Incest kao greh u modernom drustvu i kao normalna stvar priznata od crkve u proslosti

ovo je nesto sta se odavno razmisljam da pokrenem temu a to je..kako to da crkva opravdava incest u staro doba a sad ga smatra grehom... otkud toliki zaokret.

da je otvorim?
Dolazkom hriscanstva se incest u evropi smanjio, a i kod nas.

Na pocetku to nije bio incest.
Ljudi na samom pocetku posle stvaramja nisu to videli kao incest.
Govirim samo i braci o sestrama. Jer je genetika bila ne ostecena.
Danas se incest jos uvek praktikuje kod svih naroda.
Ali daleko manje.
A li skoro nikako kod onih koji poznaju bibliju i slusaju savest.
Govoriti o ovome ne znaci zagovarati incest.
Govorimo iz biblijske perspektive.
Ne govorim o tome da mi bez nje to ne znamo.
Bog nam je dao unutrasnji mehanizam koji cini da nam se incest gadi.
Zastitni mehanizam.
I bez biblije zbamo da to nije uredu.
Normalna i moralna osoba ne praktikuje incest i bez biblije.

Bog zabranjuje incest jer je to gadno.

Na pocetku incest to nije vidjen kao incest..

Zasto?

Jer je genetika ljudi bila zdrava.
Posle potopa genetika je oslabila i pocele su degeneracije.

Tako da se degeneracija duplo potvrdjivala kada se zenilo u srodstvu.
Vremenom kroz degeneracije smo dobili drugaciji stav prema incestu.
I u nase vreme je to svakom normalnom coveku nesto jako grozno.
U vreme pocetka to nije bilo jer nisu imali degeneracije i posledice.

Verujrm da je i Bog ucinio u nama da nam je to grozno da bi nas zastitio.

Bog ubrzo posle zabranjuje incest.

5. Mojsijeva 27,22Proklet da je koji bi obležao sestru svoju, kćer oca svojega ili kćer matere svoje. A sav narod neka reče: amin.

Jezekilj 22,10Golotinju očinu otkrivaju u tebi, liježu u tebi sa ženom za nečistote njezine.
Jezekilj 22,11I jedan čini gad sa ženom bližnjega svojega; a drugi skvrni snahu svoju grdilom; a drugi siluje sestru svoju, kćer oca svojega, u tebi.

Dolazkom hriscanstva se incest u evropi smanjio, a i kod nas.

Na pocetku to nije bio incest.
Ljudi na samom pocetku posle stvaramja nisu to videli kao incest.
Govirim samo i braci o sestrama. Jer je genetika bila ne ostecena.
Danas se incest jos uvek praktikuje kod svih naroda.
Ali daleko manje.
A li skoro nikako kod onih koji poznaju bibliju i slusaju savest.
Govoriti o ovome ne znaci zagovarati incest.
Govorimo iz biblijske perspektive.
Ne govorim o tome da mi bez nje to ne znamo.
Bog nam je dao unutrasnji mehanizam koji cini da nam se incest gadi.
Zastitni mehanizam.
I bez biblije zbamo da to nije uredu.
Normalna i moralna osoba ne praktikuje incest i bez biblije.

Bog zabranjuje incest jer je to gadno.

Na pocetku incest to nije vidjen kao incest..

Zasto?

Jer je genetika ljudi bila zdrava.
Posle potopa genetika je oslabila i pocele su degeneracije.

Tako da se degeneracija duplo potvrdjivala kada se zenilo u srodstvu.
Vremenom kroz degeneracije smo dobili drugaciji stav prema incestu.
I u nase vreme je to svakom normalnom coveku nesto jako grozno.
U vreme pocetka to nije bilo jer nisu imali degeneracije i posledice.

Verujrm da je i Bog ucinio u nama da nam je to grozno da bi nas zastitio.

Bog ubrzo posle zabranjuje incest.

5. Mojsijeva 27,22Proklet da je koji bi obležao sestru svoju, kćer oca svojega ili kćer matere svoje. A sav narod neka reče: amin.

Jezekilj 22,10Golotinju očinu otkrivaju u tebi, liježu u tebi sa ženom za nečistote njezine.
Jezekilj 22,11I jedan čini gad sa ženom bližnjega svojega; a drugi skvrni snahu svoju grdilom; a drugi siluje sestru svoju, kćer oca svojega, u tebi.
Kao znali su da genetika nije ostecena pa aj sestru majku.To bi znacilo da i sad ako nauka kaze nije ostecena genetika sto da ne.
Nije ti ovo tacno.
Ljudi su bili magarci bez ich morala.
Gledao boza gadosti dok mu nije prekipelo i reko dosta vise .I tad se kliker coveku upalio.

Kao znali su da genetika nije ostecena pa aj sestru majku.To bi znacilo da i sad ako nauka kaze nije ostecena genetika sto da ne.
Nije ti ovo tacno.
Ljudi su bili magarci bez ich morala.
Gledao boza gadosti dok mu nije prekipelo i reko dosta vise .I tad se kliker coveku upalio.
Nisu znali vec im je Bog tada vec zabranio.
Na pocetku im to nije zabranjeno jer nije bilo degeneracija, tek su bili stvoreni.
Padom u greh je pocela degeneracija i odma posle Bog to zavranjuje a vremenom se formira osecaj.

Genske mutacije označavaju promene koje nisu nužno greške ili degenerativne prirode. Bar koliko se ja sećam biologije. Ne znam kakav bi bio savršen dnk. Dakle ne bi bilo razlicitosti, ne bi postojali crnci, kinezi, indijci ?
Savrsen DNK da u smislu prilikom deobe celije svako od 3 milijarde slova bude tacno prepisano u novoj celiji.
Greske nastaju prilikom prepisivanja DNK.
Kad kazem savrsen DNK mislim na ocuvan, u ovom slucaju.

Medjutim, Adam je stvarno imao savrsenu DNK. U jednoj DNK mogu da postoje i crnci i bjelci i plave i zelene oci.
Zavisi samo kako se promijesa prilikom zaceca ploda.
Naucno je dokazano da od Adama i Eve su mogle nastati sve rase.
Kazem, dr Tomislav Terzin poslusajte, profesor na kanadskom univerzitetu.
Sve naucno objsanjeno.

Poslednja izmena:
Savrsen DNK da u smislu prilikom deobe celije svako od 3 milijarde slova bude tacno prepisano u novoj celiji.
Greske nastaju prilikom prepisivanja DNK.
Kad kazem savrsen DNK mislim na ocuvan, u ovom slucaju.

Medjutim, Adam je stvarno imao savrsenu DNK. U jednoj DNK mogu da postoje i crnci i bjelci i plave i zelene oci.
Zavisi samo kako se promijesa prilikom zaceca ploda.
Naucno je dokazano da od Adama i Eve su mogle nastati sve rase.
Kazem, dr Tomislav Terzin poslusajte, profesor na kanadskom univerzitetu.
Sve naucno objsanjeno.
Ajd bas me zanima kako je to naučno dokazano , s obzirom na to da.nigde nemamo izvorni dnk Adama.i eve . A Evin dnk nije bio savrsen ?jer je žena verovatno :D jel.moguce da je i bog bio u tom fazonu :D

Није да се само Псалми користе на православним богослужењима.

Прочитај поново, нисам ни рекао да се не користи ништа друго, већ да су псалми најзаступљенији.
Свештеници мирјанима препоручују читање псалтира што се тиче Старог Завјета, за просјечног православног вјерника је сасвим довољан Нови Завјет и псалтир.

kada krećeš vozom iz bg za niš jel te briga odakle dolazi taj voz u bg?
Некога занима, некога не, брига те да те тај воз одвезе гдје треба, али неким људима је потребно да знају и одакле је кренуо воз како би могли да изаберу између различитих возова. :D

Прочитај поново, нисам ни рекао да се не користи ништа друго, већ да су псалми најзаступљенији.
Свештеници мирјанима препоручују читање псалтира што се тиче Старог Завјета, за просјечног православног вјерника је сасвим довољан Нови Завјет и псалтир.
da se ne sablazne

Некога занима, некога не, брига те да те тај воз одвезе гдје треба, али неким људима је потребно да знају и одакле је кренуо воз како би могли да изаберу између различитих возова. :D
svakako taj voz ide za niš. niš je zadnja stanica pa čak da preko negotina ide.
ali znaš kako to ide svi obuku svoje dresove i navijaju pa ne gledaju okolo šta se dešava
ja sam samo sreo mudrosere vernike ovde na forumu u realnom životu ih nije briga, ne znači da ne veruju već ih zabole što su međedi rastrgli ćelavog proroka.
u doba komunizma se učili srpski epovi jbt koji retardi :D

pa i jeste ali i danas da se piše isto bi bilo
Eh, zavisi ko piše. Ja bih boga nazvala Jovana , pa bi bila boginja, i naravno prvo je stvorila Evu i naravno, njoj drugaricu , jer ženi je drugarica neophodna , zvala bi se Jadranka i na kraju Adama ..zaplet je kad Adam prevari Evu sa Jadrankom, zmija to vidi i tu sve počinje. Jao, kakve ideje imam , napisaću lažnu bibliju biće bestseler :D

Jadna eva , te rebra, te klon , te zgresila, sve više mislim da je biblija namestacina od strane muškaraca da predstave ženu kao gadno bice :D sve bre nešto protiv žena.
Па не баш, Марија је жена, а поштује се више од свих мушкараца и ангела.

Ajd bas me zanima kako je to naučno dokazano , s obzirom na to da.nigde nemamo izvorni dnk Adama.i eve . A Evin dnk nije bio savrsen ?jer je žena verovatno :D jel.moguce da je i bog bio u tom fazonu :D
Ja nijesam naucnik da ti dokazem, dao sam ti naucnika kojeg sam ja slusao. Znam samo da je naucno dokazano da DNK svih ljudi vodi porijeklo od samo jedne DNK. To je utvrdjeno na osnovu mutacija. Ako recimo ja imam neku mutaciju u svojoj DNK, svi moji potomci i njihovi potomci ce je imati. I onda zakljucak je da sam im ja praotac. Tako je i sa svim ljudima, jos nije pronadjen covjek a da genetski ne vodi porijeklo od samo jednog pra pretka. To su zvanicni podaci.

E sada, postoji i mitohondrijalna DNK, to je DNK koju nasledjuju svi ljudi i zene samo od majke. Pitanje za tebe, od koliko razlicitih zena ljudi imaju nasledjenu mitohondrijalnu DNK. To je takodje zvanican naucni podatak.

Dakle po ocu samo od jednog, a po majci? Razmisli dobro...

Па не баш, Марија је жена, а поштује се више од свих мушкараца и ангела.
Jeste, jer je devica rodila dete . Ako I to nije blaga uvreda za tel, ja ne znam. Da li ideal treba da bude devicanstvo. Ili ono nista pre braka . Kako god okreneš, žena mora da poštuje kao neka pravila, da bude cedna, da ovo , da ono. Samo.lepo upakovano.

Jeste, jer je devica rodila dete . Ako I to nije blaga uvreda za tel, ja ne znam. Da li ideal treba da bude devicanstvo. Ili ono nista pre braka . Kako god okreneš, žena mora da poštuje kao neka pravila, da bude cedna, da ovo , da ono. Samo.lepo upakovano.
Наравно да треба и то за оба пола.

Eh, zavisi ko piše. Ja bih boga nazvala Jovana , pa bi bila boginja, i naravno prvo je stvorila Evu i naravno, njoj drugaricu , jer ženi je drugarica neophodna , zvala bi se Jadranka i na kraju Adama ..zaplet je kad Adam prevari Evu sa Jadrankom, zmija to vidi i tu sve počinje. Jao, kakve ideje imam , napisaću lažnu bibliju biće bestseler :D
ako ima lilitina biblija to bi bilo zanimljivo čitati jer je ona po jevrejima bila prva žena
pošto nije htela adama da sluša odmetnula se i odma je prozvaše demonim.
eh ti mitovi svašta vidiš :D

Back