Kazanova:
Ja govorim da su sve te knjige u pravu,..
Жао ми је пријатељу, али морам да се не сложим са тобом. То што си изрекао је само резултат пропаганде Њу Ејџа који настоји да на свету створи једну веру. Та тврдња не долази нити од Хришћанства, ни мухамеданства, ни будизма, ... укратко ни од једне од познатих религија. Измишљотина је модерног доба, у коме се под плаштом "љубави према свима" заправо потурају лажи. Обрати пажњу на следеће и реци да ниј тако:
Упркос модерној технологији, просвећености, цивилизацији, култури итд. гордост је још увек иста и њена порука је и даље: Воли самога себе и не обожавај никога више од себе, јер си ти бог. Све гране друштва нас непрестано бомбардују поруком: "Ти си најважнији на свету и нема важнијег од тебе". Психологија нас учи да треба веровати у себе; школа да треба себе ценити; саветују нас да мислимо позитивно, да себе убедимо "ја то могу, ја сам најлепши, најспособнији..." цртани филмови уче децу: "ти си господар васионе"; псеудо научни пророци су помоћу телевизије ушли у сваку кућу: космичка свест, телепатија, реинкарнација, Нострадамус, кристали, хороскопи, постали су део сваке породице. Стара религија Вавилона: враџбине, гаталице и бајања, више није само застарела магија, већ се данас, за иста старинска бунцања на пример, за једно предавање Ширли Меклејн плаћа улазница по $400. Јавност је прогутала превару и духовна обмана је пуштена са ланца јер је ништа више не задржава.
Њу Ејџ се заснива на пет основних начела замене. Уколико говоримо о нашој земљи и народу, нашем световном и духовном бићу, замене су:
1. уместо монотеизма (хришћанство) - политеизам,
2. уместо васкрса - реинкарнација,
3. уместо молитве - медитација,
4. уместо предодређености рођењем – хороскопи и предвиђања,
5. уместо обичаја и традиције – окултне радње
Жив био и да се спасеш из раља Њу Ејџа. :wink: