Inflacija

Lakse se trguje sa sitninom.
Kome ces, kad i po kojoj ceni da prodas 100 grama ako ti ustrebaju hitno pare ?
Pa mislio sam samo deo novca da pretvorim u zlato a drugi deo da ostane u švajcarskim francima.
Ta opcija o hitnom trebanju novca je isključena.
Sam znaš da kad kupuješ manje količine da je tada zlato skuplje.
Imaš na tom gore linku.Sve cene prodaje i odkupa.
Malo je nezgodno prenošenje zlata iz države u državu.

Moj ti je dobronameran savet da od svega imas po nesto [zlato, franci, euri, dolari, dinari, Bitcoin.....]
Jedno vreme je franak strasno ojacao pa je svuda zavladala panika, rublja je jedno vreme divljala, evo sad ojacao dolar cemu se niko nije nadao

Moj ti je dobronameran savet da od svega imas po nesto [zlato, franci, euri, dolari, dinari, Bitcoin.....]
Jedno vreme je franak strasno ojacao pa je svuda zavladala panika, rublja je jedno vreme divljala, evo sad ojacao dolar cemu se niko nije nadao
Da.Vreme je jako nestabilno.
Imam novac u hrvatskim kunama u banci.
Od nove godine sve će biti prebačeno automatski u eure a meni se ne prelazi u euro.Deluje mi kao vrlo šugava valuta.
Tu nastaje enigma.
Podići kune i kupiti zlato.
Podići kune i kupiti švajcarske franke.
Ostaviti sve u banci i nadati se da će se evro oporaviti.
Prve dve opcije su u startu pucanje oko 200€ na proviziju.Menjačnice ili zlatare svejedno.Toliko iznosi provizija za tu količinu kuna.
Napomena.To naravno nije sav novac.Deo je već u švajcarcima.

Cena zlata ne prati skok cena robe široke potrošnje i energenata.Samim tim devalvira kao i euro.A švicarski franak takođe.To što je skočio skočio je u odnosu na euro a ne zbog inflacije i skoka cena.

Mislim da se kupovinom zlata cuva zaradjeni kapital [bar tako je oduvek bilo].
Sve valute su samo papiri koji mogu naprasno da nestanu i u taj papir imam najmanje poverenja.
Tacno je da cena zlata ne prati skok cena ali papiri jos manje :)

Razmisli o kupovini digitalnog zlata Bitcoina
Ima mnoge prednosti nad obicnim zlatom,lakse je cuvanje druga velika prednost mnogo je likvidniji uvek lako mozes da ga unovcis bilo gde se nadjes,svuda sirom sveta imas menjacnice na svakaom cosku su atm bitcoin bankomati dok kod zlata pitanje je gde ces da nadjes trgovca ako si izvan EU i SAD a i tu je muka naci trgovca koji ce otkupiti
Prednost digitalnog zlata Bitcoina je i ta sto ga ima samo 21 milion i ni jedan vise a kod zlata nikad ne znas kad ce nove rudnike otkriti i koliko je stavrno zlato oskudno

Bit koin je bio 60.000 a sada je 19.000 toliko o sigurnosti.
Moras da odzumiras nemoj gledati samo zadnje dve godine gledaj malo duzi period
Bitcoin je pre 5 godina bio 2000 a sad je 20 000 a ath u hajpu i bull marketu je bio na 69 000 ,nigde nisi mogao da imas takav povrat
Pogledaj chart zlata zdnjih 10 god i usporedi sa Bitcoinom
Zlato je pre 10 god imalo ATH na 2000 po unci da bi se vratilo na 1000 i sad ponovo ath na 2000 nista nije napravilo dok je Bitcoin donio prinose x10 i vise

Problem sa ETH je centralizacija
Radi se o centraliziranom blokcejnu kojim upravlja VItalik Buterin i ETH fondacija i drugi entiteti
Samim time je jako nesiguran i mogu lako da ti zamrznu sredstva iz raznih razloga
Naprimer sutra Srbija bude pod sankcijama kao devedesetih mogu da zamrznu adrese svim korisnicima iz Srbije
Meta Mask je vec blokirao korisnike iz Venecuele i Irana

Svaki dan citamo a i svesni smo da je inflacija manje-vise svuda u svetu. Svako ima svoj stav po pitanju cuvanja zaradjenog - ustedjenog. Neko kupuje zlato, neko kriptovalute, neko papirni novac u raznim valutama....
Kako stedite tj cuvate ono sto ste ustedeli, sta je po Vama najbolji nacin ako ne da zaradite onda bar da sacuvate od inflacije ono sto imate ?
Visak bacam u satove ..To je dosta stabilno i imas rast ako znas sta kupujes

Svaki dan citamo a i svesni smo da je inflacija manje-vise svuda u svetu. Svako ima svoj stav po pitanju cuvanja zaradjenog - ustedjenog. Neko kupuje zlato, neko kriptovalute, neko papirni novac u raznim valutama....
Kako stedite tj cuvate ono sto ste ustedeli, sta je po Vama najbolji nacin ako ne da zaradite onda bar da sacuvate od inflacije ono sto imate ?

Како чувам Своје власништво ? Узмем још један кредит... Не платим порез ....

МитовичЖ

Američki dolar ili švajcarski franak?
Jedine dve opcije.
Evro će ići još dole zbog sankcija prema Rusiji i finansiranja rata u Ukrajini.
Screenshot_2022-09-27-00-45-47-059_com.android.chrome.jpg

I još će ići dole.Ovo nije ništa.

Back