Indija prestaje da kupuje rusku naftu?

Nijedna njegova odluka nije njegova licno, vec odluka republikanske stranke :D

Tramp je samo savršen potparol za saopštenje nepopularnih mera, i nista drugo :D

Da, on jeste predsednik, ali nije autokrata pa da vazne odluke donosi vodjen svojim mentalnim problemima, već radi po nalogu svoje stranke. A to je sve proracunato.

Апсолутно ниси у праву. Трамп је иконокласта, и направио је врло оштар дисконтинуитет са кадровима и традицијама републиканске странке свуда где је могао, пре свега у кабинету; тамо где није могао и даље се суочава са сталним отпором и мањком подршке.

Опозиција Трампу на десници управо покушава да се групише око традиционалних смерова и личности, па тако често апострофирају Регана као замишљену контратежу Трампу. Укратко, он је задњи коме се може рећи да је само марионета институција, и у ствари већ је изградио прилично снажан култ личности.

Мени се чини, мада можда грешим, да Америка не би могла да испостави такве ултиматуме - које искрено није била вољна да прати војном акцијом на терену - да Израел није брутално уништио Хезболах, срушио цео појас Газе у пепео, и претио даљом ескалацијом.

Да је Израел био пасиван услови се не би стекли.
Стоји. Али је Америка до сад била, ипак, по страни када је реч о кхм...опсежности ИДФ акција у Гази.
А сад је претња изгледа била да ће постојати нека друга врста притиска и то можда чак више на саме спонзоре Хамаса, а да би за теренски посао ИДФ добио одрешене руке као никад пре.

Апсолутно ниси у праву. Трамп је иконокласта, и направио је врло оштар дисконтинуитет са кадровима и традицијама републиканске странке свуда где је могао, пре свега у кабинету; тамо где није могао и даље се суочава са сталним отпором и мањком подршке.

Опозиција Трампу на десници управо покушава да се групише око традиционалних смерова и личности, па тако често апострофирају Регана као замишљену контратежу Трампу. Укратко, он је задњи коме се може рећи да је само марионета институција, и у ствари већ је изградио прилично снажан култ личности.

Upravo sto se toliko potencira na tom kultu licnosti, sto ga u tome toliko forsira medijska masinerija, to je pokazatelj da je taj kult licnosti fejk. Maska. Gluma.
Kao i Regan. :)

Индија је тражила да им САД обезбеде замену за увоз руске јефтине нафте. Биће да су нашли неко прихватљиво решење.
Ово би био потенцијално јак ударац за Русију, мада су њима Кинези главни партнери.

Стоји. Али је Америка до сад била, ипак, по страни када је реч о кхм...опсежности ИДФ акција у Гази.
А сад је претња изгледа била да ће постојати нека друга врста притиска и то можда чак више на саме спонзоре Хамаса, а да би за теренски посао ИДФ добио одрешене руке као никад пре.

После педесетак година неко ће вероватно објаснити да ли је Трамп сугерисао или се противио ракетном нападу у Катару, итд. Било је приче да су британски танкери полетели управо из базе код Дохе допуњавали гориво бомбардерима, што звучи апсурдно... али само зато што не знамо договор.

Неке нове фрактуре у наизглед монолитном БРИКСУ.
Изгледа да не цвета цвеће у мултиполар предузеће.

https://www.blic.rs/vesti/svet/tram...-indija-prestati-da-uvozi-rusku-naftu/s25y32x

Tramp: "Premijer Indije Modi rekao je da ce Indija prestati da uvozi rusku naftu, sada je na redu Kina"​

Modi je obećao da će Indija obustaviti kupovinu ruske nafte, što je Tramp opisao kao veliki korak.

Tramp je izrazio nezadovoljstvo zbog kupovine ruske nafte jer ona podržava ratne napore Rusije.
Blic
16. oktobar 2025.09:03
Komentara3
Slušaj vest
0:00/0:00

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je novinarima u Beloj kuci da mu je indijski premijer Narendra Modi rekao da ce obustaviti uvoz ruske nafte.

Narendra Modi

Narendra Modi

- On mi je prijatelj, imamo odličan odnos. Nismo bili zadovoljni što je kupovao naftu od Rusije, jer je to omogućilo Putinu da nastavi sa ovim smešnim ratom u kojem su izgubili milion i po ljudi - rekao je Tramp, prenosi CNN.

Predsednik SAD je rekao da nije bio zadovoljan što Indija kupuje rusku naftu i dodao je da je obećanje indijskog premijera da više neće kupovati rusku naftu veliki korak.

- Sada moramo da nateramo i Kinu da donese istu takvu odluku - dodao je američki predsednik.

Tramp je u avgustu najavio carine od 25 odsto za Indiju kao kaznu za uvoz ruske nafte i gasa, nadovezujući se na prethodno najavljenu carinsku stopu od 25 odsto.

(Tanjug)
Iz prve ruke da ti kažem kako se kupuje nafta.Zovu se brodovi duhovi.Nema ih nisu registrovani i obično dolaze iz Indije.Kada pristanu nema signala nekoliko kilometara u krugu luke.Odrade utakanje i nestanu kako su i došli i to je nemoguće sprečiti.Eto sada znaš kako Rusi i dalje prodaju naftu u velikim količinama i niko to ne registruje previše.Hvala nema na čemu.

Iz prve ruke da ti kažem kako se kupuje nafta.Zovu se brodovi duhovi.Nema ih nisu registrovani i obično dolaze iz Indije.Kada pristanu nema signala nekoliko kilometara u krugu luke.Odrade utakanje i nestanu kako su i došli i to je nemoguće sprečiti.Eto sada znaš kako Rusi i dalje prodaju naftu u velikim količinama i niko to ne registruje previše.Hvala nema na čemu.

Нема сигнала неколико километара у кругу око неке европске луке? То није реално и не би могло да се деси.

Нема сигнала неколико километара у кругу око неке европске луке? То није реално и не би могло да се деси.
Не, причам о Русији.Како се узме нафта а гдје после пребацују у регуларне бродове немам појма.

Poslednja izmena:
И ти бродови иду на нуклеарни погон (не треба им допуна горива) око Африке, око Аустралије, без стајања у луке, па не морају да прођу кроз Суец/Малака мореуз/Гибралтар, а при чему су ти бродови попут игле, па не могу ни да их примете.

А сад озбиљно: Ти гхост бродови функционишу само зато што их ТОЛЕРИШУ, а не зато што су Ф117

И ти бродови иду на нуклеарни погон (не треба им допуна горива) око Африке, око Аустралије, без стајања у луке, па не морају да прођу кроз Суец/Малака мореуз/Гибралтар, а при чему су ти бродови попут игле, па не могу ни да их примете.

А сад озбиљно: Ти гхост бродови функционишу само зато што их ТОЛЕРИШУ, а не зато што су Ф117
Мислим да ниси разумио суштину, "духови" одрађују пребацивање руске нафте у индијску или било чију како коме одговара,колико бродова је у игри не знам.
У ЕУ луку дође рецимо грчки брод са индијском нафтом.Кроз папире нико не купује руску нафту. ;)
Мислим не пишем ти ово безвезе, имам горе човјека из прве руке тренутно у С.Петесбургу,али је прошао Гиданска полуострва, Мурманск, који ми је до детаља описао како изгледа "дух" брод и чему служи.Интересовало ме како је могуће да Руси повећавају извоз поред овако јаких санкција.

Мислим да ниси разумио суштину, "духови" одрађују пребацивање руске нафте у индијску или било чију како коме одговара,колико бродова је у игри не знам.
У ЕУ луку дође рецимо грчки брод са индијском нафтом.Кроз папире нико не купује руску нафту. ;)
Мислим не пишем ти ово безвезе, имам горе човјека из прве руке тренутно у С.Петесбургу,али је прошао Гиданска полуострва, Мурманск, који ми је до детаља описао како изгледа "дух" брод и чему служи.Интересовало ме како је могуће да Руси повећавају извоз поред овако јаких санкција.

Такви бродови крећу из лука у Санкт Петербургу и Мурманску?

Zna li Modi za ovo?

Бринеш за твог несврстаног брата и то је баш симпатично.

"India said on Thursday it has been broad-basing and diversifying its energy sourcing, including expanding procurement from the US, while responding to US President Donald Trump’s claim that he had been told by Prime Minister Narendra Modi that New Delhi will stop buying Russian energy"

https://www.hindustantimes.com/indi...sifying-energy-purchases-101760594605780.html

Разумем ја тебе.
Да ли ти мене разумеш:

1) Величина брода - уочљиво
2) Пловне руте - уобичајене
3) Могућа пристајања у луке
4) Реекспорт је видљив, чак и кад је његов први део у сенци

Све 1-4 је видљиво онима којима је задатак да то виде и прате.
Није то кријумчарење три кликера у Грчку на одмор.
Зато је Трамп и отишао код Модија на чашицу разговора

Неке нове фрактуре у наизглед монолитном БРИКСУ.
Изгледа да не цвета цвеће у мултиполар предузеће.

https://www.blic.rs/vesti/svet/tram...-indija-prestati-da-uvozi-rusku-naftu/s25y32x

Tramp: "Premijer Indije Modi rekao je da ce Indija prestati da uvozi rusku naftu, sada je na redu Kina"​

Modi je obećao da će Indija obustaviti kupovinu ruske nafte, što je Tramp opisao kao veliki korak.

Tramp je izrazio nezadovoljstvo zbog kupovine ruske nafte jer ona podržava ratne napore Rusije.
Blic
16. oktobar 2025.09:03
Komentara3
imamo odličan odnos. Nismo bili zadovoljni što je kupovao naftu od Rusije, jer je to omogućilo Putinu da nastavi sa ovim smešnim ratom u kojem su izgubili milion i po ljudi - rekao je Tramp, prenosi CNN.

Predsednik SAD je rekao da nije bio zadovoljan što Indija kupuje rusku naftu i dodao je da je obećanje indijskog premijera da više neće kupovati rusku naftu veliki korak.

- Sada moramo da nateramo i Kinu da donese istu takvu odluku - dodao je američki predsednik.

Tramp je u avgustu najavio carine od 25 odsto
Isti vaš američki prorok , pisac , oficir , koji je najavio pre 15 godina , kad dobija Trump koji mandat , javno ,a ne tajno , a tako je bilo , zar nije tad rekao da je Rusija i Putin u pravu , i da nije Rusija izazvala nametnuti konflikt .
Morat će Rusija izvojevati pobedu , radi opstanka sveta od vas .
Ako to osporavate , kako je znao za sve drugo .

Isti vaš američki prorok , pisac , oficir , koji je najavio pre 15 godina , kad dobija Trump koji mandat , javno ,a ne tajno , a tako je bilo , zar nije tad rekao da je Rusija i Putin u pravu , i da nije Rusija izazvala nametnuti konflikt .
Morat će Rusija izvojevati pobedu , radi opstanka sveta od vas .
Ako to osporavate , kako je znao za sve drugo .

Шта? Трамп уопште није имао никакве политичке амбиције пре петнаест година.

"Пророк, писац, официр, кулинар, спортиста, љубавник, финансијер" је неко кога си измислио, зар не.

Такви бродови крећу из лука у Санкт Петербургу и Мурманску?
Не, ту се напуне до врха.На кога су регистровани ко то зна ,можда промјене регистрацију неколико пута у мјесецу.
Углавном када улазе и излазе немају ГПС сигнал што је законска обавеза као и код авиона.
Тешко се ово може зауставити јер Русија излази на неколико мора.

Не, ту се напуне до врха.На кога су регистровани ко то зна ,можда промјене регистрацију неколико пута у мјесецу.
Углавном када улазе и излазе немају ГПС сигнал што је законска обавеза као и код авиона.
Jeси ли погледао мапу поморских путева од Питера/Мурманска до Индије?
Капираш ли шта ти покушавам рећи већ трећу поруку?

Трамп је изненађујуће ефектан у овом мандату.

Изгледа да је читав наратив око његове наводне глупости и лудости био... трагично погрешан.
Čovek nije glup nego je samo previše napadan i nije baš taktičan bio u prvom mandatu. Pogledaj ljude oko Trampa i generalno u Republikanskoj partiji sada. To su ljudi sve sa realnim stavovima. I sad to uporedi sa liberalnim bezmozgovićima poput Kamale, Bajdena, i njihovih perijanica. Nisu Ameri džabe glasali baš za njega. On svima ne prija za uši jer ne zna šta je politička korektnost kojom je svima ispiran mozak preko 20 godina.

ako svercuju za kinu i indiju tako moze, ostale luke nece primiti brod koji nema validno osiguranje od neke osiguravajuce kuce a one ne osiguravaju brodove koje nose rusku naftu

Jeси ли погледао мапу поморских путева од Питера/Мурманска до Индије?
Капираш ли шта ти покушавам рећи већ трећу поруку?
Не возе "духови" на крајњу дестинацију.Не интересује никога у ЕУ када им дође тамо некакав грчки или италијански брод са индијском или СА нафтом да ли је стварно то та нафта или је негдје пребачена са духа на регуларни брод, само се профит гледа, чак и Американци купују руску нафту преко посредника.Да ли је исплативо, да ли кошта више него да иде директно преко пипе? Вјероватно да али ти покушавам објаснити како постоји начин да се и политика задовољи али и профит.Сви задовољни.

Back