Indijac nije jeo ni pio 70 godina

Svaka individua ima neotuđivo pravo da sjebe svoj život koliko god može.

ma ne bre...izgladne, riknu pa posle rodbina da placa sa'rane.
znas li ti koliko popovi naplacuju sa'ransku tezgu (naravno u ovom slucaju mora dodatno da se popa podmasti zbog samoubistva iz gluposti inace ne' da zapeva)?
a gde je 'vecera', a gde parcela...skupo je danas samoubijati se...
jeftinije je koristiti mozak.

Svi oni koji nisu u stanju ili ne zele da raspravljaju o natprirodnim pojavama i misterijama ili da se udostoje da procitaju uvodni post ove teme srdacno se mole da odu i sa ove teme i sa ovog podforuma. :bye:

Oni koji imaju argumente da ovo nije prevara treba da ih iznesu kao i oni koji tvrde da ovo jeste prevara.

Oni koji se hrane solarnom energijom kažu da oni primaju neposredno energiju i stoga im hrana ne treba (kao sekundarni izvor, pri čemu se hrana vair, preuzimaju se hranljive tvari, itd itd).

Samo, pogledajte kako ti jogiji žive; meditiraju ceo dan, žive u čistoj okolini..
Uz sav potencijal koji mi kao ljudsko biće imamo pitanje je ovde na zapadu da li bi mogli da postignemo nešto tako radikalno.

Moj muž je bio u Indiji neko vreme, tamo su takvi jogiji "ko dobar dan"..raznih pravaca koji su za nas ekstremni.. ima onih koji dnevno pojedu onoliko zrna riže koliko odmantraju krugova mantre (na brojanici)..a nama (ljudima sa zapada) to izgleda zaista nemoguće i ekstremno, no eto ima i takvih ljudi (ili nad-ljudi).

Lekare i farmakomafiju treba izbegavati koliko je to moguce. Prvo pokusati zaobici zvanicnu medicinu svim sredstvima a tek ako ne uspeju metodi lecenja poput antipoda zvanicne medicine Homeopatije ili akupunkture i slicnih alternativnih metoda, tek tada pokusati i sa tim sirovim materijalisitickim pristupom bolesti .

Slažem se, s tim što je prevencija najbitnija.
A šta da se radi, kad slomiš nogu, homeopatija ne pomaže, noga mora u gips.
Ali svakako treba izbegavati kljukanje lekovima po navici i slične farmakološke zloupotrebe; mnogi su navikli bensendine da konzumiraju ko bombone.

Eh, volela bih da mogu da te upoznam s tim metodama, ali ja i dalje nisam sposobna da živim samo od sunca :lol: . Sve je to na mestu što kažeš, ali fakat ima ljudi kojima nije potrebna čvrsta hrana. Kako onda to objasniti? (da, ljudi od krvi, mesa, itd).

Oni što se bave solarnom jogom tvrde da je telu potrebna energija; e sad da li će je ono primiti posredno preko svarene hrane ili neposredno preko sunčevih fotona, po njima je u krajnjoj liniji nebitno.

21131708874bd96431d46db410702650_200x260.jpg

Prahlad Džani

Nju Delhi -- Indijski vojni lekari posmatraju 82-godišnjeg starca koji tvrdi da nije ništa jeo niti pio punih 70 godina.

Asketa Prahlad Džani, koji tvrdi da je preživeo bez hrane i vode više od sedam decenija nalazi se u izolaciji, u vojnoj bolnici u Ahmedabadu, u indijskoj državi Gudžarat, gde lekari rade testove i pretrage u pokušaju da ustanove kako je moguće da neko tako dugo živi bez hrane i vode.

Oni se nadaju se da će im ti testovi pomoći da otkriju način preživljavanja u slučaju prirodnih katastrofa, prilikom izlaganja ekstremnom stresu ili tokom svemirskih ekspedicija.

Starac je proveo dosad šest dana bez hrane i vode pod strogom kontrolom lekara koji kažu da njegovo telo ne pokazuje nikakve znake životne ugroženosti.

Oni nameravaju da skeniraju Prahlada, pregledaju njegov mozak i srce i obave analize njegove krvi.

Neobični asketa tvrdi da svoju snagu dobija putem meditacije i da ga je Bog blagoslovio kada je imao osam godina. Od tada više nije morao da jede niti pije.

Prvi rezultati pretraga biće poznati za dva meseca.

Bolnica u koju je Prahlad smešten nalazi se pri indijskoj Organizaciji za razvoj istraživanja na polju odbrane, čiji su naučnici angažovani na usavršavanju bespilotnih letilica, interkontinentalnih balističkih raketa i novih vrsta bombi.

B92.net

ovog slucaja se secam...odavno....i bas sam vec pocela da se piama da li sam sve samo istripovala...kad evo :)

msm ajde mene upoznaj s tim indijskim metodama,nikad vise nista necu pojesti

Ne možeš,kao što ne može biti svaki ni David Koperfild.A sa trikovima dedica te neće upoznati.Jedna porodica u inostranstvu htela da praktikuje ne jedenje 21 dan bez trikova,da žive samo od meditacije,pa su stradala.
Ta dedica ako ne unosi materijalnu hranu,znači nema razmene materije,ako nema razmene materije znači nema potrebe da diše vazduh koji služi za sagorevanje unešene materije usled razmene materije.Ako nema sagorevanja materije i razmene materije, nema potrebe za krvotokom pa ni da mu srce radi.Pošto kao svu energiju dobija od Boga.Znači istina bi bila da dedica ne diše i da nema otkucaja srca jer za energiju koju dobija od Boga nema potrebe.A pošto dedica diše i srce mu radi znači mora i da jede i da pije.Mislim da je ceo slučaj samo predstava privlačenja pažnje na njihovu religiju,a od te tehnike ljudi stradaju jer nije istina da bez hrane i vode može da se živi.

Sve to ima smisla što ti kažeš. Ali šta kažeš na slučajeve koji su i dokumentovani, kao što je slučaj Hire Ratan Maneka koga su i ispitivali? (čovek se bavi sungazingom, pije samo vodu i jede tek povremeno kad je duže vreme bez sunca).

Usporavanje metabolizma nije misterija.Kao što si rekla minimum za takav život usporenog metabolizma je voda u normalnim količinama i vrlo malo hrane.Ali to nema veze sa suncem.I ja poznajem osobu visoko duhovnu razvijenu koja vodu pije u normalnim količinama,a hranu jede vrlo malo od voća,povrća ili žitarica.
Ali da neko ne pije i da ne jede,verovaću ako prestane da diše i ne bude imao otkucaja srca pa ostane živ.

Usporavanje metabolizma nije misterija.Kao što si rekla minimum za takav život usporenog metabolizma je voda u normalnim količinama i vrlo malo hrane.Ali to nema veze sa suncem.I ja poznajem osobu visoko duhovnu razvijenu koja vodu pije u normalnim količinama,a hranu jede vrlo malo od voća,povrća ili žitarica.
Ali da neko ne pije i da ne jede,verovaću ako prestane da diše i ne bude imao otkucaja srca pa ostane živ.

Pa slično i ja živim, ali nije to isto jer HRM (gore pomenut) zna i po godinu dana i duže da ama baš ništa ne jede (samo pije vodu), moraš priznati da je to previše za jedan usporen metaoblizam :lol: .
Ili misliš da je možda genetska anomalija u pitanju? :think:

Na istoku stvarno ima popriličan broj takvih "nejedućih" mistika, teško da su svi varalice.
E da, pomenuo si disanje, ima i jogička metoda koja se zove "kumbakha", to je tzv metoda zadržavanja daha, sve dok se ne produži maksimalno period između dva udaha. To se produžava malo po malo, pa se dovede do nivoa da čovek ne diše i po par dana (jednog jogija su zakopavali u pesak ili gde već, i posle par dana ga otkopali). Interesantno je da oni tad nisu "normalni", u smislu - on je bio u hibernaciji, i trebalo mu je malo da dođe k sebi, ali fakat nema oštećenja mozga i sl.
(o tome ne mogu iz prve ruke, nisam koristila te tehnike, zapravo, sve vežbe disanja su mi vrlo teške i ne idu mi).

Pa slično i ja živim, ali nije to isto jer HRM (gore pomenut) zna i po godinu dana i duže da ama baš ništa ne jede (samo pije vodu), moraš priznati da je to previše za jedan usporen metaoblizam :lol: .
Ili misliš da je možda genetska anomalija u pitanju? :think:

Svake sekunde nam se oštećuje DNK.Dehidradacija i manjak tečnosti izuzetno oštećuju DNK.
Enzimi obnavljaju DNK od materije harnjivih sastojaka koje unosimo.
Kada nema materije za obnovu DNK ili enzimi prestaju da funkcionišu kao kod starih osoba,dolazi do efekta starenja koji jeste raspad DNK.Od sunca ne može čovek dobijati potrebne fizičke supstance za obnovu DNK čitavog tela.Neka naučnici dokažu kako dedica ili drugi godinama ne piju i ne jedu a pri tome imaju fizičku supstanciju od čega obnavljaju svoje fizičko telo.Nije dovoljno reči čudo.Jer su i trikovi čudo.Neka dokažu kako neke stvari što ne mogu funkcionisati funkcionišu.Da čovek ne pije vodu samo godinu dana,geni bi tako raspali da bi više ličio na mumiju nego na čoveka.

.Neka naučnici dokažu kako dedica ili drugi godinama ne piju i ne jedu a pri tome imaju fizičku supstanciju od čega obnavljaju svoje fizičko telo.

Nisu dali nikakvo objašnjenje (barem koliko ja znam i koliko sam u toku). Samo su konstatovali da ovek stvarno živi, a da jede tek tek povremeno i pije vode.
Ali nauka ne može ni neke najelementarnije stvari da objasni, tako da se ne bih mnogo oslanjala na njih. Štaviše, sve što ne potpada pod okvire nauke se smatra ili "anomalijom" ili "čudom", mislim, to je neozbiljno.
Ali to što nauka nešto nije objasnila ne mora da znai da je nemoguće, hoću reći.
Imate i tipa koji je i ovde postavljao temu, cybermikan, on tvrdi da već mesecima ne jede, samo pije vodu, koliko vidim davao je i intervjue.. eto, čovek je na našim prostorima, mislim mogla bi se organizovati provera njegovih tvrdnji, samo da se hoće.
(ne znam da li je autentian ili ne, ali hoću reći može se upustiti u dokazivanje te mogućnosti ili nemogunosti čak i na ovim prostorima).

Nisu dali nikakvo objašnjenje (barem koliko ja znam i koliko sam u toku). Samo su konstatovali da ovek stvarno živi, a da jede tek tek povremeno i pije vode.
Ali nauka ne može ni neke najelementarnije stvari da objasni, tako da se ne bih mnogo oslanjala na njih. Štaviše, sve što ne potpada pod okvire nauke se smatra ili "anomalijom" ili "čudom", mislim, to je neozbiljno.
Ali to što nauka nešto nije objasnila ne mora da znai da je nemoguće, hoću reći.
Imate i tipa koji je i ovde postavljao temu, cybermikan, on tvrdi da već mesecima ne jede, samo pije vodu, koliko vidim davao je i intervjue.. eto, čovek je na našim prostorima, mislim mogla bi se organizovati provera njegovih tvrdnji, samo da se hoće.
(ne znam da li je autentian ili ne, ali hoću reći može se upustiti u dokazivanje te mogućnosti ili nemogunosti čak i na ovim prostorima).
Mislio sam na dedicu.Pošto tvrde da nikako ne jede niti pije vodu uopšte već 70 godina.
Ja mislim kada bi tamo otišli stručnjaci recimo iz neke druge zemlje,recimo Francuske,Britanije ili Amerika, vrlo brzo bi se ustanovilo da je to prevara,jer nešto ne verujem onim navodnim stručnjacima koji samo potpaljuju to navodno čudo.
I razume se zašto ga drže u istraživački centar gde niko ne može da proveri dali je to istina.
Danas nauka je dovoljno napredna da ustanovi dali je to prevara ili nije,za objašnjenje ima vremena.

Ja mislim kada bi tamo otišli stručnjaci recimo iz neke druge zemlje,recimo Francuske,Britanije ili Amerika, vrlo brzo bi se ustanovilo da je to prevara,jer nešto ne verujem onim navodnim stručnjacima koji samo potpaljuju to navodno čudo.
I razume se zašto ga drže u istraživački centar gde niko ne može da proveri dali je to istina.
Danas nauka je dovoljno napredna da ustanovi dali je to prevara ili nije,za objašnjenje ima vremena.

Ne bih mogla dalje da komentarišem, jer ne znam koji su to tačno naučnici i sl..
Ali i među njima ima "struja", liberalnih i manje liberalnih.. sad pitanje je kojoj struji poverovati.

Svake sekunde nam se oštećuje DNK.Dehidradacija i manjak tečnosti izuzetno oštećuju DNK.
Enzimi obnavljaju DNK od materije harnjivih sastojaka koje unosimo.
Kada nema materije za obnovu DNK ili enzimi prestaju da funkcionišu kao kod starih osoba,dolazi do efekta starenja koji jeste raspad DNK.Od sunca ne može čovek dobijati potrebne fizičke supstance za obnovu DNK čitavog tela.Neka naučnici dokažu kako dedica ili drugi godinama ne piju i ne jedu a pri tome imaju fizičku supstanciju od čega obnavljaju svoje fizičko telo.Nije dovoljno reči čudo.Jer su i trikovi čudo.Neka dokažu kako neke stvari što ne mogu funkcionisati funkcionišu.Da čovek ne pije vodu samo godinu dana,geni bi tako raspali da bi više ličio na mumiju nego na čoveka.

70 godina.
Naucnici su zbog ovako zapanjujucih ekstrema i posvetili paznju iistrazivali dedicu i njegov nacin.
Dedica, vidimo, ima nacin da ili obnavlja DNK ili da smanji na minimum proces njenog ostecenja.
On sam kaze da je sve u rukama boginje koja ga je naucila svemu tome.

Back