Informer javlja: "Pukla Crna Gora! Udarili na Rusiju, pa sve došlo na naplatu: Evropa je nije spasila, situacija je katastrofalna!!!

Хрватска је Прелепа Земља и људи из Србије нормално летују тамо.
Ај сад један бромазепам
Ima i dobrih strana to što Srbija nema more. Davno bi ga prodali, pa bi onda kukali, ratovali i vikali Srbija je Jadransko more, sve do smaka svijeta.

Pukla Crna Gora! Udarili na Rusiju, pa sve došlo na naplatu: Evropa je nije spasila, situacija je katastrofalna!!!​

873199_27_m.webp

Crna Gora već godinama oseća ozbiljne ekonomske posledice odluke da uvede sankcije Rusiji u skladu sa spoljnom politikom Evropske unije. Najveći udar trpe turizam i izvoz vina, sektori koji su bili snažno oslonjeni na rusko tržište, piše podgorički „Dan“.​

Ekonomski analitičar Davor Dokić ističe da je drastičan pad broja ruskih turista glavni razlog što ovogodišnja letnja sezona nije ispunila očekivanja. On podseća da zabrana letova iz Rusije i dalje važi, što dodatno komplikuje situaciju.

Putine, samo reci... Kimova poruka iz Kine zapalila Kijev: Ukrajina nije svesna kakav pakao je čeka

- Zbog zabrane letova i prekida izvoza proizvoda poput vina ‘Plantaža’, godišnje gubimo oko 500 miliona evra. Nismo uspeli da nadomestimo rusko tržište drugim destinacijama i zbog toga sada imamo ovakve rezultate. Za sledeću sezonu moramo da se bolje pripremimo i stvorimo povoljnije uslove - rekao je Dokić.​

Bivši ministar finansija Aleksandar Damjanović više puta je upozoravao da će sankcije Rusiji naneli ogromnu štetu crnogorskoj ekonomiji. „Uvođenje sankcija Rusiji raznelo je crnogorski turizam“, ocenio je Damjanović.

EU kompenzacije nedostupne Crnoj Gori

„Dan“ podseća da su neke države članice EU, poput Slovačke i Mađarske, dobile kompenzacije za gubitke nastale zbog sankcija. Međutim, u Crnoj Gori do sada nijedna institucija nije pokrenula pitanje odštete u Briselu.

Na upit lista, Ministarstvo spoljnih poslova je odgovorilo da za ovo nije nadležno, dok je Ministarstvo evropskih poslova tvrdilo da je isključiva nadležnost MSP-a. Ovakvo prebacivanje odgovornosti jasno pokazuje da institucije izbegavaju inicijativu, iako su gubici već premašili stotine miliona evra.

Crna Gora sama snosi posledice

Bez pomoći ili kompenzacije iz EU, Crna Gora će, kako ocenjuje „Dan“, i narednih sezona sama snositi posledice sankcija. Dok Brisel pomaže nekim članicama, Podgorica ostaje bez podrške, iako je uvela sankcije potpuno u skladu sa evropskom politikom.

Ekonomisti upozoravaju da bi nastavak ovakvog trenda mogao dodatno oslabiti konkurentnost Crne Gore i ugroziti ključne privredne grane koje su decenijama zavisile od ruskih turista i tržišta.

https://informer.rs/planeta/vesti/1048343/crna-gora-rusija-ukrajina-rat-sankcije

Crna Gora propada . Jedino ih sverc kokaina uz podrsku CIA drzi iznad vode...

Gubitak od 500 miliona evra godišnje je KATASTROFA za Crnu Goru.
To je na taj broj stanovnika uporedivo kao da Srbija ima gubitak 5 milijardi evra godišnje

Pretpostavljam da ne znaš, ali taj Igor Žeželj, vlasnik Monda, je iz istog SNS blata iz kog nam dolazi i Dragan J. Vučićević i pokojni Žeks.

To je najveći talog ovog društva koji svađa srpski narod među sobom, a aktivno ga zavađa i sa svim komšijama, jer to je jedini način vladavine stranke SNS - zavadi pa vladaj. Svi su neprijatelji, a mi ćemo da vas branimo.

Hoćete do mojega.

Naravno da vest nema blage veze sa životom, kao ni ceo portal koji je propao otkad ga je preuzeo Žeželj. (na isti način na koji je razjeban i B92, StudioB i svi nekad normalni mediji).

Ali kako bi ti to znao na Goliji među grožđem i zecovima.

crnogorski i hrvatski mediji javljaju da im je sezona pukla

Evo ti hrvatski medij za dubrovnik

Интересантно ми да сви вељесрбски патријоти шетају по тим НАТО земљама, Црним Горама, Хрватскама, Грчкама...

Док ми издајници идемо у братску Африку, Египат, Тунис.

pa mora neko da se bavi obavestajnim radom u neprijateljskim NATO zemljama

trebalo bi da dignete cenu flasice vode na 100 evra ,a cenu parkinga na 50 evra po satu to bi vam mislim pomoglo da nadoknadite gubitke z:D
Budemo, ali samo za tebe.. idući put će ti ustaše izbušiti gume kad opet za 20 godina dođeš u posjetu pa ću ti ja uvaliti flašicu vode za 200 eura da ti ne izgori mozak na suncu.

Jesi li ti svjestan da su većina tih ljudi koji "legitimiraju" goste pri ulasku u hotele na moru Srbi?
Pričaš gluposti.
jeste, i onaj konobar u splitu bese srbin, koji je dojavio sovinsitima da mu u kafeu sjede vaterpolisti sa oznakama sportskog kluba crvena zvezda pa su ih ondap ojurili duzinomcitave rive a toboz ''divni miroljubivi hrvatski lokalni narod'' im se pridruzio u toj hajci i gadjajnju vaterpoliste kamenjem koji je spas pronasao u hladnom moru uskocivsi u njega u sred januara!

:mazi:

dok hrvatijanci setaju beogradom sasvim normalno kao i njihvi sportisti bez ikakvih problemcica...

Crna Gora ne propada nego se poslednja odvojila od Srbije i Rusije i okrenula zapadu. Tolike decenije pogrešnog puta ostavljaju teške posledice i moraće da plate cenu svega, uključujući i sporiji napredak. Ali su uradili ispravno i sigurno će napredovati. Gotovo sigurno će ući u EU dok mi postajemo kolonija i deponija zapada. To nam govori i ova poseta Vučiću istočnim despotijama.
lupetas kao i obicno i jos uvek opterecen srbijom

jeste, i onaj konobar u splitu bese srbin, koji je dojavio sovinsitima da mu u kafeu sjede vaterpolisti sa oznakama sportskog kluba crvena zvezda pa su ih ondap ojurili duzinomcitave rive a toboz ''divni miroljubivi hrvatski lokalni narod'' im se pridruzio u toj hajci i gadjajnju vaterpoliste kamenjem koji je spas pronasao u hladnom moru uskocivsi u njega u sred januara!

:mazi:

dok hrvatijanci setaju beogradom sasvim normalno kao i njihvi sportisti bez ikakvih problemcica...
Split nije Zagreb, kao što ni Beograd nije npr., Niš.
Uostalom, tko zna ako je bilo provociranja od strane zvezdaša ili ne..

Zadnji aktualni: https://www.index.hr/vijesti/clanak...tetili-im-auto-bit-ce-protjerani/2705544.aspx

dok hrvatijanci setaju beogradom sasvim normalno kao i njihvi sportisti bez ikakvih problemcica..
Колико тих, како ви кажете "хрватијанаца" видите на дневном нивоу? Да ли се то везује за неки стресни догађај или је то нормална појава?

има ли неко а да није вучићев?
U medijima je ostalo jako malo, on je naučio tu školu da je za potpuno preuzimanje kontrole nad državom ključna stvar preuzimanje svih medija, jer ko ima kontrolu nad informacijama, ima i kontrolu nad mišljenjem naroda. Orvel je to sve lepo objasnio. :lol:

Elem, malo je ostalo nezavisnih medija, znaš i sam koji su. Naravno, državni mediji rade sve da bi oblatili ovo malo nezavisnih koji su preostali, a ovi rade sve što mogu da kupe i preuzmu i njih. Onda će tek zaokružiti priču i imati apsolutnu 100% vlast.

Колико тих, како ви кажете "хрватијанаца" видите на дневном нивоу? Да ли се то везује за неки стресни догађај или је то нормална појава?
ovo je treci put da uzastopno vredjas i provociras.
provocirati nekoga halucinacijama nije dopusteno pravilnikom foruma :rtfm:

@Sizif se izgubio sa teme ?
gle cuda bas sad... alo sizi gde si

ja to mislim ? pa ko se to zalio ? zar to nije izmisljena prica toboz velike srbende gospon tihija ? koji tako kao veliki SRBENDA isao u bas proustaski da tako kazem CAVTAT da malo proseta i nauziva se u prizorima ?

nismo pricali o automobilima na osnovu kojih si i ti toboz srbin jer imas tablice iz srbije...

pricali smo neprijatnostima kojesu moguce doziveti van vozila tokom boravka pogotovo u splitu... zadar ne bi ni pominjao ne verujem da iko od srba tamo i ide...

a kada ti kao hrvat i kao recimo ivo iz zemuna ili ovaj goran perkovic iz petrovaradina koji eto vozate table iz srbje, boravite po splitu hrvatskoj jel ili okolini gde bese i gospon tihi ljubitelj cavtata, e onda si ti kad se predstavis u ocim domacih hrvata ono sto i jesi zapravo - HRVAT
tada recimo nece recepcionar u motelu, ili konobar u kafeu koji ti cuje ime preneti lokalnim batinasima ili sovinistima da si srbin pa da te mozda neprijatno iznenade napolju ili prirede neku sacekusu...
makar da te verbalno provociraju i vredjaju ...

takve srbe ne srecemo u javnosti, ne samo ja, takvisrbi su verovatno na nivou statisticke greske ili su kontra botovi ovog izdajnickog sistema. pa i milosevicbesesrbin po nacionalnosti od oca i majke... a bese i izdajnik par ekselans...
setimo se uvodjenja sankcija repsrpskoj 1994te u avgustu cime je temeljisan pad srpske krajine.

tiksi je na strani izdajnickog rezima.
a ona mantra o sofersajbni u cavtatu ? promucaj pa prospi.

trece, prica se da hrvatska pravi spisak o svim ucesnicima rata u hrvatskoj na strani jna , dakle 1991 ali i 1992 godina u nekim predelima. kako ce sve te
sto je najzalosnije taj spsiak prave i dobijaju ovde u srbiji ucesnike ali i one koji su se tamo zadesili na sluzenju vojnog roka proglasiti ratnim zlocincima.

mene hrvatska videti nece. niti sam ikada imao zelju da tamo odem posle 1991 i 1992

imam uspomene mrtvih saboraca golobradih vojnika jna, kao i mog komsije iz ulice u novom sadu koji je stradao za vreme rucka u satoru nedaleko od tihijevog omiljenog cavtata.

tamo su ratovali sve sami HOSovci, crnokusljasi okoreli. predvodio ih pavelicev ustasa bosnjo daidza nijaz batak...

pa onda tihi toboz srbenda ide u cavtat ...

on me i ne cudi sto ide jer sns kartel je izdajncki sistem...
Ne znam što si napisao kilometar teksta, kad je moja poenta kratka i jasna - ja nisam ni Hrvat ni Norvežanin, nego Srbin iz Srbije. I često idem na more u HR jer je blizu i jer volim da idem tamo, kao što i moja deca vole.

Šta je bilo u Drugom svetskom ratu, pre četiri decenije ili za vreme Kosovske bitke me uopšte ne interesuje.

To je sve vrlo prosto da se razume, samo pročitaj i razmisli malo.

Не вришти, не хистериши и не прогони људе да су "несрби".
izvuci mi iz postova kada sam to cinio ?

ako napisemo da misljenje odredjenih ili pojedinih srba kao sto je to slucaj na krsti i tim ''krstinim srbima'' JE MISLJENJE KOJE MI SRBI U SRBIJI skoro pa ne mozemo nikada sresti bilo gde u javnosti ili jeto na nivou statistcke greske onda je to progonjenje ?

to je cinjenica. samo na krsti je broj takvih srba ogroman dok u srbiji toga NEMA

pa je i budali jasno o cemu se tu radi ....

Ne znam što si napisao kilometar teksta, kad je moja poenta kratka i jasna - ja nisam ni Hrvat ni Norvežanin, nego Srbin iz Srbije. I često idem na more u HR jer je blizu i jer volim da idem tamo, kao što i moja deca vole.

Šta je bilo u Drugom svetskom ratu, pre četiri decenije ili za vreme Kosovske bitke me uopšte ne interesuje.

To je sve vrlo prosto da se razume, samo pročitaj i razmisli malo.
ovakva misljenja da kazemo srba ja i ogromna vecina srba iz srbije srecemo samo po netu, pogotovo ovde na krsti

gde ste bre ''srbende'' sa takvim misljenjem ovde u srbiji u javnosti? na nivou statisticke greske ocito... nikako da nas vas naidjemo misa mu poljubim

шта је са Бугарском, некад се и тамо ишло на море.
ај туристи просветлите
A realno, Bugarsko more je prilično neinteresantno. Tamo se išlo kad nije bilo druge opcije, i zato što je bilo najjeftinije.

Back