Inostranstvo=raj?

anjaanja

Početnik
Poruka
40
Zivimo u Srbiji, zemlji totalno nezgodnoj za ostvarenje nekog lagodnog zivota... Zanima me koliko bi vas otislo da zivi u inostranstvo da mu se pruzi prilika da radi tamo? Zanima me opsti stav prema zivotu u stranoj zemlji.

anjaanja:
Zivimo u Srbiji, zemlji totalno nezgodnoj za ostvarenje nekog lagodnog zivota... Zanima me koliko bi vas otislo da zivi u inostranstvo da mu se pruzi prilika da radi tamo? Zanima me opsti stav prema zivotu u stranoj zemlji.

Ahaaa svuda lagodno, pogotovo Srbima u inostranstvu. Jedva cheka Nemac nasheg da plati, ne brini nishta!

anjaanja:
Bio sam nudili mi posao,odbio sam.Moj brat je jos uvek tamo ali ovde je mnogo bolje za ostvarenje lagodnog zivota sto sam i ostvario.Ne preporucujem nikome inostranstvo jer zivot tamo ubrzo postane monoton i dosadan

mandrak-21:
anjaanja:
Bio sam nudili mi posao,odbio sam.Moj brat je jos uvek tamo ali ovde je mnogo bolje za ostvarenje lagodnog zivota sto sam i ostvario.Ne preporucujem nikome inostranstvo jer zivot tamo ubrzo postane monoton i dosadan

Josh samo kad bi reshili pitanje novog stana... Ovako... koje kafe treba manje za nagradnu igru? :lol: Ma mene brine shto rasprodashe sve zivo... i mlekaru... to nije trebalo dati Englezima... pomesace sa ludim kravama pa odosmo bestraga...

anjaanja:

zavisi kako kontas raj...
zavisi naravno i od zemlje u koju se spremas da ides...
meni se pruzila prilika i idem...a utiske cu ti reci za par meseci...eto...

anjaanja:
Ni tamo nije nista posebno bajno.Rintas od jutra do mraka za kintu koju i ne vidis.Plodove svoga rada beres tek u svojoj starosti. Jedino su Grcka I Spanija cool po tom pitanju. Tamo stvarno znas za sta treba da zivis, a i rinta se tek da bi ti prosao dan.....coolishic 8) rest are boring!!!

divlja-u-srcu:
Bila, videla, vratila se!
Yebes ti taj zivot! :P
Naravno, sve zavisi od slucaja do slucaja i na sta koga muka natera!
Ne sme MUKA da bude ičiji pokretač za odlazak u relativno nepoznato! Tada muka nije ni inspirativna ni produktivna. Muka može da ubrza neke naše odluke... ali pokretač mora da bude vizija puta kojim moramo da idemo... Jasan cilj i umešnost da ga ostvarimo... ili mu se bar približimo.
Inostranstvo nije raj, samo po sebi... ne postoji obećana zemlja! Mi moramo biti mudri, mirni i vrli... i hrabri da u svoj život... zagrizemo... tragamo za dobrim trenucima i... dobrim mestima... Ako je to ovde - onda je ovde... ako je "tamo"... onda moramo osmisliti najbezbolniji i najbezbedniji način da budemo TAMO! Tako...

anjaanja:
Da a svugde svetaju ruze.
Jes da idemo lagano u propast ali ja se ne zalim na svoj zivot. Novaca koliko treba, nikad puno ponekad malo ili nimalo.
Zayebancije mnogo itd.
Da sad odem negde gde ne znam nikoga...zayebi.
Mogao bih na neko vreme ali za stalno ni u kom slucaju.

Moji rođaci su 95 pobegli iz Sarajeva i bili ovde par meseci. Otišli su u Holandiju sa rancem na leđima, ziveli u izbegličkim kampovima.
Sada su završili njihove fakultete(mikrobiologiju) rade, imaju dva stana, dvoja kola, letuju i zimuju gde god im padne na pamet i sanjaju o tome da kupe nešto ovde kod nas na moru i da se vrate.
Zašto?
Zato....

Moj suprug je bio stranac ali nikada nisam otisla da zivim u njegovu zemlju.Evidentno je da moze svugde da se zivi kada covek ima dovoljno novca.Mene je ovde puno stvari vezivalo da bih mogla da odem zauvek
Kao gost da a za uvek ne.

anakin:
anjaanja:

zavisi kako kontas raj...
zavisi naravno i od zemlje u koju se spremas da ides...
meni se pruzila prilika i idem...a utiske cu ti reci za par meseci...eto...

Recimo da si mi pomogao/la da shvatim nesto, sto mi se bas i nije svidelo...
Anyway, srecno tamo napolju, a ako se setis nas malih ljudi u tamo nekoj Srbiji, pisi mi o utiscima, volela bih da cujem...

vecavestica:
Moj suprug je bio stranac ali nikada nisam otisla da zivim u njegovu zemlju.Evidentno je da moze svugde da se zivi kada covek ima dovoljno novca.Mene je ovde puno stvari vezivalo da bih mogla da odem zauvek
Kao gost da a za uvek ne.

[color=blue]bogatas je i u tudjoj kuci domacin a siromah je u svojoj gost[/color]

Back