IN MEMORIAM

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smeh

Veoma poznat
Poruka
13.755
Davnih dana, kada su se ovde počele okupljati žene zainteresovane za dekoraciju i ukrašavanje najčešće torti i kolača, većina je bila tek na početku.
Samo nekolicina je bila zagazila u tajne modernog poslastičarstva i bila spremna da sva svoja znanja i iskustva nesebično podeli. Pitanja je bilo bezbroj - od onih banalnih, vezanih za kuvanje fila za tortu "na pari" preko sečenja kolača do upotrebe fondan mase. Odgovori i komentari su se nizali i razmenjivali među onima koji su učili, ali su posebno dragoceni bili saveti onih koji su znali. među njima se pojavila žena sa neobičnim nikom "tandara" (objašnjenje je bilo otprilike: "Sve što sam probala bilo je zauzeto. I onda već iznervirana lupim "tandara" i - prođe") koje je kasnije promenjeno u "Svetlana 015". Temeljno i krajnje nenametljivo se uključivala u diskusiju kada je imala šta da kaže, iznosila svoja zapažanja i nesebično delila sopstvena saznanja kroz savete, recepte, korekcije, sitnije i krupnije "cake" stečene višegodišnjim ličnim radom i iskustvom.
Ne znam nikog ko joj se obratio za pomoć ili savet a da ga nije dobio.
U njenu velikodušnost, toplinu i spremnost i želju da pomogne u pronlaženju rešenja, uverila sam se lično u nekom delikatnom momentu sopstvenog života, kada me je pozvala telefonom da mi i lično objasni i pojasni ono za šta sam je zamolila (trebale su mi figurice vojnika za rođendansku tortu mlađeg bratanca). Razgovor je jako brzo skliznuo u potpuno ličan i privatan, a iz reči, boje glasa, načina na koji komunicira, iz nje su izbijali osećaji i ljubav pre svega za porodicu. Stvorila se neraskidiva veza, osećaj prepoznavanja i prelep utisak da imam prijatelja...
I uvek kada smo se čule ili razmenjivale poruke nakon toga, smatrale smo se "svojima" i uvek smo potvrdile kako moramo da se nađemo i popijemo neku kafu... nekad. U međuvremenu je dobila i unuče... čije vesele i nasmejane fotkice su me uvek radovale... tim pre što sam znala koliko toj divnoj ženi ti isti osmesi prijaju i znače. Uslovi poslovanja su postajali sve lošiji pa se sve više radi za sve manje novca... tako da je slobodnog vremena uvek manjkalo... i ona naša kafa je stalno odlagana... Na žalost, juče sam saznala vest da je nikad nećemo ni popiti :(
Bolest nam je oduzela tu divnu, toplu ženu prepunu ljubavi za sve oko sebe.

Back