inspiracija sa ljis-a

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
Tamo je Komri postavijo temu da li rodoti dijete iz usputne veze , da li kazati uchesniku seksa da postaje tjatja?
Da se meni tako neshto desilo ja bi brez Polemik i dubljeg razmishljanja i filozofiranja otishla na abortus.
Razlog bi bio taj da smatram i vjerujem da se dijete treba stetji iz ljubavi a ne nagona, takodje nebi imala ambicija da tom djetetu danas sutra na pitanje " Ko Mi je otac" nebi imala shta retji .

Tamo je Komri postavijo temu da li rodoti dijete iz usputne veze , da li kazati uchesniku seksa da postaje tjatja?
Da se meni tako neshto desilo ja bi brez Polemik i dubljeg razmishljanja i filozofiranja otishla na abortus.
Razlog bi bio taj da smatram i vjerujem da se dijete treba stetji iz ljubavi a ne nagona, takodje nebi imala ambicija da tom djetetu danas sutra na pitanje " Ko Mi je otac" nebi imala shta retji .

sad mene zanima da li je fer tom djetetu naturiti sasvim drugo moralno shvatanje da se eto djeca radjaju i bez ljubavi tate i mame i kako ce to djelovati na dijete kad dodje u neke godine ?

Detetu ne treba nista naturati vec ga vaspitavati i uciti normalnim,pametnim stvarima.To da li se deca radjaju iz ljubavi ili nagona nije uopste stvar koju roditelj treba da mu natura.To ce shvatiti sam kad malo odraste.

Prvo - sta je to usputna veza? Jedna noc, tri, 20 ali znas da je mentalno retardiran, dosadan, necovek tvog zivota ali dobar za usputnost, pa ne dolazi u obzir za nesto ozbiljnije?
Drugo - Kako bez razmisljanja i filozofiranja stupas u odnose tako je i logicno da ces bez dubljeg razmisljanja i filozofiranja otici na abortus...to ti kazes a ja dopunjujem...sto govori poprilicno toga o svemu.
Trece - Ako neces da nagon upravlja potencijalom za radjanje novog bica, onda ga ili sputaj ili se kontrolisi sta i kako radis da ne bi dolazio do situacije da ponistavas bice koje nije ni trazilo da se tu nadje, posebno kod neodgovorne majke a i oca, koji su tu dosli da se nesto malo poigraju ali se nesto otrglo kontroli, tj. to bice koje je trebalo da ih pita prvo za dozvolu, hoce ili nece da se zacne.
Odgovornosti malo pobogu..i za svoj i za tudji zivot.

Ja mislim da vi uopshte nemozhete shvatiti o chemu ja pricham dok su moji bili mali i ishli u vrtic bilo je djece koji su na nekim slavljima plakali i mamu pitali " zashto ja nemam tatu "

Ako to dijete kazhe " nemam " onda onu nema pojma ko mu je otac...

Pa sad, sto bi mu i rekla. Ako zena zeli dete neka ga rodi, ako ga ne zeli neka ode na abortus. Detetu uvek moze da kaze da su se mama i tata voleli, ali da nije potrajalo.

Bitno je samo da ne rodi dete, pa da se izivljava na njemu "jer joj je upropastilo zivot".

Pa sad, sto bi mu i rekla. Ako zena zeli dete neka ga rodi, ako ga ne zeli neka ode na abortus. Detetu uvek moze da kaze da su se mama i tata voleli, ali da nije potrajalo.

Bitno je samo da ne rodi dete, pa da se izivljava na njemu "jer joj je upropastilo zivot".

Ali ona lazhe ako kazhe da su se voleli i shta ce mu reci na pitanje " ako se vi ne volite zasto on mene ne voli zasto nece da me vidi "

Ona mozhe da nastavi sa gradnjom lazhi ?

Ali ona lazhe ako kazhe da su se voleli i shta ce mu reci na pitanje " ako se vi ne volite zasto on mene ne voli zasto nece da me vidi "

Ona mozhe da nastavi sa gradnjom lazhi ?

nije uputno ni sadrzaj sopstvenih creva iznositi pred dete, to ce ga zasigurno opteretiti u puno vecoj meri no sto mozemo i da naslutimo.
dati nasoj prici negativnu konotaciju znaci ubijati dete, malo po malo. necega ce biti svesno a necega ce postajati ili ne, vremenom.
kako god, nije uputno.

naravno, ne treba ga ni lagati ali izbeci najbolnija mesta koja mu kasnije mogu biti kamen spoticanja.
sve u svemu bitnije je vaspitanjem ne dati nikad detetu do znanja da je cedo naseg promasaja vec da je ono nas uspeh i nasa sreca.

ti si ubica:(

Ti si stara grda.. i to mi se svidja tako :cmok:

Vec par godina je to trend. Jer se devojke ne cuvaju samo za muza, vec imaju dosta partnera,kao i muskarci.

Zbog toga, muskarci nemaju motiv da ozene neku devojku....
a devojka da ne bi ostala sama - odlucuje se na ovakav korak - trudnoca bez konsultacije sa partnerom.

Ne mislim nista o tome. To je jednostavno tendencija u drustvu...

a sada - da li treba okriviti tu devojku ? Ne znam.

Pitanje je takodje - da li je u redu da decko vodi devojku u krevet, a ne zeli da je ozeni? :think:

Aaa, znalo bi dete i te kako ko mu je otac....

Ne ide to tako :lol: Otac dobija poveci cek za alimentaciju deteta do 18.god. a ako dete studira - do 26. :mrgreen:

Back