Nije bila "seansa", već mi je čovek dao ispisano, pročitala sam i odgovarao mi je na sva dodatna pitanja koja sam imala. U Đotišu sam znak Kark (rak po našem), sa Ketu u prvoj kući.
Merkur, inače osnovna stvar koju maksimalno treba izbegavati kada je reč o bilo kom obliku astrologije preko interneta i papira! Ogromna greška. Svako ko se profesionalno bavi astrologijom apsolutno razume važnost da se natalna karta, primera radi, obavi minimalno preko telefona, a najbolje ukoliko je uživo jer je komunikacija daleko bolja i pristupačnija.
Inače, i ja moram priznati da prvi put čujem da neko u Vedskoj astrologiji stavlja podznak međ prve stvari (kao znak), apsolutno sam utiska da je to isključivo Mesec koji je sinonim za značajnost Znaka (oni manju važnost daju Suncu, a ovo je smešno jer Sunce predstavlja Istinu no dobro xD). To sam pročitao bukvalno svuda o Vedskoj astrologiji. Ascedent jeste bitan, ali ne u tolikoj meri da predstavlja sam znak. Da nije došlo do neke zabune?
Misliš, kakva je bila "seansa"? Šalim se. Kod tog čoveka sam kasnije malo duže od godinu dana išla na časove Đotiša
Zapravo, pitao sam da li ste radili adekvatnu natalnu kartu kod nekog profesionalnog astrologa Zapadne astrologije? Kažete bilo je pet profesionalnih astrologa, a to meni malo toga govori o njihovoj stručnosti.
Plašio sam se da ću videti ''časovi Đotiša'', s obzirom da je to paket - aranžman. Indijci dobro prodaju stvari ljudima. Nije da imam nešto protiv, ali šta se odatle konkretno naučilo? Mišljenja sam - ne mnogo.
Radili su mi više puta i drugima preda mnom pritom diskutujući o manama i prednostima jedne i druge astrologije.
Da se razumemo, ista je to astrologija, samo su metode malčice drugačije sa tim što Indijci to ne žele da priznaju već tvrde da su oni izmislili sve umesto Asirci i Vavilonci, što ja lično smatram velikom uvredom za samu Astrološku istoriju i znanje.
Astrolozi su ljudi kao i svi ostali. Svaki Vedski astrolog koji negativno govori o zapadnoj astrologiji je zatucan, uskogrud i ima predrasude.
Iz datog primera koji sam gore postavio, to je jedan od vodećih vedskih astrologa u Indiji koji je takođe suvlasnik jednog od vodećih listova koji se bave vedskom astrologijom u Indiji. Sličnog sam mišljenja, svako ko ne vodi računa o planetama nakon Saturna u mojoj knjizi utisaka nije baš astrolog.
To je sramota, ali i dalje ne znači da ne poznaje svoje polje interesovanja.
Pa, sad, ako tvrdi da je izmislio zelenu boju i ako je dobar u tome što boji, a na kantici piše neka druga zemlja sa detaljnim uputstvom, te kod njega idu ljudi da im odradi nešto po prvi put u životu iako nemaju veze sa molerisanjem---naravno da će da deluje korektno, tačno i pravilno.

Niko ne može da ospori osim onih koji su bolji stručnjaci.
Takođe i vrsni zapadni astrolozi su ljudi pa mogu da ispolje iste slabosti.
Mnogi zapadni astrolozi čine istu grešku odbijajući da sagledaju dejstvo Plutona, što je simbolično i tačno jer je isti
neuhvatljiv. Ali svako ko se ozbiljno bavi astrologijom zna da precesija nema blage veze sa istom, tako da cela ta priča o korektnosti Vedske astrologije nema veze sa vezom.
Nema potrebe da omalovažavaš tu disciplinu. Ti si vrstan u svojoj, a ova je drugačija zato što dolazi iz druge kulture i sa sobom nosi i osobenosti te kulture i načina doživljaja stvarnosti.
Ima svake potrebe da se o istoj iznosi
istina, pogotovo kada Vedski astrolozi tvrde da su ''tačniji'' od Zapadne astrologije jer su u skladu s precesijom. To je prvi problem koji se postavlja i za koji, a sa mnom će se usaglasiti bukvalno svaki astrolog koji razume tu podelu, se ne može smatrati da se odnosi na aktuelnu astrologiju niti predstavlja konciznost u bilo kom smislu.
Ali jeste podjednako ozbiljna, studiozna i proverljivo tačna kao i zapadna.
Ne delim mišljenje, nažalost u mojim studioznim satima nisam stekao takav doživljaj i bio sam kod tri različita astrologa koji nisu ništa odradili osim apsolutno neprofesionalnog delovanja i traženja trikova u rukavu.
Ja ne mogu da ti dam primere, jer nemam dovoljno znanja
Svakako veliko HVALA na odgovoru. Voleo bih da je više ljudi poput tebe na ovom PDF-u koji mogu da racionališu i da se ne uvrede za svaku sitnicu.
Lična iskustva ljudi držim pored, to su lične stvari i ne mogu o tome polemisati, ali treba imati u vidu da li se zaključci dovode korektno u intelektualnom smislu ili su isključivo jednostrani. Iz tog razloga me interesuje nivo znanja o astrologiji, kao i nivo iskustva u, ovom slučaju, obe kategorije. Moje iskustvo je apsolutno drugačije od svega što sam ovde pročitao, ali me to ne čudi jer ipak se radi o ljudima koji nisu vični astrologiji do te mere da mene zainteresuje na tom nivou kako bih promenio negativno mišljenje o Vedskoj astrologiji u kojoj vidim izuzetan broj nepravilnosti, šunda i kičeraja. Kao neko ko se tradicionalnom astrologijom bavio (ili se bavi), apsolutno je
nemoguće ne pročitati knjigu ili dve o vedskoj, kineskoj, numerologiji, feng sui itd. To sve vuče jedno za drugim, ali treba imati dovoljno percepcije i spretnosti reći gde je čemu početak, a gde je čemu kraj jer kao što kažete astrolozi su ljudi, samim tim su povlašćeni GREŠKAMA, ponekad epohalnim greškama, pa tako i sujeti, neznanju, neobaveštenosti i niko im neće zbog toga zameriti ukoliko stave gomilu neproverenih informacija u knjižicu od 200-300 strana u kojoj pokušavaju da deluju što profesionalnije, spretnije i bolje od drugih. Kao kada sam čitao knjige koje govore o duhovima kristala i njihovoj povezanosti sa astrologijom.

Svakojake gluposti se mogu pripisati astrologiji. To je ujedno moj najveći problem, mada ga uspešno rešavam gde stignem.
Mogu reći da za razliku od Vedskih astrologa koji ne mogu da prežive ukoliko ne ispljuju Zapadnu astrologiju u knjizi, nisam sreo Zapadne astrologe koji počinju svoje knjige pljujući Vedsku astrologiju. Stvara veoma negativan utisak već na početku.
Još jedared hvala i sve najbolje želim.