Indonezija usla u Briks

Vide se rezličit pristup multikulturalnosti!
Na zapadu prave melting pot svih rasa i vera, i stvaraju veliki konfliktni potencijal unutar društava.
Briks separatno drži odvojene kulture grancima država i kontinentnima, što onemogućava socijalni konflikt unutar svakog društva/države, ali zato sva te nacije uključuje u funkcionalnu saradnju u cilju bolje ekonomije i bezbednosti.

bolje imati siromasnog a dobrog prijatelja nego loseg bogatog i zlog.

Sta je imala srbija od vaseg "prijateljstva" sa zapadom?

Bombe, okupaciju, genocid, sankcije
Zapad bi trebalo da preispita svoju filozofiju bogatog života. Zbog bogatog života nemaju vremena da čine đecu. Da bi održavali bogate ekonomije potrebna je sveža krv koju uvoze besomučno iz svih krajeva sveta. Ne znam da li je to očaj, ali u Usi su odbili deportaciju gomile silovatelja imigranata. Novo stanovništvo rastaka zapadne države.

Dakle, pred njima će biti jasna dilema, odreci se novog modela mobilnog telefona, ili nestati kao kultura.

Ali i Briks se stvara radi uvećanja bogatstva. Njima je to potrebno, ali moraju imati meru, ukoliko ne žele da degenerišu u pravcu da bogatsvo bude važnije od života.

Vide se rezličit pristup multikulturalnosti!
Na zapadu prave melting pot svih rasa i vera, i stvaraju veliki konfliktni potencijal unutar društava.
Briks separatno drži odvojene kulture grancima država i kontinentnima, što onemogućava socijalni konflikt unutar svakog društva/države, ali zato sva te nacije uključuje u funkcionalnu saradnju u cilju bolje ekonomije i bezbednosti.
Suprotno.
Vecina Briks drzava ima melting pot lokalnih etnickih grupa, masu lokalnih jezika.
Kad udjes u USA zaboravis odakle si dosao i od tog momenta si Amer.
U Kini gotovo svaki grad ima neku etnicku, dijalekatsku osobenost, a sto više ceprkas nailazis na vise autenticnih lokalnih identiteta.
Kantoncima recimo drug Si ide na pi*kin zivac i ne mogu da ga smisle.
U Rusiji isto imas manjine koje bi sutra digle spomenik Dzou Bajdenu kad bi ih oslobodio ruske šape.
Indija bi mogla da se rascepi na 160 država.

biti u americi je kao biti u paklu

nema tu nista za ponos vise za sramotu
Na osnovu cega tako tvrdis? 99 posto amerikanaca nije ni culi za Srbiju a kamoli da nas mrze. Jedno je ne voleti njihovu politiku, a drugo da mrzis 300 miliona ljudi razlicitih nacija, vera, rasa... Drugo imao sam susrete sa rusima i ravnodusni su prema nama. Mi ih vise volimo nego oni nas, a bila je i anketa da im nismo ni u top 10 nacija koji vole.

Na osnovu cega tako tvrdis? 99 posto amerikanaca nije ni culi za Srbiju a kamoli da nas mrze. Jedno je ne voleti njihovu politiku, a drugo da mrzis 300 miliona ljudi razlicitih nacija, vera, rasa... Drugo imao sam susrete sa rusima i ravnodusni su prema nama. Mi ih vise volimo nego oni nas, a bila je i anketa da im nismo ni u top 10 nacija koji vole.

zato sto je to vecinski zemlja pljackasa lopova kurvi kockara kurvara i njihovih potomaka

Da li si znao da je amerika na pocetku bila kaznena kolonija gde su slali najgori sljam iz evrope po kazni?

zato sto je to vecinski zemlja pljackasa lopova kurvi kockara kurvara i njihovih potomaka

Da li si znao da je amerika na pocetku bila kaznena kolonija gde su slali najgori sljam iz evrope po kazni?

Ne radi se o tome kakva je Amerika vec kakva je Indonezija.

Ne kazem, ima Dzakarta rezidencijalne delove koji su slatki i cisti...ali vecina Dzakarte je musava kosnica siromastva.
Sa njima se ne bratis ako ne moras.

U rangu sa Dzakartom je Banglades, bez ikakve sale, tu covek na motoru nosi televizor na glavi i srecno peva.
Kina je Njujork za njih! I to ne Peking vec Cengdu, a u njemu su pande najveca atrakcija ali cak i je i on daleko, daleko bolji.

Da su rekli Malezija pa nekako, oni su ljudi civilizovani...ali Indonezija, tamo ne ides ako ne moras...mada sta znam, ljudi imaju cudne fetise.

bolje imati siromasnog a dobrog prijatelja nego loseg bogatog i zlog.

Sta je imala srbija od vaseg "prijateljstva" sa zapadom?

Bombe, okupaciju, genocid, sankcije
Откуд ти идеја да је Србија пријатељ са Западом?

Када и где је промовисана та идеја?

То што се неко позива да је лепо имати стандарад са Запада који је данас више него упитан, нема везе са доктрином љубави коју су имали само словенци и хрвати.

И занимљиво, кажеш ”нашег”. А који смо то па ми?

Back