IN MEMORIAM

Moja Vanja....Imala sam je 7.5 god. Odrasla sam sa njom. Bila je najlepsi i najpametniji pas kog sam ikad imala. Bila je mesanac pulina i neceg jos (ne znam cega), ali je bila lepsa od pulina. Bila je tako pametna....Sve je razumela sto sam joj pricala, samo sto nije odgovarala.... :-( Uginula je pre skoro 4 godine, a ja je se i sad cesto setim i evo dok ovo citam, pocela sam da placem. Mislila sam da ce mi pomoci ako uzmem drugog psa, ali nije....Svaki je imao neku manu i to je samo povecavalo moju tugu za Vanjom. Imala sam jos 3-4 psa i sad nemam ni jednog.....ni za jednog se nisam vezala kao za Vanju....Nazalost, nemam ni jednu njenu sliku, ali ona je i dalje u mom srcu i mislima.....

Kronosa,nemackog boxera,dobila sam kada sam imala nesto vise od sest godina.On i ja proveli smo divnih 6 godina,bio je kao 5 clan porodice i mogu reci da sam ga volela i volim mnogo.Nazalost,16 dana pre mog 13 rodjendana,Kronos je uginuo.Veterinar nije mogao da ustanovi koja bolest je bila u pitanju,ali meni je to najmanje vazno.Od tada je proslo skoro 9 meseci i shvatila sam da,iako nikada u potpunosti necu prezaliti Kronosa,bi mozda trebala da usvojim nekog malog psica.Ne zelim njime da popunim prazninu koja je nastala kada je Kronos uginuo,vec zelim da pruzim topli dom i puno,puno ljubavi jednom malenom bicu.Ali svaki pokusaj da to ucinim zavrsio se neuspesno.Jer svaki put ja pomislim da cu time izneveriti Kronosa.I onda kad shvatim da ne cinim nista lose,ja ipak odustanem,jer ne zelim da ponovo prezivim gubitak najboljeg prijatelja.Sta vi mislite,sta trbam da uradim?Predpostavljam da bar vi znate kako mi je...

P.s izvinjavam se ako poruka ne pripada ovoj temi.Nisam htela da otvaram bespotrebno novu temu.

kada sam ja bila mala moj stric je imao albino belog boxera, zvao se belko,bio mi je jedna od najlepsih uspomene iz detinjstva, jedva sam cekala da dobijem njegovo stene kada je uginuo :-( , posle toga nisam zelela da imam nijedno stene ako nije njegovo :mad: , sve dok jednog dana nije jedna kuja dosla na moja vrata(mesanac fox terijera) posle svega nekoliko sati sam je usvojila jer sam znala da ce da mi bude savrsen ljubimac :) , toliko sam se vezala za nju da je ona mene pratila u skolu cekala me na odmoru i vracala se samnom iz skole, :) zajedno smo isle do kneza i vacale se kuci bez povodca(ja zivim na zvezdari), ona je takodje ostavila prelepe uspomene na mene :razz: , kao tvoj pas na tebe, zato moras to da prebrodis to sto ga vise nema i da nastavis dalje, mozes da izmes nekog prelepog mesansa :) jer sam sugurna da ce ti ulepsati dan, a, ako ne uzmi jos nekog boxera! :) (volela bih da mi pricas o njemu, imas moj sajt nemacki boxeri, pa se dopisujemo malo? :) :) :) )
ps: i ja se izvinjavam... :lol: :lol: :lol:

Meni je pre sest meseci poginuo macor,na strasan nacin(postavila je Dana ovde njegove slike),zvao se Ceda,bio je divan i imao samo 7 meseci...ja se jos uvek oporavljam...I jos uvek se nisam usudila da pogledam njegove slike i klipove...

Moj patuljasti pinch Laki... jedan davni 23. april odneo je moju baku a jos jedan 23. april i njega... Bio je moj najbolji prijatelj. Sada cerki pricam o njemu, moj patuljko, i kratko vreme njegov sin Gari...

mina21bg:
ovo je prica o mom medi:

15.marta,oko 19:30,pre tacno godinu dana poginuo je moj meda.
volela sam ga toliko mnogo,da je samo jedan pas posle njega uspeo da mi izmami ljubav koju sam imala prema medi.
meda je bio poseban pas,jedinstven u celom beogradu,bio je moj najlepsi meda.ceo kraj ga je poznavao,deca su ga volela iako im je stalno otimao loptu i busio je.

volelo je da seta sa svima po naselju,bio je mio i drag..
secam se njegovog lica koje me gleda ispod terase i jos uvek cujem samo ono sto sam ja mogla da cujem"hej,gladan sam,sidji i ponesi mi nesto".

jos uvek osecam njegove sape i cupavu dlaku...bio je deo mog zivota,tako kratak a tako me je osvojio,i tako je znao koliko ga volim...zna on...
seca se,sta sam ja sve zbog njega uradila...iako je negde gore na nebu gde se sada lepo igra i niko ga ne sutira,ja znam da on misli na mene i da se seca svega...
nikada nije zaboravio sve salamice,sve koskice,przena jaja kada nisam imala sta(sa pavlakom)...znam da se seca...

kada su mi ga uzeli i kada sam otisla po njega..kada je poskocio u kavezu i cuo moj zvizduk,poceo je da laje i da mi pokazu gde je i sta mu se desilo....verovatno se zapitao"otkud ja odjednom tu?kako sam ga nasla?"...

zagrlili smo se ko ljudi kada je izasao..poljubio me je u znak radosti i zahvalnosti sto sam dosla da ga vodim kuci...secam se kako me je gledao...ljudi ,pa te oci,pa on je pricao samnom...
jos uvek se secam tog trckaranja njegovog i pogleda...koji vise nikada necu videti...oci koje nikada necu videti...zbog nekoga ko nije hteo da zakoci...moj zivot se promenio...
.
dugo su maltretirali i izbacivali po hladnoci iz ulaza...
znao je gde sme da legne ali opet im je smetao...moj debeli meda...evo sada ga vidim kako mirno i tiho izlazi iz ulaza,uvek...

trpeo je moj meda i sutiranje..moj debeli meda...jos uvek se pitam ZASTO?on to nije zasluzio..
onda je jadni meda dobio novi krevet-moja kola...imao je cebe i puno mesta za spavanje...secam se kako sam ga svako vece jurila po naselju da ga ubacim u kola...a on mi se smejao i namerno bezao....stalno me zvao da ga juri..
i tako,kada ga uhvatim,nosim ti 30 kg u rukama do kola...uh ,bio je tezak...i lepo ga ususkam i na tanjir-jaja i pavlaku...voleo je pavlaku...
moj meda vise nije samnom i ja ne mogu da mazim i da ga zagrlim...

cuvajte svoje ljubimce...volite ih...pruzite im najvise sto mozete...

stalno su mi pretili kako ce ga ubiti...i jedne noci...prosle godine 15.marta...secam se bio je sneg a i padala je kisa...moj meda je lezao sam.....sasvim sam...JA NISAM BILA TU SA NJIM KADA JE ODLAZIO...sam je lezao na ulici.
ulici koja nije bila prometna..i dan danas ne shvatam kako su ga tu udarila kola i kako je na licu mesta umro toliki pas??!
nikada necu zaboraviti tu scenu...lezao je sam,mokar skroz...vise nije bio beo.bio je siv..i blatnjav...

cucnula sam pored njega i zvala ga bez prestanka,mislila sam da jos dise ...ali sam kasnije shvatila da je vec bio mrtav kada sam ja dosla...plakala sam i cucala pored jer nisam mogla da ga podignem...vukla sam ga,vukla ali nisam mogla....bio je tezak...
moja dusa je umrla...

posle nekog vremena mama me je nasla i pomogla mi da ga prenesemo sa ulice...
uvila sam ga u njegovo cebe kojim sam ga pokrivala...plakala sam i zvala ga i mislila sam da ce ipak ustati i zamahati repom...ali nije...
sahranila sam ga...

i sada se secam poslednje veceri kada sam ga videla zivog...bezao je od mene jer sam htela da ga ubacim u kola da spava...to je bila poslednja igra meg mede i mene...i sada placem i nikada necu prestati...za njim...
za mojim debelim medom...
a znam da mi ga je ubio neko namerno...neko ko ga je znao...
pitala sam...ljudi su mi rekli da su drugi kucici lajali na kola on je samo stajao...i na njega su naletela...

htela sam da podelim ovo sa vama jer vi svi imate kuce i znate kako je to...napisite vi ono sto pamtite,napisite sta se desilo...ONI SU ZASLUZILI DA SE POMENU ...
MOJ MEDA JE TOLIKO ZASLUZIO...UVEK CU GA VOLETI I NIKADA GA NECU ZABORAVITI...I ZNAM DA ME CEKA ...
TAMO NEGDE GORE...

Žao mi je stvarno žao,pismo je nabijeno tvojim bolom.Plakala sam jer znam za to.Meni su pakosni ljudi otrovali psa u mom dvorištu.Inače je živeo sa nama u kući i kada idemo na posao ostajao je sam unutra.Ali taj 16.11.2000.je bio neuobičajeno topao i ostao je u SVOM DVORIŠTU a zatekli smo ga u teškom stanju na pragu.Sve što postoji da može da se da od lekova veterinar je dao nije bilo spasa.Kao da sam ja umrla..Zvao se Oliver,mešanac.Mislila sam da ću poludeti od bola i odlučila sam da podhitno nabavim drugog i to prvog kojeg nadjem na ulici.Posle 4 dana došlo je štene pregladnelo,izubijano u žbunje u blizini kuće moje mame.Ali ono što me je šokiralo je da je POTPUNO NA OLIVERA!Shvatila sam.Moja bol je doprla do Boga i dobila sam utehu.Imam ga još,zdrav je,prelep i neverovatno vezan za mene.Ljudi,nema nam druge,kad smo bolni za njima,treba uzeti druge,nije bitna rasa svi imaju nemerljivo veliku dušu i ljubav za nas.I to baš one nesretnike s ulice posebno su gladni za ljubavlju.

Dana2503:
Evo ja bih da ostavim ovde uspomenu na Argona, mesanca rotvajlera. :(

To je bio pas mog decka, imao je negde oko 5-6 godina, i bio je jako dobar i miroljubiv... :(

Negde je izgleda probio ogradu i malo lutao, a vratio se istog dana, otrovan od kreozana. :(
Ne zna se gde se tacno otrovao, samo se vratio kuci i uginuo. To je bilo pre oko 6 meseci. :(

34193094is5.jpg

mirko0042mn9.jpg

A dalje je Ceda, macak moje najbolje drugarice, to je sin moje mace Gare, koja je isto tako crna. Ceda je imao samo 7 meseci kada je istrcao za mojom drugaricom na ulicu i kada su ga udarila kola. :( A drugarica ga je bas pazila i negovala, par dana pre toga mu je izvadila knjizicu. :(
Ceda je bio pravi gospodin. :)

ceda1rc0.jpg

ceda2uj9.jpg

I Argonu i Čedi svaka čast.Žao mi je..

Ceda je predivan....
ja obozavam mace...
ja sam cetiri godine bil anajsrecnija devojka jer sam imala mog Nesu koji je se odazivao na poziv MACKA:lol:
bio je pravi dasa...dok se nije otrovao od necega,cini mi se da je se u trenutku prepolovio u tezini,a onda je samo nestao..
nije mi dao ni vremena da reagujem..
bio je mnogo ponosan...
spavao je samnom u krevetu,ljubili smo se nosicima kao eskimci,zajedno se igrali,odmarali i mnogo voleli...
nikada ni jedna maca nece moci da dostigne to moje malo cudo..
nije bio nesto specijalno krupan,ali je zato imao veliko lavovsko srce...
strah i trepet za druge macore u kraju..
nije mogao da podnese drugog ljubimca u kuci,tako da je on za kratke cetiri god njegovog zivota bio zvezda kuce koji je uzivao sve privilegije..
i dan danas mi nedostaje,cak ponekad sanjam da se vratio kuci iznenada...
mnogo sam ga volela...

Lusy,stvarno si me rasplakala sada,dok sam citala ovo secala sam se mog Cede...Bas kao sto kazes da ih nijedna macka nece moci zameniti...Stvarno je bio pravi gospodin...I imao samo 6 meseci kada je poginuo...Danima sam samo plakala,nisam izlaszila iz kuce...Jos ga je kreten udario kolima meni na oci...To je bilo strasno..Ali bar znam da je bio srecan dok je bio kod mene...To me nekako tesi... :( :( :(

tara623:
Lusy,stvarno si me rasplakala sada,dok sam citala ovo secala sam se mog Cede...Bas kao sto kazes da ih nijedna macka nece moci zameniti...Stvarno je bio pravi gospodin...I imao samo 6 meseci kada je poginuo...Danima sam samo plakala,nisam izlaszila iz kuce...Jos ga je kreten udario kolima meni na oci...To je bilo strasno..Ali bar znam da je bio srecan dok je bio kod mene...To me nekako tesi... :( :( :(
ja sad imam drugu macu ali nije to to..
pravi zaljubljenici u zivotinje u svakom malom cupavcu prepoznaju jedinstven karakter...
i svaki je poseban na svoj nacin,ali jedan najmiliji uvek zauzme najveci dao srca...
nikada nisam imala rsnu macu ili kuce...sve moje zivotinjice su bile usvojene...
Nesu sam nasla pored kioska kad sam krenula u kupovinu kako veselo lize svoje sapice...

nisam mogla da mu odolim....Moj otac inace nikada nije voleo macke,ali ovaj je znao kako da mu se uvuce pod kozu...
i tako je na kraju upseo cak i da ga privoli pa su povremeno spavali u istom krevetu...

secam se kad je ulovio svog prvog misa,doneo mi ga je pravo u sobu pustio i poceo pobednicki da mjauce...
cak sam uvek i bez problema mogla da ga ljubim i mazim po stomaku,a mace ce tako nesto dozvoliti samo osobi u koju imaju bezgranicno poverenje..
uvek sam ga branila od drugih macaka dok nije dovoljno porastao i ojacao da se sam odbrani...
bio je najbolji i ostao... :cry:

Maja Cvj.:
Žao mi je stvarno žao,pismo je nabijeno tvojim bolom.Plakala sam jer znam za to.Meni su pakosni ljudi otrovali psa u mom dvorištu.Inače je živeo sa nama u kući i kada idemo na posao ostajao je sam unutra.Ali taj 16.11.2000.je bio neuobičajeno topao i ostao je u SVOM DVORIŠTU a zatekli smo ga u teškom stanju na pragu.Sve što postoji da može da se da od lekova veterinar je dao nije bilo spasa.Kao da sam ja umrla..Zvao se Oliver,mešanac.Mislila sam da ću poludeti od bola i odlučila sam da podhitno nabavim drugog i to prvog kojeg nadjem na ulici.Posle 4 dana došlo je štene pregladnelo,izubijano u žbunje u blizini kuće moje mame.Ali ono što me je šokiralo je da je POTPUNO NA OLIVERA!Shvatila sam.Moja bol je doprla do Boga i dobila sam utehu.Imam ga još,zdrav je,prelep i neverovatno vezan za mene.Ljudi,nema nam druge,kad smo bolni za njima,treba uzeti druge,nije bitna rasa svi imaju nemerljivo veliku dušu i ljubav za nas.I to baš one nesretnike s ulice posebno su gladni za ljubavlju.

tuzno..jos patim za njim...a posle toga na njegovom grobu me je docekao pas i kada sam ga videla sledila sam se..isti meda!!isti!!

mina21bg:
tuzno..jos patim za njim...a posle toga na njegovom grobu me je docekao pas i kada sam ga videla sledila sam se..isti meda!!isti!!

Vidiš?Ljubav kojom su nas voleli ne nestaje.Stigla ti je uteha.Tačno se zna!Trebalo je da liči na Medu.Uzmi ga molim te ali ga drži uz sebe,ne u kolima,ne u ulazu.Molim te.I javi nam kako napredujete.

Nema vise moje Bece.
Umrla je dok sam bila u Beogradu, 24. avgusta, iako je imala negu i drustvo.
Izgleda da je patila za nama.
Nije mogla da nas doceka.
Ne mogu vam opisati moju bol.
Nikada te necu zaboraviti Beco moja, moja mala prijateljice, moja pricalice.
Nikada vise necu biti ona ista osoba, bez tebe.
Joj, kako cu bez tebe, lepoto.
Na tvom mestu gori sveca.
Milo moje malo, pocivaj mi mirno.
Razbolecu se bez tebe. I placem, placem. Valjda mi je sudjeno da stalno placem...
Ali, videcemo se mi i bicemo opet zajedno. Cekaj me i ne boj se.
Milo moje.

Jako mi je zao i Mede i Cede i svih koji su se rastali od nas . 15.06. 2002. sam dosla kuci sa hemodijalize a nije me docekao moj MIKI tog dana je uginuo to je bio sok za mene bili smo nerazdvojni 14.godina verujte mi evo i sada dok ovo pisem placem za njim. Posle godinu dana sam nabavila drugog pekinezera ali se uvek setim mog MIKE i secacu se dok sam ziva. Dali neko moze da mi objasni kako da postvim njegovu sliku ovde?

idi na www.imageshack. Kada ti otvori idi na browse i dodaj sliku koju zelis...pa kliknes na host it i sacekas malo....A u ovom prozorcetu gde kucas poruke ukucaj
i prekopiras sa imageshacka drugu adresu po redu koju ce ti izbaciti izmedju ove dve zagradegore...i posaljes poruku...

Back