Vukasin-coral
Domaćin
- Poruka
- 4.707
prica za decu od 2 godine. "znam coveka, baka mi ispricala itd " Procesor nije motor pa da gubi energiju kroz toplotu . On ima svoj takt i on se ne izgubi u vremenu i prostoru. Postoji jedino problem komunikacije sa perifernim uredjajima i tu moze da dodje do nekog zastoja, a ne u razmeri kakvoj ti razmisljas.
Mislim ogromna je glupost uporediti i7 na h81 i recimo i3 na istoj ploci. Ti si rekao da ostvaruju slicne performance. Kako si to zakljucio Da li ce i7 da smanji svoju frekvenciju rada na h81. postoji jedna osobina veoma skupih ploca da mogu da overclokuju istovremeno sva jezgra,dok to normalne ploce ne mogu. Samo to moze da utice na performance . Drugo ovaj procesor sto si preporucio je bez k, znaci nema mogucnost overklokovanja. Preporucujete coveku plocu za koju nema potrebu.
Sam si zaključio.
Ne treba mu overclock, treba mu brza ploča na kojoj sve brzo radi a ne kilava H ploča.
Bez veze se raspravljamo jer nemamao oko čega, samo zbunjujete čoveka. Mada iskreno treba razmisliti i o 1151 kombinaciji ali sa pločom od 100-120€ i nekim i5 npr 6500 na 3.2GHz.... cna nije previsoka, računar je svakako za vreme koje tek predstoji, DDR4 koji je ipak bolji od DDR3 a iste je cene... Ne zaboravite da je računar za 2D rabotu, i ovo što predložismo je prejako ali treba da potraje, ne kupuje se ovakva makina svaki dan...