oziman
Veoma poznat
- Poruka
- 11.779
Jos uvek ne mogu da shvatim kako su mogli ovog da puste posle dve nedelje i da zatvore slucaj:
Poznat je strajk gladju iz 1980.godine irskih zatvorenika pri cemu su jedan za drugim gladovali sve do smrti
Prilikom toga strajkovalo je i umrlo od gladi desetorica njih :
Duzina gladovanja kretala se od 46. dana do 73.dana.
Pogledajte ceo spisak:
http://en.wikipedia.org/wiki/1981_Irish_hunger_strike#Participants_who_died_on_hunger_strike
A prosek je oko sezdeset i nesto. Znaci da ljudsko telo posle 2 meseca umire. I to u kakvim mukama. Ako ste gledali film the Hunger iz 2008. o ovom dogadjaju znacete na sta mislim.
Tako da ako bi ovaj starac u kontrolisanim uslovima preziveo bez posledica vise od dva meseca nase misljenje o svetu i zivotu, o biologiji , fiziologiji coveka moralo bi da se u korenu menja. Tim je neshvatljivo da je ovo zaboravljeno. Bice da je ipak ono sto sam pisao ovde. Navikavaju narod nemogucim vestima za skoro objavljivanje mnogo toga sto kriju a sto spada "u nemoguce".
Nego cekaj?
On je dve nedelje bio bez vode!!
Bez vode ljudi umiru za nekoliko dana koliko znam......tako da ovo jeste senzacija ako je istina.
Indijski naučnici izrazili su čuđenje nakon obavljenih praktičnih testova kojima je bio podvrgnut 83-godišnji Prahlad Džani koji tvrdi da je proveo više od 70 godina bez vode i hrane.
Prahlad Džani
U bolnici u Ahmedabadu Džani podvrgnut dvonedeljnim testovima pod celodnevnim nadzorom, a u bolnici je sve vreme bio bez vode i hrane, ali i bez fiziološkog pražnjenja. „Još ne možemo da shvatimo kako preživljava. Taj fenomen ostaje misterija“, izjavio je Sudhir Šah, neurolog u timu od oko 30 lekara.
![]()
„Ako Džani ne izvlači energiju od namirnica i vode mora da postoje drugi izvori koji ga okružuju, a jedno od njih je sunce“, izjavio je doktor. Pradi je nakon eksperimenta vraćen u rodno selo.
Poznat je strajk gladju iz 1980.godine irskih zatvorenika pri cemu su jedan za drugim gladovali sve do smrti
Prilikom toga strajkovalo je i umrlo od gladi desetorica njih :
Duzina gladovanja kretala se od 46. dana do 73.dana.
Pogledajte ceo spisak:
http://en.wikipedia.org/wiki/1981_Irish_hunger_strike#Participants_who_died_on_hunger_strike
A prosek je oko sezdeset i nesto. Znaci da ljudsko telo posle 2 meseca umire. I to u kakvim mukama. Ako ste gledali film the Hunger iz 2008. o ovom dogadjaju znacete na sta mislim.
Tako da ako bi ovaj starac u kontrolisanim uslovima preziveo bez posledica vise od dva meseca nase misljenje o svetu i zivotu, o biologiji , fiziologiji coveka moralo bi da se u korenu menja. Tim je neshvatljivo da je ovo zaboravljeno. Bice da je ipak ono sto sam pisao ovde. Navikavaju narod nemogucim vestima za skoro objavljivanje mnogo toga sto kriju a sto spada "u nemoguce".
Nego cekaj?

Bez vode ljudi umiru za nekoliko dana koliko znam......tako da ovo jeste senzacija ako je istina.
Poslednja izmena: