Incest i slicne nemoralne stvari

gost 358859

Poznat
Poruka
7.403
Citam nesto Nemacka 'oce da legalizuje incest. Moja prva reakcija je bila sok. Iskreno nisam ni znala da je to nelegalno.
I sad pitanja za vas?
Da li imate seksualne odnose sa nekim iz svoje uze i sire porodice? Da li ste imali i da li planirate da imate? Pod ovim kontam samo seksualne odnose punoletnih zivih bica.
Da li ste vi za kaznjavanje zatvorom ljudi koji uzivaju u carima malo drugacije porodicne ljubavi ili ste stava da svako radi sta hoce sve dok su punoletni ljudi u pitanju?
Kad kazem incest ne mislim na onaj izmedju roditelja i dece, tako da to pitanje preskocite.

Nek ga odstrane al bez javnosti da ne navode budale na to
normalan covek ne misli o tome a sad ce ovo nenormalni poceti da misle
tu de nemaju straha od zatvora tu ce manijaci da nasrcu

bio primer ovde brat i sestra dobili dete i sad su ih zatvorili
po prici na interviju se vidi da nisu bas citavi
al sta ces, oduzmi im dete?
sad izasi iz zatvora i pravili drugu bebu, cini mi se, pa sad ti vidi

Nek ga odstrane al bez javnosti da ne navode budale na to
normalan covek ne misli o tome a sad ce ovo nenormalni poceti da misle
tu de nemaju straha od zatvora tu ce manijaci da nasrcu

bio primer ovde brat i sestra dobili dete i sad su ih zatvorili
po prici na interviju se vidi da nisu bas citavi
al sta ces, oduzmi im dete?
sad izasi iz zatvora i pravili drugu bebu, cini mi se, pa sad ti vidi
Ali pazi. Incest je duboko ukorenjen u istoriji. I radjali su se i zdravi i radjaju se bolesni i bez incesta. Sad hvala bogovima postoje neki nacini da se to koliko- toliko proveri. Pricam o cisto osecaju koji se ljudima stvori kada pomisle na to. Bilo da su oni akteri ili neko drugi. Ne mislim na realne stvari.

Nije reč ovde o legalizaciji incesta, nego nemoguće kriminalizovati seksualno ponašanje koje je dobrovoljno i nalazi se u sferi privatnosti. Na koji način policija može da sprovodi nadzor da li postoji incest ili ne? Na koji način je uopšte moguće procesuirati tako nešto, ko je taj ko će da podnese prijavu, ko je taj ko je tu oštećen?

Slučaj koji je naveo Leon01 je ekstreman i kako je i sam rekao verovatno je reč o patologiji koja je izvan domena kaznene politike.

Ja lično mislim da bez obzira na sve to kriminalizacija incesta nije besmislena jer pokazuje stav zajednice prema određenom ponašanju, bez obzira što ne može da bude efikasno procesuiran. Ali to je očito samo moje mišljenje.

Ali pazi. Incest je duboko ukorenjen u istoriji. I radjali su se i zdravi i radjaju se bolesni i bez incesta. Sad hvala bogovima postoje neki nacini da se to koliko- toliko proveri. Pricam o cisto osecaju koji se ljudima stvori kada pomisle na to. Bilo da su oni akteri ili neko drugi. Ne mislim na realne stvari.

pa javlja se neki cudan osecaj da ne kazem da mi se gadi al nije prijatan osecaj

- - - - - - - - - -

Nije reč ovde o legalizaciji incesta, nego nemoguće kriminalizovati seksualno ponašanje koje je dobrovoljno i nalazi se u sferi privatnosti. Na koji način policija može da sprovodi nadzor da li postoji incest ili ne? Na koji način je uopšte moguće procesuirati tako nešto, ko je taj ko će da podnese prijavu, ko je taj ko je tu oštećen?

Slučaj koji je naveo Leon01 je ekstreman i kako je i sam rekao verovatno je reč o patologiji koja je izvan domena kaznene politike.

Ja lično mislim da bez obzira na sve to kriminalizacija incesta nije besmislena jer pokazuje stav zajednice prema određenom ponašanju, bez obzira što ne može da bude efikasno procesuiran. Ali to je očito samo moje mišljenje.

to mislim

sta ako jedan od njih iskoristava drugog, prvo odrastu zajedno, mladja deca su ovisna od starije brace/sestre on zna da nije kriminal i zloupotrebljava to

Citam nesto Nemacka 'oce da legalizuje incest. Moja prva reakcija je bila sok. Iskreno nisam ni znala da je to nelegalno.
I sad pitanja za vas?
Da li imate seksualne odnose sa nekim iz svoje uze i sire porodice? Da li ste imali i da li planirate da imate? Pod ovim kontam samo seksualne odnose punoletnih zivih bica.
Da li ste vi za kaznjavanje zatvorom ljudi koji uzivaju u carima malo drugacije porodicne ljubavi ili ste stava da svako radi sta hoce sve dok su punoletni ljudi u pitanju?
Kad kazem incest ne mislim na onaj izmedju roditelja i dece, tako da to pitanje preskocite.

Paznju mi je privukao ovaj deo, zivih bica, pa valjda nije neko toliko zastraneo da ima odnose sa nekim preminulim clanom porodice? No, da se vratim na temu.

Bilo legalno ili ne, ljudi ce to raditi jer su takvi u prirodi, neko ce kresati komsiji zenu, neko ce varati zenu sa njenom najboljom drugaricom, neko ce imati seks u troje, neko ce biti sa osobom 20 godina mladjom od sebe. Ne mislim da je to nesto normalno i zdravo, ali me licno ne ugrozava sto tamo u Nemackoj ili u nekom mestu u Srbiji dvoje ljudi koje ja ne znam i koje necu nikada upoznati imaju seksualne odnose, na dobrovoljnoj bazi.
Ne kazem da je moralno, da podrzavam, ali na svetu se svakodnevno pa i u ovom trenutku desavaju (seksualno) nemoralne stvari, pa me ne dotice.

E sad da je neko u mom komsiluku ili koga znam, onda vec ulazi u neugodnu zonu. Opet i tada me nesto ne ugrozava, ali opet unosi neki nemir jer ljudi se plase onog sto ne poznaju.

I sad pitanja za vas?
nisam za zatvor, ali sam za hemijsku kastraciju...ili kakvu već, ali kastraciju...znaš...štrojenje malo strašnije zvuči od ćorke
meni je to ultrabolesno
dešava se pogotovo u malim sredinama da se ljudi spoje i tek kasnije saznaju da su u srodstvu...to su mučne situacije
e sad beše neki limit posle koliko kolena se neko ne smatra više familijom, dal beše sedmo il ko zna koje, kažu posle toga geni više ne mogu da se izmešaju tako nakaradno da za potomstvo postoji opasnost

svi znamo da su popovi vrlo nastrani po pitanju tih seksualnih stvari tako da ja njih uopšte ne bi prihvatao da mi oni dele savete šta je ispravno a šta ne
misim samo oni nemoj da mi pričaju o incestu, pedofiliji, nekrofiliji i tim seksualnim stvarima što završavaju na ilija :lol:

Slažem se sa prvim delom posta - koliko god meni lično incest bio ogavan, a ogavan mi je u svakom smislu, u slučaju odraslih poslovno sposobnih ljudi on predstavlja dobrovoljno ponašanje i nalazi se u sferi privatnosti.

Sa drugim delom posta ne delim mišljenje, iako se slažem da je generalno kriminalizacija određenih ponašanja smislena i opravdana, jer pokazuje stav zajednice prema određenom ponašanju - no u slučaju incesta kao dobrovoljnog ponašanja odraslih ljudi (seksualni odnosi odraslih i dece su izuzeti) postavlja se pitanje šta je veći i bitniji zaštitni objekt: pravo i sloboda odraslog pojedinca na seksualno opredeljenje koje ne ugrožava nikog, ili deklarativan stav zajednice koja kriminalizacijom izražava protivljenje takvom jednom, iako većini odvratnom, ali i dalje dobrovoljnom seksualnom ponašanju odraslih ljudi koje ne šteti drugome. I samo iz tog razloga smatram da je kriminalizacija incesta kod odraslih neopravdana, jer daje primat nekom drugom zaštitnom objektu, manje vrednom od prava i slobode čoveka koja ne ugrožava nikoga.

Poslednja izmena:
nisam za zatvor, ali sam za hemijsku kastraciju...ili kakvu već, ali kastraciju...znaš...štrojenje malo strašnije zvuči od ćorke
meni je to ultrabolesno
dešava se pogotovo u malim sredinama da se ljudi spoje i tek kasnije saznaju da su u srodstvu...to su mučne situacije
e sad beše neki limit posle koliko kolena se neko ne smatra više familijom, dal beše sedmo il ko zna koje, kažu posle toga geni više ne mogu da se izmešaju tako nakaradno da za potomstvo postoji opasnost

Ja bih, nevezano sad za temu, isla u zatvor. Hrana, smestaj... mozes da se obrazujes... imas i biblioteku... ***** mi sve ako ne opljackam trafiku.

- - - - - - - - - -

A sta cemo sa kulturama koje nam i nisu toliko daleke gde je normalan brak izmedju rodjaka. Pritom se rodjacima racunaju brace i sestre od tetki?? Njima je to normala, kao sto nama nije.

jeste...to možda u arizonu il kolorado
neznam baš ovdašnje ćorke kolko nude u ponudi takve aktivnosti
osim ako si u rangu miškovića il šešelja

- - - - - - - - - -

J
A sta cemo sa kulturama koje nam i nisu toliko daleke gde je normalan brak izmedju rodjaka. Pritom se rodjacima racunaju brace i sestre od tetki?? Njima je to normala, kao sto nama nije.

ne radi se o tome kome je šta normlano, mism radi se jer je tema takva, al objektivno ako gledamo sve je do gena, a ne kome je šta normalno

u kom smislu se legalizuje? zaključenje braka ili? ako je dekriminalizacija u pitanju, to je u većini zemalja stvar prošlosti. kod nas je zadržano ono krivično delo gde je jedan učesnik maloletan a drugi punoletan, o tome bi se moglo diskutovati, jer i maloletnici mogu da stupaaju u dobrovoljne seksualne odnose. glavno objašnjenje je tu da su maloletnici mahom u nekom odnosu zavisnosti i podređenosti u porodici.. ali i to bi moglo da bude pokriveno k.d. obljuba zloupotrebom položaja...dakle, jasno je da je najverovatniji razlog postojanja k.d. rodoskrvnjenja (valjda se tako kaže) kod nas moralne prirode, tj moralne osude incesta.
za brak važi ona zabrana do određenog stepena srodstva (ne znam napamet kog), a to se objašnjava opasnošću od bolesti usled tog nekog bliskog genetskog materijala ili kako god. ali, medicina je toliko uznapredovala da se određene bolesti kod ploda vide jako rano, možda bi trebalo jedino uvesti obavezne testove, amniocenteza ili kako se već to zove za bliske srodnike koji stupaju u brak.

incest sa decom je silovanje i zaslužuje najstrožije kažnjavanje.

jeste...to možda u arizonu il kolorado
neznam baš ovdašnje ćorke kolko nude u ponudi takve aktivnosti
osim ako si u rangu miškovića il šešelja

- - - - - - - - - -

ne radi se o tome kome je šta normlano, mism radi se jer je tema takva, al objektivno ako gledamo sve je do gena, a ne kome je šta normalno

Ma poznanik zavrsio u CZu... steta pa ima samo osnovnu skolu te cita Nilves Celzijus i sl. Imaju biblioteku, a i vezbaju pravopis kad pisu pisma. Obroci redovni, spavanje redovno...

- - - - - - - - - -

u kom smislu se legalizuje? zaključenje braka ili? ako je dekriminalizacija u pitanju, to je u većini zemalja stvar prošlosti. kod nas je zadržano ono krivično delo gde je jedan učesnik maloletan a drugi punoletan, o tome bi se moglo diskutovati, jer i maloletnici mogu da stupaaju u dobrovoljne seksualne odnose. glavno objašnjenje je tu da su maloletnici mahom u nekom odnosu zavisnosti i podređenosti u porodici.. ali i to bi moglo da bude pokriveno k.d. obljuba zloupotrebom položaja...dakle, jasno je da je najverovatniji razlog postojanja k.d. rodoskrvnjenja (valjda se tako kaže) kod nas moralne prirode, tj moralne osude incesta.
za brak važi ona zabrana do određenog stepena srodstva (ne znam napamet kog), a to se objašnjava opasnošću od bolesti usled tog nekog bliskog genetskog materijala ili kako god. ali, medicina je toliko uznapredovala da se određene bolesti kod ploda vide jako rano, možda bi trebalo jedino uvesti obavezne testove, amniocenteza ili kako se već to zove za bliske srodnike koji stupaju u brak.

To je uglavnom zbog mutacija koje se nasledjuju preko recesivnih alela, a vece su sanse da se pojave ako ga oba roditelja poseduju tako skrbavog. Ali onda mozemo potegnuti i pitanje zasto se dozvoljava zenama preko trideset pet, cetrdeset godina da radjaju. Podjednako je rizicno.

ti si vec treca koja ne zna od kad se racuna da je incest

Back