Incest i slicne nemoralne stvari

Koliko sam ja pročitala, napisao si da su se brat i sestra "uzeli" da se kapital ne bi rasipao, a da neki drugi bliski rođaci žive zajedno i imaju decu.
Čim si ta dva primera razdvojio i naveo u prvom očuvanje kapitala, pretpostavljam da si pod "uzeli su se" mislio "sklopili brak", a ja ti na to kažem da je to nemoguće, jer u Srbiji sklapanje braka između krvnih srodnika nije dozvoljeno.
Jasnije sada?

Ne znam kakvo ti detaljnije objašnjenje treba od reči "uzeli". Nemam vremena da lečim tvoje frustracije, samo sam preneo ono što se kod nas dešava jer mi je zamuka od ovog glumatanja i naše tzv čistote. Kakvih skrnavština imaš ovde želudac da ti se prevrne.

Ne znam kakvo ti detaljnije objašnjenje treba od reči "uzeli". Nemam vremena da lečim tvoje frustracije, samo sam preneo ono što se kod nas dešava jer mi je zamuka od ovog glumatanja i naše tzv čistote. Kakvih skrnavština imaš ovde želudac da ti se prevrne.
Ja bih pre rekla da si se ti malo izlupetao, u najboljem slučaju pogrešno izrazio, pa bi sad da se iščupaš tako što ćeš zabašuriti svoje lupetanje mojom navodnom frustracijom ;)
Jer, realnog razloga za vređanje nemaš, s obzirom da je moj post sasvim normalan i neuvredljiv - osim ako si toliki egocentrik koji ne može da podnese činjenicu da je pogrešio, i da ga je neko u tome ispravio.

Citam nesto Nemacka 'oce da legalizuje incest. Moja prva reakcija je bila sok. Iskreno nisam ni znala da je to nelegalno.
I sad pitanja za vas?
Da li imate seksualne odnose sa nekim iz svoje uze i sire porodice? Da li ste imali i da li planirate da imate? Pod ovim kontam samo seksualne odnose punoletnih zivih bica.
Da li ste vi za kaznjavanje zatvorom ljudi koji uzivaju u carima malo drugacije porodicne ljubavi ili ste stava da svako radi sta hoce sve dok su punoletni ljudi u pitanju?
Kad kazem incest ne mislim na onaj izmedju roditelja i dece, tako da to pitanje preskocite.
зашто да не,треба људи да се"воле"и воде"љубав":think:
а с ким се може бити приснији него са родом рођеним:per:

драге лицемерне оФце,од морала вам је остао само орал:klap:

Od kada sam citala da se desavalo (kod nas, cini mi se medju Crnogorcima) da snaji prvo svekar oduzme nevinost pa je onda prosledi sinu, ili da se snaja "uda" za svekra pa i njemu rodi decu, i onda ta deca ovoj koju je dobila sa njegovim sinom budu i stricevi/tetke i braca/sestre:confused: vise me nista ne cudi. Mislim, i to mi je jednako bolesno.

urbani mit. u praksi tesko, osim izuzetaka. ali nisam cuo konkretno da ima

Citam nesto Nemacka 'oce da legalizuje incest. Moja prva reakcija je bila sok. Iskreno nisam ni znala da je to nelegalno.
I sad pitanja za vas?
Da li imate seksualne odnose sa nekim iz svoje uze i sire porodice? Da li ste imali i da li planirate da imate? Pod ovim kontam samo seksualne odnose punoletnih zivih bica.
Da li ste vi za kaznjavanje zatvorom ljudi koji uzivaju u carima malo drugacije porodicne ljubavi ili ste stava da svako radi sta hoce sve dok su punoletni ljudi u pitanju?
Kad kazem incest ne mislim na onaj izmedju roditelja i dece, tako da to pitanje preskocite.
Zato se i rode krivi i bez imuniteta,,
Ne mogu da zamsilim ovakve stvari.
Ima slucajeva 3,4 koleno..obicno iz neznanja da su daljni rod al ovo je van pameti.

I sad pitanja za vas?

Naravno da nemam, bolescina najobicnija.
Kako neko normalan moze svecu ili kevu ili bilo koga od rodbine da gleda na taj nacin.
Ali nema potrebe za zatvorom, samo za gadjenjem.

I sad pitanja za vas?

Frst kazn to jest brat/sestra od strica/tetke/ujaka je u bruka zemalja najpoželjniji budući supružnik tako da se verovatno radi o toj vrsti incesta.
To je ipak rodbina, mogu da skapiram da nisu odrasli zajedno ili da ne znaju šta su pa se smuvaju pa se smore (ko u nekim je l te serijama) al' cela ta priča je biološki neosnovana; sindromi su najčešći kod tih ljudi jer im se poklapa dobar deo gena pa se ispolji ono što svi mi nosimo i delimo sa dalekim, dalekim rođakom. Jer svi smo mi manje više rođaci; što dalji to manje šanse da se poklope kvarni geni.

Shodno tome takvo bi društvo izumrlo, mislim ovo valjda kapiraju svi. Valjda je zbog toga nelegalno. Neće država da brine o toliko daun/harlekin/trečerkolins/englmen anencefalija i trisomija dece. Mllogo udara na budžet a ako ćemo realno to i treba pohapsiti.

I sad pitanja za vas?
sto sok....sto nije legalno? :lol:

sad ozbiljno
kako nisi znala da je nelegalno :huh:

nemam nista protiv nek se krese ko skim oce sve dok je na obostrano uzivanje
samo im treba zabraniti razmnozavanje, to nikako
ne mislim da je to normalno ali ako nikoga ne ugrozavaju, a ne ugriozavaju, sta me briga

zasto ne mislis na incest izmedju roditelja i deteta? pa i to je deo incesta....ne mozes ti sad da odvajas i prepravljas...mozda uvredis nekoga :lol: crnjak

Poslednja izmena:
Naravno da nemam, bolescina najobicnija.
Kako neko normalan moze svecu ili kevu ili bilo koga od rodbine da gleda na taj nacin.
Ali nema potrebe za zatvorom, samo za gadjenjem.

Iz razloga sto se od malih nogu detetu usadjuje scenario da to nije dobro.

Sada ti se gadi seksualni odnos brata i sestre, a da ih vidis da vode ljubav ne znajuci da su brat i sestra, ne bi ti smetalo. To je znak da racionalno vrsi represiju nad unutrasnjim, dusevnim.

i ja sam pre par nedelja bila u soku kada sam shvatila da je u gomili evropskih zemalja incest legalan.
o tome sve najgore i kraj price.ybn zivotinje skacu na sta stignu.
Ustvari suština priče je u tome što verovatno ne skaču "na šta stignu" iako incest nije zakonom zabranjen. :)

Modernim rečnikom, to je prepušteno samoregulaciji tj. običajnom pravu. U Srbiji je incest predmet tabua koji je rigorozniji nego u većini drugih zemalja. Dok je zakon još uređivao tu oblast, sklapanje braka je bilo dopušteno u 5. stepenu srodstva (Crkva je bila još popustljivija, teoretski je mogla dozvoliti i sklapanje braka u 4. stepenu srodstva), ali u praksi u našem narodu takvi odnosi se izbegavaju sve dok postoji ikakvo sećanje o tome da srodstvo postoji. Izuzetak su slučajevi kada parovi naknadno saznaju da su u srodstvu, pa i tada je to srodstvo najčešće daleko, pa i tada se stvar vrlo često završi razilaženjem.

Predmet tabua su i odnosi između kumova (Crkva to tretira kao "duhovno srodstvo"), zatim i sa nekrvnim srodnicima (snaje, svastike, ujne, strine i sl.). Kod kumova treba znati da Crkva, koliko znam, razlikuje "kršteno kumstvo" od "venčanog kumstva", pri čemu je "kršteno kumstvo" ima mnogo važniji status. Međutim, u našim običajima, "venčano kumstvo" je zapravo zaštićenije tabuom, iako ga zakon ne štiti, pa ni Crkva.

Ustvari suština priče je u tome što verovatno ne skaču "na šta stignu" iako incest nije zakonom zabranjen. :)

Modernim rečnikom, to je prepušteno samoregulaciji tj. običajnom pravu. U Srbiji je incest predmet tabua koji je rigorozniji nego u većini drugih zemalja. Dok je zakon još uređivao tu oblast, sklapanje braka je bilo dopušteno u 5. stepenu srodstva (Crkva je bila još popustljivija, teoretski je mogla dozvoliti i sklapanje braka u 4. stepenu srodstva), ali u praksi u našem narodu takvi odnosi se izbegavaju sve dok postoji ikakvo sećanje o tome da srodstvo postoji. Izuzetak su slučajevi kada parovi naknadno saznaju da su u srodstvu, pa i tada je to srodstvo najčešće daleko, pa i tada se stvar vrlo često završi razilaženjem.

Predmet tabua su i odnosi između kumova (Crkva to tretira kao "duhovno srodstvo"), zatim i sa nekrvnim srodnicima (snaje, svastike, ujne, strine i sl.). Kod kumova treba znati da Crkva, koliko znam, razlikuje "kršteno kumstvo" od "venčanog kumstva", pri čemu je "kršteno kumstvo" ima mnogo važniji status. Međutim, u našim običajima, "venčano kumstvo" je zapravo zaštićenije tabuom, iako ga zakon ne štiti, pa ni Crkva.
zakon još uređuje tu oblast, Cvetna se naobjašnjavala u prethodnim postovima ali vidim niko ne čita.
". Krvno srodstvo – brak ne mogu sklopiti krvni srodnici u pravoj liniji ( deca, unuci…), a u pobočnoj liniji brak ne mogu sklopiti: rodjeni brat i sestra, brat i sestra po ocu ili majci, stric i sinovica, ujak i sestričina, tetka i bratanac, tetka i sestrić, deca rodjene braće i sestara i deca braće i sestara po ocu ili majci"

" Tazbinsko srodstvo – brak ne mogu sklopiti svekar i snaha, zet i tašta, očuh i pastorka, maćeha i pastorak, ali sud može iz opravdanih razloga dozvoliti sklapanje braka izmedju ovih tazbinskih srodnika"

Pa prema pravilima biologije privlace te oni koji imaju najraylicitije gene u odnosu na tvoje, to se procenjuje izmedju ostalog po mirisu. Zato sto ce postojati veca mogucnost gena koji se biraju pa samim tim i izbor gena je kvalitetniji. Ne razumem kako se to kod njih desi ali praksa pokazuje da se radjaju defektna deca, daunovci npr.

Od kada sam citala da se desavalo (kod nas, cini mi se medju Crnogorcima) da snaji prvo svekar oduzme nevinost pa je onda prosledi sinu, ili da se snaja "uda" za svekra pa i njemu rodi decu, i onda ta deca ovoj koju je dobila sa njegovim sinom budu i stricevi/tetke i braca/sestre:confused: vise me nista ne cudi. Mislim, i to mi je jednako bolesno.

Bora Stankovic Necista krv, bilo to i kod nas.

Zene iz Papue Nove Gvineje, Cejlona i Ruande me ne privlace, tako da to ne pije vodu. Biologija tvrdi da geni kontrolisu zivot a to je skoro opovrgnuto od strane Dr. Brusa Liptona.

Suprotnosti se privlače

Kao kod miševa, i kod ljudi ova skupina gena pomaže pri odabiru partnera koji ima drugačije MHC gene od nas samih. Zašto je tome tako? Gledano s evolucijske strane, ovakav mehanizam ima smisla jer je rezultat potomak s kombinacijom dva različita imunološka sustava, što bi trebalo rezultirati organizmom jačim u borbi protiv raznih bolesti. No u cijeloj ovoj priči je fascinantno da mi tu genetsku razliku možemo namirisati i odabrati partnere koji su genetski drugačiji od nas. Tako su znanstvenici otkrili da se suprotnosti ustvari privlače.

- - - - - - - - - -

Znanstvenici smatraju da je ovaj mehanizam koji nam omogućuje da izaberemo partnera drugačijeg od nas samih također i prevencija nenamjernog stupanja u odnos s rođacima ili genetski sličnim osobama. Istraživanja pokazuju da su kod parova sa sličnim MHC genima češći i spontani pobačaji.

- - - - - - - - - -

Istraživanja utjecaja muškog mirisa na izbor partnera kod žena pokazala su da žene biraju genetski drugačije muškarce, ali da ipak dijele određene sličnosti. To se događa kako bi se osigurale bolje karakteristike budućih potomaka. Interesantno je i da žene, osim što mogu namirisati od sebe različitog muškaraca, također mogu namirisati i preferiraju fizički simetrične muškarce.

Suprotnosti se privlače

Kao kod miševa, i kod ljudi ova skupina gena pomaže pri odabiru partnera koji ima drugačije MHC gene od nas samih..

Devojko, dat ti je obrazlozen dokaz od pocetka do kraja zasto teorija gena ne pije vodu i da nije do gena vec psihe. Pusti pacove, ti nisi pacov.

- - - - - - - - - -

Kvantna fizika je takodje utvrdila da ekperiment zavisi od zelje operatera u kojem pravcu zeli da izadje krajnji rezultat.

zakon još uređuje tu oblast, Cvetna se naobjašnjavala u prethodnim postovima ali vidim niko ne čita.
". Krvno srodstvo – brak ne mogu sklopiti krvni srodnici u pravoj liniji ( deca, unuci…), a u pobočnoj liniji brak ne mogu sklopiti: rodjeni brat i sestra, brat i sestra po ocu ili majci, stric i sinovica, ujak i sestričina, tetka i bratanac, tetka i sestrić, deca rodjene braće i sestara i deca braće i sestara po ocu ili majci"

" Tazbinsko srodstvo – brak ne mogu sklopiti svekar i snaha, zet i tašta, očuh i pastorka, maćeha i pastorak, ali sud može iz opravdanih razloga dozvoliti sklapanje braka izmedju ovih tazbinskih srodnika"
Био сам мало нејасан - закон је бранио (а сада више не) родоскврнуће као полни чин између сродника, а овде је кокретно била реч не о полном чину него о склапању брака. То је због тога што сам говорио о табуу, а за табу та разлика није толико битна јер се односи и на једно и на друго.

Devojko, dat ti je obrazlozen dokaz od pocetka do kraja zasto teorija gena ne pije vodu i da nije do gena vec psihe. Pusti pacove, ti nisi pacov.

- - - - - - - - - -

Kvantna fizika je takodje utvrdila da ekperiment zavisi od zelje operatera u kojem pravcu zeli da izadje krajnji rezultat.

Ne prica se o pacovima, procitaj ceo tekst. Kada budem imala vremena pogledacu klip, sada nemam. A njegovu teoriju cu prihvatiti za tacnu kada bude bila prihvacena od ostalih naucnika. Jer to nije moja oblast bavljenja pa ce oni morai da odrede tacnost toga.

Ne prica se o pacovima, procitaj ceo tekst. Kada budem imala vremena pogledacu klip, sada nemam.

Pominjes pacove kako bi odbranila zvanicnu teoriju, a nemas vremena da pogledas sta kaze covek koji je posvetio zivot proucavanju gena, sto ti ne smeta da nastavis i dalje da branis zvanicnu teoriju iako nisi ni cula sta ima da kaze.

Drzi se eksperimenta sa pacovima i Pavlovljevih refleksa. Ali tako zaostajes.

Da, no forumaši verovatno ne znaju za tu činjenicu, pa nije ništa čudno da neko dođe i izlupeta se sa izmišljenom pričom kako zna nekog tamo brata i sestru u svom selu koji su se "uzeli".

Dakle, sklapanje braka iliti po seljački "uzimanje" nije dozvoljeno, dok polno opštenje (između odraslih krvnih srodnika, naravno) jeste dozvoljeno.

Back