Indijac nije jeo ni pio 70 godina

Jos uvek ne mogu da shvatim kako su mogli ovog da puste posle dve nedelje i da zatvore slucaj:

Indijski naučnici izrazili su čuđenje nakon obavljenih praktičnih testova kojima je bio podvrgnut 83-godišnji Prahlad Džani koji tvrdi da je proveo više od 70 godina bez vode i hrane.

Prahlad Džani

U bolnici u Ahmedabadu Džani podvrgnut dvonedeljnim testovima pod celodnevnim nadzorom, a u bolnici je sve vreme bio bez vode i hrane, ali i bez fiziološkog pražnjenja. „Još ne možemo da shvatimo kako preživljava. Taj fenomen ostaje misterija“, izjavio je Sudhir Šah, neurolog u timu od oko 30 lekara.
37198_0622-prahlad-jani-foto-beta-ap_hf.jpg

„Ako Džani ne izvlači energiju od namirnica i vode mora da postoje drugi izvori koji ga okružuju, a jedno od njih je sunce“, izjavio je doktor. Pradi je nakon eksperimenta vraćen u rodno selo.

Poznat je strajk gladju iz 1980.godine irskih zatvorenika pri cemu su jedan za drugim gladovali sve do smrti
Prilikom toga strajkovalo je i umrlo od gladi desetorica njih :
Duzina gladovanja kretala se od 46. dana do 73.dana.
Pogledajte ceo spisak:
http://en.wikipedia.org/wiki/1981_Irish_hunger_strike#Participants_who_died_on_hunger_strike
A prosek je oko sezdeset i nesto. Znaci da ljudsko telo posle 2 meseca umire. I to u kakvim mukama. Ako ste gledali film the Hunger iz 2008. o ovom dogadjaju znacete na sta mislim.

Tako da ako bi ovaj starac u kontrolisanim uslovima preziveo bez posledica vise od dva meseca nase misljenje o svetu i zivotu, o biologiji , fiziologiji coveka moralo bi da se u korenu menja. Tim je neshvatljivo da je ovo zaboravljeno. Bice da je ipak ono sto sam pisao ovde. Navikavaju narod nemogucim vestima za skoro objavljivanje mnogo toga sto kriju a sto spada "u nemoguce".

Nego cekaj? :think: On je dve nedelje bio bez vode!!
Bez vode ljudi umiru za nekoliko dana koliko znam......tako da ovo jeste senzacija ako je istina.

Poslednja izmena:
Nego cekaj? On je dve nedelje bio bez vode!!
Bez vode ljudi umiru za nekoliko dana koliko znam......tako da ovo jeste senzacija ako je istina.

250px-Palden_Dorje_closeup.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Ram_Bahadur_Bomjon

Ram Bahadur Bomjon ili Palden Dorje (monaško ime) momak iz Nepala,2005 godine zapoceo meditaciju koja je trajala pune 3 godine. Odmah su zapocele glasine njegovih sledbenika da nije jeo pune 3 godine i da je to pobijedio suštom meditacijom. Da bi to provjerili grupa naucnika je sastavila tim i napravila 45-minutni dokumentarac o ovom cudu.Snimali su ga puna cetiri dana 96 punih sati,dan i noc,i momak nije koristio nikakvu tekucinu i vodu ili bilo kakvu hranu.

Zanimljivo je da ga mnogi nazivaju reinkarnacijom Bude,a sam momak tvrdi da on jos nema energiju Bude i da je potrebno jos 6 godina konstantne meditacije kako bi zadobio ENERGIJU NOVOG BUDE i postao MAITREJA. Ovo je izjavio 2006 godine u martu.

SLUCAJNO TO BAS PADA 2012 GODINE!

Ramoxu, ovakve samozvane navodne gurue, Maitreje, spasioce sveta ne bih uzimao ozbiljno. A ta ekipa koja ga je snimala sigurno je u dosluhu sa njim ne bi li zajedno varali ljude.

Moguce je ali zasto? Nemas dokaze. Zasto ne, postoji dosta materijala o tome kako su ljudi meditirajuci i ulazeci u neke oblike duhovnosti dobijali natprirodne sposobnosti. Decko ne kaze za sebe da je Maitreja, niti reinkarnacija Bude, vec da zeli da dostigne stepen Budine duhovne energije.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ram_Bahadur_Bomjon

Poslednja izmena:
a ja cuo da je jedan doziveo 176, mislim da je mongol ili tako neki zuti

hm..u indiji sam pre 12 godina vidjela starca kome nijesu znali koliko ima godina a pricalo se o par stotina..najmanje je bilo nesto oko 170...jedan stari jogi je to bio na kumbha meli...dosla je citava kumbha mela ( to je sveto kupanje u haridvaru koje se desava svakih 12 godina) znaci dosla je masa masa ljudi da ga vidi i njegovo prisustvo se smatralo najznacajnijim na tom dogadjaju gdje je bilo mnogo miliona posjetilaca...ove god je bilo oko 100 miliona ljudi na kumba meli..na dan kad sam tamo bila ove god je bilo 40 miliona ljudi..to je bio podatak koji su dali policija i ucesnici..

takvih ljudi poput tog gjanija (znaci mudraca) ima dosta..pravo je cudo da je dosao da podjeli svoju mistiku sa svijetom...

a u ruci mu nije viljuska vec znak boga Shive, trozubac..to su Shivaisti vecinom i obitavaju na Himalajima dje je i Shivino mjesto meditacije..tvrdi se da je Shivina glava jedna od planina na Himalajima koja se zove Kailash....;)

a uz pomoc sunca i meditacije moze se postici i nezamislivo...

ozi istina ti je to..u indiji je neka druga atmosfera..tamo se stvarno moze prezivjeti na neobican nacin. srela sam masu ljudi koji su prsli nevjerovatne misteriozne skole i cinove...ovakve stavri kao o vom mistiku ne bi trebalo da budu manipualacija..imaju oni jak taj sistem razvijen da se brane od sarlatantva..jedan je lik isot je napravio misticne neke poteze i naravno postao poznat i imao oko 4 miliona sledbenika..medjutim posto je mlad malo ga je ego nedje klepio i on ladno padne i pocne da krijuci bude intiman sa zenama a ovamo se izdavao za asketu..iako je postao masu poznat i uticjajan i bogat kad se skandal otkrio..odmah je stavljen u zatvor i osudjen za blasfemiju hinduuizma..u sustini je lik ateista i nihilista po onome sto su propovjedali...morala sam to cudo da vidim..tj zbog nekoga me je to zainteresovalo a ne bas zbog njega samoga:)) mada je lik imao svoje moci..samo kad sam ga cula osjetila sam a i cula tvrdnje sa dovoljnom dozom ega da mi bude sve to strange i 5 dana nakon toga je bio razotkriven..dan pre toga sam bila u ashramu i onda su usli u asram i palili i rusili...smijeh:))

nego..da..tih misitika ima..i ovaj stariji gospodin def nema nikakvu korist od toga da se prikazuje svijetu..on je dostigao nevjerovatne vrhunce unutar..ako tu svoju neobicnost dijeli sa svijetom jedini razlog je da ljudima pomogne...

to je bar moje neko gledanje i iskustvo tih ljudi. nevjerovatna je to cistota duse i posvecenost.

@Ramcox - šteta što su ljudi takvi kakvi jesu, i nisu mogli da puste ovog dečka da na miru meditira.
Ali ako se on vrati iz te šume, iz svoje dugogodišnje meditacije, biće mi drago da dostigne željeni nivo umne svesti.

Inače, fantastično je kako su u ovom Discovery-evom dokumentarcu jednostavno prešli preko informacije
da Prahlad Džani 10 dana nije jeo niti pio,u kontrolisanim uslovima, i prihvatili to zdravo za gotovo.

Moram da kazem da ne shvatam toliko neverovanje u ovog coveka. U Indiji postoje ljudi koji ne jedu i ne piju, i ovo nije izolovan slucaj. Postoji i masa drugih ljudi koji imaju razne druge sposobnosti koje mi obicni ljudi smatramo za cuda. Njima to nije cilj i poenta, i uglavnom se time i ne hvale. A pretpostavljam da bi im u principu i samo smetalo da stalno objasnjavaju, ili demonstriraju, ili ih proglasavaju za djavolje sledbenike ili sluge, ili su samo zavidni.... Lakse je biti obican. Tj. ne vidim ni puno motiva da neko laze o ovakvim stvarima.

Takve stvari generalno uglavnom zahtevaju strogu disciplinu i inicijaciju u neke tehnike koje to omogucuju, bilo da je u pitanju gledanje u sunce, neki oblik meditacije, specijalne metode disanja, sve to zajedno itd. Tako da kada dospete do tog nivoa uveliko vam vise i nije do toga da svi za to znaju, naprotiv.

A citao sam, mada ne mogu da navodim izvor jer se ne secam, da slicnih stvari ima i kod nas u pravoslavlju i to se naziva podviznistvom (mislim da vladika Nikolaj npr. nije pio danima, bese preko 20, vodu niti jeo, i onda je trazio da mu donose redovno casu i stavljaju pred njega a on ne bi pio - ko ne zna kakav je ovo izazov neka proba 3 dana)

Zato ja ovakve istupe u javnost shvatam prvenstveno kao poklon nama obicnima da dobijemo malo vere i motiva da se i mi profinimo i posvetimo duhovnosti. Covek jeste i moze mnogo vise od onoga sto su nas ucili.

ozi istina ti je to..u indiji je neka druga atmosfera..tamo se stvarno moze prezivjeti na neobican nacin. srela sam masu ljudi koji su prsli nevjerovatne misteriozne skole i cinove...ovakve stavri kao o vom mistiku ne bi trebalo da budu manipualacija..imaju oni jak taj sistem razvijen da se brane od sarlatantva..jedan je lik isot je napravio misticne neke poteze i naravno postao poznat i imao oko 4 miliona sledbenika..medjutim posto je mlad malo ga je ego nedje klepio i on ladno padne i pocne da krijuci bude intiman sa zenama a ovamo se izdavao za asketu..iako je postao masu poznat i uticjajan i bogat kad se skandal otkrio..odmah je stavljen u zatvor i osudjen za blasfemiju hinduuizma..u sustini je lik ateista i nihilista po onome sto su propovjedali...morala sam to cudo da vidim..tj zbog nekoga me je to zainteresovalo a ne bas zbog njega samoga:)) mada je lik imao svoje moci..samo kad sam ga cula osjetila sam a i cula tvrdnje sa dovoljnom dozom ega da mi bude sve to strange i 5 dana nakon toga je bio razotkriven..dan pre toga sam bila u ashramu i onda su usli u asram i palili i rusili...smijeh:))
nego..da..tih misitika ima..i ovaj stariji gospodin def nema nikakvu korist od toga da se prikazuje svijetu..on je dostigao nevjerovatne vrhunce unutar..ako tu svoju neobicnost dijeli sa svijetom jedini razlog je da ljudima pomogne...
to je bar moje neko gledanje i iskustvo tih ljudi. nevjerovatna je to cistota duse i posvecenost.

Ne mogu da sudim o necemu sto si ti videla i saznala iz prve ruke boraveci u Indiji. Medjutim, tesko mi je da poverujem da neko moze imati takve moći.
A jos teze mi je da prihvatim one koji sebe zovu "guruima" poput Sai Babe, ili recimo onog Osha koji je imao najvecu kolekciju Rols Rojseva na svetu a hobi mu je bio da svakog dana nosi novi Rolex kojim je mahao svojim polugolim asketskim sledbenicima..naravno iz svog Rols Rojsa. Prosto neverovatno

Kod filozofa barem nema tog licemerja. Sopenhauer je propagirao asketizam a sam je bio daleko od askete, sto ne menja cinjenicu da je on nama pruzio znanje.
Jednom je ovo napisao:
Kao sto nije nuzno da savrseno lep covek bude veliki skulptor, ili da veliki skulptor i sam bude lep covek. Uopste je to cudan zahtev traziti od moraliste da ne preporucuje nikakvu drugu vrlinu osim one koju sam poseduje. Sopenhauer

Ne mogu da sudim o necemu sto si ti videla i saznala iz prve ruke boraveci u Indiji. Medjutim, tesko mi je da poverujem da neko moze imati takve moći.
A jos teze mi je da prihvatim one koji sebe zovu "guruima" poput Sai Babe, ili recimo onog Osha koji je imao najvecu kolekciju Rols Rojseva na svetu a hobi mu je bio da svakog dana nosi novi Rolex kojim je mahao svojim polugolim asketskim sledbenicima..naravno iz svog Rols Rojsa. Prosto neverovatno

Kod filozofa barem nema tog licemerja. Sopenhauer je propagirao asketizam a sam je bio daleko od askete, sto ne menja cinjenicu da je on nama pruzio znanje.
Jednom je ovo napisao:

govorim o obicnim ljudima..asketama...nijesu oni nikakvi veliki gurui...ovi drugi manipulishu kao sto ti opisah tog mladog gurua...

ali da mistici postoje postoje...svuda ne samo tamo...a sa schopenhauerom se slazem..askeza je put do oslobodjenja...vairagja se zove..medjutim postiji jukta vairagja (yukta vairagya) put izobilja koje se koristi u sluzbi izbavljenja..sve je u principu stvar kako sa necim sto imamo rukujemo i da li to koristimo da de spetljamo sa majom ili da spoznamo ljubav i istinu...

askeza je po vedama ako uvek govorimo istinu!

govorim o obicnim ljudima..asketama...nijesu oni nikakvi veliki gurui...ovi drugi manipulishu kao sto ti opisah tog mladog gurua...

ali da mistici postoje postoje...svuda ne samo tamo...a sa schopenhauerom se slazem..askeza je put do oslobodjenja...vairagja se zove..medjutim postiji jukta vairagja (yukta vairagya) put izobilja koje se koristi u sluzbi izbavljenja..sve je u principu stvar kako sa necim sto imamo rukujemo i da li to koristimo da de spetljamo sa majom ili da spoznamo ljubav i istinu...
askeza je po vedama ako uvek govorimo istinu!

Slazem se. :)
Nije vazno delovanje nego ono sto je u osnovi tog delovanja. Kao sto sam pisao na jednoj temi neko u skulpturi Afrodite videce erotsku lutku, a neko objektivaciju ideje u svojoj savrsenosti.
Delovanje obadvojice je identicno u pojavi ali desavanja u duhu su razlicita.

21668_grckarim05-afp-andreas-solaro_orig.jpg

A sto se tice Osha ,kako deluje ne tebe ova slika:
001.jpg

Ono jeste,kada bi svako od njegovih pristalica a bilo ih je na milione, dao po jedan dolar (a davali su mnogo vise) on bi bio milioner, pa je mozda razumljivo zasto ne bi kupio i Rols Rojs.. kada vec ima stotine miliona dolara? To je sitnica.
Takodje je tacno da su duhovna desavanja bitna a ne pojava... Ali ova slika ipak meni smeta.
Jer gde je tu sazaljenje?
A opet ako svima onima kojima je potrebnpo izdeli samo po dolar ...on ce osiromasiti, a oni nece ni osetiti.

Tako da ostajemo na tome .... da je ZNANJE bitno a ne nikakvo ustoilcavanje nekog na presto "gurua". Ako cemo se nekom moliti to je znanju, jer ono je nas spasilac.

Slazem se. :)
Nije vazno delovanje nego ono sto je u osnovi tog delovanja. Kao sto sam pisao na jednoj temi neko u skulpturi Afrodite videce erotsku lutku, a neko objektivaciju ideje u svojoj savrsenosti.
Delovanje obadvojice je identicno u pojavi ali desavanja u duhu su razlicita.
lar (a davali su mnogo vise) on bi bio milioner, pa je mozda razumljivo zasto ne bi kupio i Rols Rojs.. kada vec ima stotine miliona dolara? To je sitnica.
Takodje je tacno da su duhovna desavanja bitna a ne pojava... Ali ova slika ipak meni smeta.
Jer gde je tu sazaljenje?
A opet ako svima onima kojima je potrebnpo izdeli samo po dolar ...on ce osiromasiti, a oni nece ni osetiti.

Tako da ostajemo na tome .... da je ZNANJE bitno a ne nikakvo ustoilcavanje nekog na presto "gurua". Ako cemo se nekom moliti to je znanju, jer ono je nas spasilac.

apsolutno. u tome i jeste stvar saznavanje. i bas zato ti kazem da ne mjesamo jednog manipulatora i spekulatora koji je izvitoperio ideje indijske mudrosti i uhvatio zapadnjake koji su upravo sexualno se revolucionisali i napravio od njih vec sta je napravio, osha sa jednim svecem koji ne jede i ne pije i nema nista. da ne bude asocijacija na indiju i askezu osho..koji to uopste nije bio as we see...iz slika:)) sa misticnim monahom kojih u indiji ima i ima..kao retko dje:)

znam da ljudi poput tebe filozofa vole da dekartovsku sumnju provuku kroz sve sfere;) sto je sasvim u redu ali da ne mjesamo babe ui zabe..zaba je u ovom slucaju osho:)) joooj zamjerice mi njegovi pristalice..no ajd nije bitno. ja ga zaista ne smatram velikim ni po cemu pogotovu kada znam da je imao 6 planeta u kuci lazne religije i td...ali kao sto je i hitler umio izmanipulisati mase na takvo nesto kao sto je rat i ubijanje sto ne bi osho na sexualnu eksploataciju pod imenom duhovnost i prosvetljenje i td...

ali..to prosto nije bila tema. bilo je ovo cudo koje se desava da ljudi mogu da funkcionisu bez hrane i vode..hraneci se pranom..ili zivotnim vazduhom..kao i onaj mali buddha...sve je to misticno, nevjerovatno ali ocigledno sasvim moguce, narocito u energetskim poljima svetilista u indiji ili nepalu tibetu ili gdje li vec sve ne...

sigurno ZNANJE I LJUBAV su putevi:) eto sad znamo da ima ljudi na zemlji koji ne jedu i ne piju a zive bez problema. pa i hira malik ne jede vec 25 godina on pije vodu samo i zahvvaljujuci sungazing jogi ili gledanju u sunce zivibez frke. postoje ljudi i kod nas koji su to vec poceli praktikovati...a bogami cu i ja:) :) :zper:

ali kao sto je i hitler umio izmanipulisati mase na takvo nesto kao sto je rat i ubijanje sto ne bi osho na sexualnu eksploataciju pod imenom duhovnost i prosvetljenje i td...
Kakva sexualna exploatacija?

Ono jeste,kada bi svako od njegovih pristalica a bilo ih je na milione, dao po jedan dolar (a davali su mnogo vise) on bi bio milioner, pa je mozda razumljivo zasto ne bi kupio i Rols Rojs.. kada vec ima stotine miliona dolara? To je sitnica.
Dokaz za ovo da je Osho bio milioner?

Kakva sexualna exploatacija??

Ram...pa cijela prica je uff..nadji an netu...a u pm ti mogu reci sta i kako detaljnije..mrzi me da invociram te neg energije odje...trebamo pricati o dobrim i lijepim ljudima a ne o ovima koji to nijesu...vampirluk samo krade vrijeme i energju. no no:) sada samo slavimo cikicu koji ne jede i ne pije a zivi:) aaaah..bas je sladak! on je pobjedio materiju! nasao je perpetum mobile unutar!!!on je kralj!!!

Moja prijateljica...koja se razbolela..nije bila zivotno ugrozena...
Cula je za detoksikaciju vodom.30 DANA nije nista jela samo je pila vodu...
Posto se razisla sa mojim komsijom ne znam koliko je to uticalo na njeno zdravlje ali znam da je izdrzala tretman.Kaze da je tesko prva 3 dana a posle je sve ok:eek:
Valjda stvar volje..ali za sigurno znam da ja ne bi uspela...
Sta mogu kada sam gurman i volim da jedem:zper::zcepanje::zcepanje:

Back