimca? Inspirisao me Z. Živković s njegovim Piscem u najam.;)

Ja nikada nisam pisala priče osim kad je deci trebalo pomoći oko pismenih zadataka.:)
Pogledaj kroz prozor, pa šta prvo ugledaš, neko drvo, automobil, nekog osobenjaka, jednostavno počni da opisuješ, pa kud stigneš.;) Sa mog prozora se, nažalost, odlično vide kontejneri, i iz njih redovno viri neki sakupljač sekundarnih sirovina. Eto...;)

Ja nikada nisam pisala priče osim kad je deci trebalo pomoći oko pismenih zadataka.:)
Pogledaj kroz prozor, pa šta prvo ugledaš, neko drvo, automobil, nekog osobenjaka, jednostavno počni da opisuješ, pa kud stigneš.;) Sa mog prozora se, nažalost, odlično vide kontejneri, i iz njih redovno viri neki sakupljač sekundarnih sirovina. Eto...;)

Da, sad se kroz prozor može videti dosta stvari, kao npr. mrak :lol: Ali razumem poentu. Možda me to opisivanje navede na neka dublja razmišljanja, što i jeste moj cilj. Prvenstveno pišem jer volim, a onda da bih preneo svoju viziju sveta kroz razne "dublje" poruke.

"Meni u suštini ne treba ceo koncept, samo misao jedna, samo nešto da me povede da mislim i da napišem tekst."

Ova recenica iznad je prica, vrlo lijepa, pitka....

Mislim da inspiraciju ne treba traziti, zivi slobodno, obracaj paznju na stvari oko sebe, na detalje...nekako dozvoli nesto da te povede, da budes inspirisan...

Back