active
Iskusan
- Poruka
- 6.093
кад свратиш туристички изгледа лепо, нема шта
али када радиш и бијеш 1000км недељно кроз индустријске зоне ............................чега сам се све нагледао а што је далеко, далеко од онога што се презентује
мислим на беду и услове живота у индустријским насељима
тренутно сам ван Мумбаија (не смем много да помињем много Бомбај јер их то подсећа на британску окупацију) али све се на исто своди - екстремне разлике
али када радиш и бијеш 1000км недељно кроз индустријске зоне ............................чега сам се све нагледао а што је далеко, далеко од онога што се презентује
мислим на беду и услове живота у индустријским насељима
тренутно сам ван Мумбаија (не смем много да помињем много Бомбај јер их то подсећа на британску окупацију) али све се на исто своди - екстремне разлике
Poslednja izmena:
Imam predivnu kuvaricu, koja je cista i veoma vesta. Najlepse mi je kada natrpa svo moguce povrce i to pripremi, bilo kuvano, bilo peceno sa puno zacina, koje nemam pojma koji su. Raj! A ne znam da li si probao onaj sladoled "sa jajima", ali vegetarijanski. Umesto jaja ima neki zacin, koji se muti sa vodom i na kraju izgleda kao da su ulupana jaja. Onda se u to doda sve sto ti padne od voca i zaledi. Carobno!
Tu smo kupili autobuske karte za Gou tacnije za grad Mapusa, i otisli smo do Victoria train station. Tamo smo se zaboli u Mek, malo da odmorimo i popijemo nesto jer nismo videli ni jednu prodavnicu. Tu smo bili nekih sat vremena i krenuli smo u obilazak tog dela grada. U tom delu grada smo videli samo dve normalne klupe (verovatno ih nema da na njima ne bi spavali klosari). Jedva smo nasli normalnu prodavnicu posle nekih sat i po traganja. Usput smo videli coveka koji najnormalnije pisa uz zid neke banke koja se nalazi u takvom delu grada (kao kad bi neko na terazijama pisao). Kasnije sam i video zenu kako je na sred trotoara razmakla onu njihovu haljinu i isto uradila kao gore pomenuti "gospodin". Oni ulicni prodavci su mi najjaci. Pakuju ona njihova jela u novine koje su takvog kvaliteta da se sa njih skida boja.
Ovaj prvi deo mi se mnogo svidja, iskreno i stvarno tako. Gledala sam ove stare postove kad si planirao da ides u Indiju i sad utiske posle puta... I kako ti se cini - jesti ili ne iz novina kod musavog i prljavog prodavca??? Ja nikada do sad u Indiji nisam jela na ulici, cak trazim i da mi izbace led iz case u restoranu ili klubu... Ne znam kako ti se cini bezbednost, ali za sve ostale na forumu upozorenje da paze koga unajmljuju za lokalnog vodica i da paze u busevima i vozovima na svoje stvari... nemaju svi u Indiji bez raloga resetke na prozorima