Inspiracija

Ali ajde podji od sebe..sa nekim se mirno rastanes a sa nekim burno..jel to nije do toga kakvi su oni i na koji nacin izvlace iz tebe lose/dobro?

Ja nisam od onih, koje prave scene, pa sam se samim tim sasvim smireno i rastajala. Govorim o spoljasnoj reakciji, a ne o tome kako sam ja to u sebi prezivljavala. Bez obzira na moju smirenost, bilo je i burnih muskih reakcija.
Vidis sada, sa jedne strane se moze reci da je to bila njihova reakcija na moju smirenost, koja ih je mozda iritirala. Sa druge strane,pitam se, kako bi to izgledalo da sam i ja pravila scenu i reagovala burno? :think:

E citam neki text kaze neka riba kako je neki bivsi progoni..a pocinje prica kako je bio divan u pocetku..nego zanima me da li mislite da ce on biti prema svakoj takav ili je stvar inspiracije?jel mislite da nece zasnovati porodicu kao ono on je takav covek samo ga ne provale u startu?posto nije pokazao nikakav vid nasilja..sta da su se uzeli jel bi sve bilo ok.?e sad nebitno to..kad se sagledate sa nekim bivsima nekako mi realno da niste uvek bili isti i da oni nisu ocekivali iste tretmane..menjamo se godinama valjda..sta mislite koliko nas postupci drugih cine dobrim/losim osobama i uz prilagodljivost ono kao s kim si takav si..mozemo reci da nas neko inspirise da radimo lepe/ruzne stvari?

A mozda je progoni jer zeli jos koji put ispraznit jaja. Salim se.

Svi smo mi u svim vezama isti. Kakav si prema jednoj takav si i prema drugoj.

Ja nisam od onih, koje prave scene, pa sam se samim tim sasvim smireno i rastajala. Govorim o spoljasnoj reakciji, a ne o tome kako sam ja to u sebi prezivljavala. Bez obzira na moju smirenost, bilo je i burnih muskih reakcija.
Vidis sada, sa jedne strane se moze reci da je to bila njihova reakcija na moju smirenost, koja ih je mozda iritirala. Sa druge strane,pitam se, kako bi to izgledalo da sam i ja pravila scenu i reagovala burno? :think:

Kakva ljubav, takav i rastanak.

Eeee tooo..o tome pricam:ok:

E citam neki text kaze neka riba kako je neki bivsi progoni..a pocinje prica kako je bio divan u pocetku..nego zanima me da li mislite da ce on biti prema svakoj takav ili je stvar inspiracije?jel mislite da nece zasnovati porodicu kao ono on je takav covek samo ga ne provale u startu?posto nije pokazao nikakav vid nasilja..sta da su se uzeli jel bi sve bilo ok.?e sad nebitno to..kad se sagledate sa nekim bivsima nekako mi realno da niste uvek bili isti i da oni nisu ocekivali iste tretmane..menjamo se godinama valjda..sta mislite koliko nas postupci drugih cine dobrim/losim osobama i uz prilagodljivost ono kao s kim si takav si..mozemo reci da nas neko inspirise da radimo lepe/ruzne stvari?

Naravno. Primeri su ociti. Ogorceni muskarci kojima se ebale kevu zene tokom zivota, pa sad su postali najgori muski shovinisti..samo sto se tako nece osvetiti tim zenama koje su ih unistile, nego eventualno nekoj naivnoj koja naleti i zaljubi se, al sta da se radi..eto to je jedan primer. Ze zene slicno, postoje zene koje su muskarci ostavili trajno emotivno hendikepiranim. To je tuzno, ali stvarno.
Ima i pozitvnih primera, naravno...iz sretnih veza- ljubav dize, daje samopouzdanja, ljudi imaju vise vere u sebe, ispunjeniji su i td i td

dosta utice druga strana...ustvari, druga strana ne moze da promeni ali moze da izvuce ili ne nesto sto cuci u tebi, a mozda nisi ni znao da postoji.
i najbolje je kad iz tebe izvuce sve ono najlepse, a nekad neko iz nas izvuce monstruma, znam iz iskustva:zzima:

neki u u nama probude ono najbolje, a neki ono najlosije. ali za sve treba vremena. u pocetku se najcesce trudimo da budemo i bolji nego sto jesmo, ali vremenom nase reakcije najcesce zavise od one druge osobe. postajemo losi jer nam moze biti ili zato sto mislimo da ta druga osoba zasluzuje da budemo losi. a da zasluzuje da budemo dobri prema njoj, najcesce shvatimo kasno. zeznemo stvar kako god okrenes.

Kako moje postove komentarises,povrsno i uvek isto........prosto sam iznenadjena,da ti uopste razmisljas........i da imas neko misljenje,o necemu.......
tu,tvoju temu sam licno dozivela na svojoj kozi,za razliku od gomile drugih koje nisam,pa sam se osetila prozvanom da odkomentarisem ,inace ne bih.......
Dakle,uvek se ljudi u pocetku,foliraju, i prikazuju u lepsem svetlu,i budu ono sto zapravo nisu......a onda kad osete sigurno,pokazu se kakvi zapravo jesu....a to sigurno,tad postane nesigurno,i sve propadne.......da,ja mislim da ti ljudi nece zasnovati porodicu,jel ako oni planiraju kroz demonstriranje nasilja da drze stvar pod kontrolom,to moze odredjeno vreme,dok druga strana to trpi i satire se....menjamo se svi,nazalost samo na gore,da vise svoje dupe cuvamo,da vise drugog preokrenemo po nama........i ne ispirise nas niko da nista radimo,sve sto radimo to smo mi,ono sto nosimo u sebi......:zsmrcka:

Back