Informacije i pomoć oko konfiguracije za dizajn

prica za decu od 2 godine. "znam coveka, baka mi ispricala itd " Procesor nije motor pa da gubi energiju kroz toplotu . On ima svoj takt i on se ne izgubi u vremenu i prostoru. Postoji jedino problem komunikacije sa perifernim uredjajima i tu moze da dodje do nekog zastoja, a ne u razmeri kakvoj ti razmisljas.
Mislim ogromna je glupost uporediti i7 na h81 i recimo i3 na istoj ploci. Ti si rekao da ostvaruju slicne performance. Kako si to zakljucio Da li ce i7 da smanji svoju frekvenciju rada na h81. postoji jedna osobina veoma skupih ploca da mogu da overclokuju istovremeno sva jezgra,dok to normalne ploce ne mogu. Samo to moze da utice na performance . Drugo ovaj procesor sto si preporucio je bez k, znaci nema mogucnost overklokovanja. Preporucujete coveku plocu za koju nema potrebu.

Sam si zaključio.
Ne treba mu overclock, treba mu brza ploča na kojoj sve brzo radi a ne kilava H ploča.
Bez veze se raspravljamo jer nemamao oko čega, samo zbunjujete čoveka. Mada iskreno treba razmisliti i o 1151 kombinaciji ali sa pločom od 100-120€ i nekim i5 npr 6500 na 3.2GHz.... cna nije previsoka, računar je svakako za vreme koje tek predstoji, DDR4 koji je ipak bolji od DDR3 a iste je cene... Ne zaboravite da je računar za 2D rabotu, i ovo što predložismo je prejako ali treba da potraje, ne kupuje se ovakva makina svaki dan...

Sam si zaključio.
Ne treba mu overclock, treba mu brza ploča na kojoj sve brzo radi a ne kilava H ploča.
Bez veze se raspravljamo jer nemamao oko čega, samo zbunjujete čoveka. Mada iskreno treba razmisliti i o 1151 kombinaciji ali sa pločom od 100-120€ i nekim i5 npr 6500 na 3.2GHz.... cna nije previsoka, računar je svakako za vreme koje tek predstoji, DDR4 koji je ipak bolji od DDR3 a iste je cene... Ne zaboravite da je računar za 2D rabotu, i ovo što predložismo je prejako ali treba da potraje, ne kupuje se ovakva makina svaki dan...
Ti si pravi srbin. Pojma nemas, a delis svima savete. Cuj ploca 100-120 evra i to na relativno slabom procesoru

ako si losiji sa parama razmisli o amd 8300 i gtx 750 . to bi te izaslo manje od 50000 i imao bi isto solidan pc dok nesto ne zaradis novca

Jesam losiji sa parama ali sam prodao neku opremu i uskoro bih trebao da naplatim,samo se nadam da nece niko odustati od kupovine :D
Ja sam nekako od vasih predloga uspeo da sastavim neki spisak koji sam vec jednom napisao:
:INTEL Core i7-4820K 3.7GHz,
KINGSTON 16GBkit (2x8GB) DDR3 HyperX FURY Black 1600MHz CL10,TOSHIBA 1TB 3.5",
SATA III, 32 MB, 7200 rpm - DT01ACA100,KINGSTON SSDNow 60GB, 2.5",
SATA III, V300 Series - SV300S37A/60G,LC-Power 420W LC420H-12 V1.3 12CM FAN,
TRANSCEND Eksterni DVD-RW TS8XDVDS-K (Black),
LC-POWER Cosmo Cool CPU Cooler - LC-CC-120,LG LED 25" 25UM57-P UltraWide IPS FullHD
plus jos da nadjem maticnu i graficku koja bi odgovaralo ovome... ako vas ne smaram previse dajte jos neke predloge ukoliko mislite da bih trebao nesto izbacilti i uzeti nesto drugo(sto jeftinije prodjem to bolje da bih mogao uloziti pare u jos neke privatne stvari)
za dva dana bih trebao da imam kes u rukama ako sve prodje kako treba i onda krecem sa trazenjem,e sad jedino ako vi imate da preporucite neka mesta gde bih mogao da bacim pogled na cene,vec sam se raspitao za neka mesta ali bolje da pogledam na sto vise mesta...
hvala vam i svaka cast na predlozima i strucnosti ... :ok:

Jesam losiji sa parama ali sam prodao neku opremu i uskoro bih trebao da naplatim,samo se nadam da nece niko odustati od kupovine :D
Ja sam nekako od vasih predloga uspeo da sastavim neki spisak koji sam vec jednom napisao:
:INTEL Core i7-4820K 3.7GHz,
KINGSTON 16GBkit (2x8GB) DDR3 HyperX FURY Black 1600MHz CL10,TOSHIBA 1TB 3.5",
SATA III, 32 MB, 7200 rpm - DT01ACA100,KINGSTON SSDNow 60GB, 2.5",
SATA III, V300 Series - SV300S37A/60G,LC-Power 420W LC420H-12 V1.3 12CM FAN,
TRANSCEND Eksterni DVD-RW TS8XDVDS-K (Black),
LC-POWER Cosmo Cool CPU Cooler - LC-CC-120,LG LED 25" 25UM57-P UltraWide IPS FullHD
plus jos da nadjem maticnu i graficku koja bi odgovaralo ovome... ako vas ne smaram previse dajte jos neke predloge ukoliko mislite da bih trebao nesto izbacilti i uzeti nesto drugo(sto jeftinije prodjem to bolje da bih mogao uloziti pare u jos neke privatne stvari)
za dva dana bih trebao da imam kes u rukama ako sve prodje kako treba i onda krecem sa trazenjem,e sad jedino ako vi imate da preporucite neka mesta gde bih mogao da bacim pogled na cene,vec sam se raspitao za neka mesta ali bolje da pogledam na sto vise mesta...
hvala vam i svaka cast na predlozima i strucnosti ... :ok:
prvo - INTEL Core i7-4820K 3.7GHz
ne vidim svrhu ukopavanja na napuštenom 2011 soketu , matična najjeftinija za taj socket košta oko 27000 po pc berzi a i ona koristi ddr4 memorije tako da ti je izbor u startu totalni FAIL tj nema uklapanja

uzmi procesor i memoriju i matičnu koju sam ti predlagao a ostalo stavi po svome izboru

- - - - - - - - - -

sad sam bas bacio pogled za taj amd i cena je mnogo manja od onog sto sam ja gledao,cenovno mi odgovara :)
s obzirom da ti je bitan procesor i njegova snaga ja ne bih išao na amd iako sam njihov fan jer za svoje pare dobiješ mnogo više nego od intel-a , posao je posao a najbolji amd iz te serije je 8350 koji može da se bori sa intelima po mome skromnom mišljenju do core i5 klase ali ništa više.

prvo - INTEL Core i7-4820K 3.7GHz
ne vidim svrhu ukopavanja na napuštenom 2011 soketu , matična najjeftinija za taj socket košta oko 27000 po pc berzi a i ona koristi ddr4 memorije tako da ti je izbor u startu totalni FAIL tj nema uklapanja

uzmi procesor i memoriju i matičnu koju sam ti predlagao a ostalo stavi po svome izboru

- - - - - - - - - -

s obzirom da ti je bitan procesor i njegova snaga ja ne bih išao na amd iako sam njihov fan jer za svoje pare dobiješ mnogo više nego od intel-a , posao je posao a najbolji amd iz te serije je 8350 koji može da se bori sa intelima po mome skromnom mišljenju do core i5 klase ali ništa više.

ok,hvala

Ti si pravi srbin. Pojma nemas, a delis svima savete. Cuj ploca 100-120 evra i to na relativno slabom procesoru

i5 je optimalan procesor za skoro sve. Čoveku za 2D je i to prejako. Ne treba bacati pare na procesor čije perfomanse ni izbliza neće biti potrebne, čak mu ni neka 'opaka' grafika ne treba, već što više memorije na njoj. To da li imam ili nemam pojma ......

Poslednja izmena:
sad sam bas bacio pogled za taj amd i cena je mnogo manja od onog sto sam ja gledao,cenovno mi odgovara :)

Taj procesor uopste nije los. Slabiji je jedno 25 % od snejksovog predloga u zahtevnim aplikacijama, ali gotovo 3 puta jeftiniji .
Moj ti je predlog da kupis fx 8300 jer je dosta manji potrosac od fx 8350. fx 8300 ce super da ti obavlja posao dok ne skupis pare za neki inteleov od 6 ili 8 jezgra. Taj procesor je jaci od i5 4460
http://www.cpu-monkey.com/de/compare_cpu-intel_core_i5_4460-358-vs-amd_fx_8300-224 i to za nekih 20 %
I mozes ga naci za 15000 dinara i ovo ti je moj konacan predlog
fx 8300 15000 dinara
ploca am3 oko 7000 dinara
ram memorija 16 gb 11000 dinara
hard disk 1 gb 6000 dinara
ssd 128 gb 6000 dinara
napajanje i kuciste 5000 dinara .
Graficka moj prodlog gtx 750 ti oko 17000.

sve ukupno 67000 dinara .

Poslednja izmena:
Taj procesor uopste nije los. Slabiji je jedno 25 % od snejksovog predloga u zahtevnim aplikacijama, ali gotovo 3 puta jeftiniji .
Moj ti je predlog da kupis fx 8300 jer je dosta manji potrosac od fx 8350. fx 8300 ce super da ti obavlja posao dok ne skupis pare za neki inteleov od 6 ili 8 jezgra. Taj procesor je jaci od i5 4460
http://www.cpu-monkey.com/de/compare_cpu-intel_core_i5_4460-358-vs-amd_fx_8300-224 i to za nekih 20 %
I mozes ga naci za 15000 dinara i ovo ti je moj konacan predlog
fx 8300 15000 dinara
ploca am3 oko 7000 dinara
ram memorija 16 gb 11000 dinara
hard disk 1 gb 6000 dinara
ssd 128 gb 6000 dinara
napajanje i kuciste 5000 dinara .
Graficka moj prodlog gtx 750 ti oko 17000.

sve ukupno 67000 dinara .

Sjajno.

Capture.JPG

Poslednja izmena:

generalno jako lose. Tacnije katastrofalno lose . Imas gotove konfiguraciju koja je jaca(ima jacu graficku) od te tvoje i kosta gotovo 20 000 manje. Kad ne znas da sastavis pc jednostavno uzmes gotovu konfiguraciju . recimo ovaj pc da mu dodas 8 gb rama kosto bi te http://emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-holiday-special.11.html?productId=51888 oko 68000. a licencu windowsa 7 mozes da nadjes i za 40 evra. Pitaj da li mozes da zamenis ako ti jos nije stigla konfiguracija i trazi ovaj sto sam ti preporuci u stavi jos jedan ssd i 8 gb rama

Back