IN MEMORIAM

VictorySun:
jako mi je zao zbog maca!!!!

milly koju si ti zivotinju imala?

devica, probaj da potrazis misljenje na sajtu www.vet.co.yu

Баци поглед на две теме: "Да живи љубав" страна 2 и "Приче о нашим љубимцима" страна 2, ту ћеш видети ко је био мој најбољи пријатељ! Успут сам имала и много других љубимаца, али овај је у потпуности освојио моје срце!

To da su mi bile kao clanovi porodice je tacno pa vam je i jasno kako se sad osecam.
Eh, koliko su me puta nasmejali i zabavili. Kako su bili drcni- koliko god da im das da pojedu- nije dovoljno. Pevaju pred vratima, traze jos. A kad se dobro naklopaju- legnu na krov od garaze i satima se ne pomeraju. Pocne kisa-nista, suvise su lenji. Secam se kako sam divne slike napravila kad su se pentrali na veliki prozor od dnevne sobe. Onako beli, kao puslice, a rastinje u basti visoko. A ja slikala iz sobe, kroz prozor, pa ispalo kao da mace lebde u vazduhu, u cvecu. Eh, nikad vise. Ne mogu da nateram sebe da prestanem da ih nesvesno trazim po dvoristu. Tacno su umeli da osete kad sam neraspolozena i da dodju da se svi smeste na moje krilo, a posto ih je mnogo bilo, i nema mesta, guraju se jedan preko drugog, valjaju...

Juce mi je komsinica pricala da je njen macor (Silvester, isti kao onaj iz crtaca) imao visoku temperaturu i nije jeo nista vec se danima valjao u snegu.Pitala je onog istog veterinara sta da radi, a on joj rekao da on ne voli macke i ne razume se. Ona mu davala antibiotike i nesto za snizavanje temperature, pa se nada da ce mozda i biti dobro, ali ko zna.

DevicaZ:
Juce mi je komsinica pricala da je njen macor (Silvester, isti kao onaj iz crtaca) imao visoku temperaturu i nije jeo nista vec se danima valjao u snegu.Pitala je onog istog veterinara sta da radi, a on joj rekao da on ne voli macke i ne razume se. Ona mu davala antibiotike i nesto za snizavanje temperature, pa se nada da ce mozda i biti dobro, ali ko zna.

A u šta se razume? Pa njega treba malo po turu... Ako se ne razume u mačke zašto je nije uputio nekom ko se razume! Verovatno se on razume samo u krave! Mislim nemam ja ništa protiv toga da se on razume u krave, ali što se pravi da zna ako NE ZNA! Kako ga samo nije sramota da svojom nestručnošću ubija jadne životinjice! GRRR! Ljuta sam! :x

Ne razume se ni u svinje ni u krave, to pouzdano znam, jer kad god ih on leci idu na prinudno klanje.
On se uopste ne uzbudjuje oko toga, meni je jednom lecio macu od upale pluca i naravno, uginula je jer joj je svakog dana davao drugi antibiotik, a kad sam mu rekla da mu treba oduzeti diplomu, rekao je da se ne potresam jer ima kod kuce istu takvu macku pa ce mi doneti.Eto.
Kad sam ga pitala zasto joj svakog dana daje drugi lek rekao je da ne trebuju dovoljen kolicine jer malo ljudi donosi macke.

DevicaZ:
Ne razume se ni u svinje ni u krave, to pouzdano znam, jer kad god ih on leci idu na prinudno klanje.
On se uopste ne uzbudjuje oko toga, meni je jednom lecio macu od upale pluca i naravno, uginula je jer joj je svakog dana davao drugi antibiotik, a kad sam mu rekla da mu treba oduzeti diplomu, rekao je da se ne potresam jer ima kod kuce istu takvu macku pa ce mi doneti.Eto.
Kad sam ga pitala zasto joj svakog dana daje drugi lek rekao je da ne trebuju dovoljen kolicine jer malo ljudi donosi macke..

:shock: :shock: :shock:

DevicaZ:
Njega ce seljaci da premlate jednog dana, pa ce mu naplatiti za sve.

Pa šta čekaju! :x :x

Kad je porodica mala, a macja porodica velika i svi zive u slozi i velikoj ljubavi, onda razumete sta se deso kad macja porodica nestane. Cini mi se da je meni najgore jer sam im ja gledala muke i bezuspesno se trudila da pomognem, a to sto su jeli, bilo mi je nada da ce ozdraviti.Dakle, acak i ako je macka pri apetitu, nije znak da ce preziveti. Ne znam sta cu dok prodje ovo prvo vreme, presvisnucu.

Draga Tamplja, vec sam poslala dva mejla na adresu dve veterinarske ambulante, sigurno ce mi neko od veterinara odgovoriti. No, to mace ne moze da vrati. Moji mali momci, bebice, mackici, vise nisu sa nama.

zvali smo ih i "klempice", "debeljci", "deckonje", "zderonje", "reperi" (ovo zbog repova, zamislite).
kako je bilo kad sam hranila to krdo: svi klopaju, predu, svadjaju se, a repovi strce uvis! ;-(

DevicaZ:
Тај је апсолутни кретен! Ја бих му све то наплатила (има начина, само ово није место где бих требала да пишем о томе)! Јако се разбесним када се неко бави послом од кога зависе други животи, а он то ради "како се њему хоће"! Знам једну куцу која је угинула од тровања, а ветеринар није правовремено реаговао (има начина да се види да ли је куца отрована), и дао само инфузију и витамине!?!?!? Мислим, стварно ....

Duske je umeo da zagrli drugu macu-bukvalno da zagrli, toliko je bio roditeljski tip.
Vesto se pentrao, bio jako misicav i "sef". Poslednji je uginuo.Zamislite kako mi je, prvo je uginuo taj macor koji je odnekud dosao-mislim da je bio ruska plava maca, nazvali smo ga Sergej, pa mala maca-pridoslica Mrvica, pa Zucko i Ccrnce, pa ova dvojica sada. A letos je Zivka zgazio auto.Zivko je bio asmaticar i uglavnom je ziveo u kuci; taj je jedva preziveo macje detinjstvo, rodjen je pre vremena i hranjen na pipetu.Pa ovo je da presvisnes.

Zaboravih, mnogi su mi za njih nudili novac, naravno nikad nikog ne bih porodala, ali su mi Sojicu i Jucu ukrali.Lenka je uginula od upale pluca, Pajcica takodje, Zivorad je rodjen defektan i bez jednog oka, a to su bile mace koje smo ranije imali.

Milly73:
Тај је апсолутни кретен! Ја бих му све то наплатила (има начина, само ово није место где бих требала да пишем о томе)! Јако се разбесним када се неко бави послом од кога зависе други животи, а он то ради "како се њему хоће"! Знам једну куцу која је угинула од тровања, а ветеринар није правовремено реаговао (има начина да се види да ли је куца отрована), и дао само инфузију и витамине!?!?!? Мислим, стварно ....

Draga Mili, taj ne ceni njihove zivote. Ja sam stekla fobiju od njega i naucila sam bila da im ja dajem injekcije antibiotika kad su bili prehladjeni.Kupis u apoteci za ljude, das malu dozu prema kilazi i gledas da nije penicilin zbog alergije. Kad sam ih ja lecila od prehlade uvek su bivali izleceni. Posle udaris vitamine, jaku hranu, i budu dobro. Ocistis ih od parazita, sad se pitam kad im je davao vakcinu sta li im je davao? Mozda destilovanu vodu?

Eto, ali ovo nije bila prehlada.

A svaki od njih je imao omiljenu hranu-Pupi mleko i mlecne proizvode, Duske iznutrice kuvane i meso, Zucko Fruskies, Crnce je voleo friskies sa jogurtom...Pupi je jeo otmeno i polako, Duske gutao kao vreca bez dna, Zucko takodje, Crnce i Zivko su jako rezali dok jedu, kao pravi lavovi.
A svi su voleli sirovo mleveno meso.

DevicaZ:
Draga Mili, taj ne ceni njihove zivote. Ja sam stekla fobiju od njega i naucila sam bila da im ja dajem injekcije antibiotika kad su bili prehladjeni.Kupis u apoteci za ljude, das malu dozu prema kilazi i gledas da nije penicilin zbog alergije. Kad sam ih ja lecila od prehlade uvek su bivali izleceni. Posle udaris vitamine, jaku hranu, i budu dobro. Ocistis ih od parazita, sad se pitam kad im je davao vakcinu sta li im je davao? Mozda destilovanu vodu?

Eto, ali ovo nije bila prehlada.
Е, пази сад ... јесте да живим у великом граду, али пази жену која је по професији васпитач (вртић), отворила ветеринарску амбуланту и ладно почела да "лечи" животињице!!!!! Замисли. Е, имамо једног комшију који има пекинезера. Тај пас је својевремено добио упалу крајника (а сигурно знаш да код такве упале "падају" задње ноге) и одвели га код ње. Ладно је жена хтела пса да успава ?!?!?!?! А комшија, који стварно воли тог пса, није пристао и одвео га код другог ветеринара (овог пута стручног) и испоставило се да је упала крајника! Антибиотици и решена ствар. Кад помислим .... бррррррр!
Сад, не знам у ком месту живиш, али не верујем да је он једини ветеринар. Или јесте????

Jeste, jedini. Zivim na selu.On ima i jednog veterinarskog pomocnika, a ordinacija mu izgleda gore nego najgora stala.Okolo se skupljaju psi lutalice, tako da mozes da zaradis i po koji ujed ako imas srece da ga prvo nadjes u ambulanti, a pacijent lako moze da se gadno prestravi. O higijeni ne vredi pricati.

DevicaZ:
Jeste, jedini. Zivim na selu.On ima i jednog veterinarskog pomocnika, a ordinacija mu izgleda gore nego najgora stala.Okolo se skupljaju psi lutalice, tako da mozes da zaradis i po koji ujed ako imas srece da ga prvo nadjes u ambulanti, a pacijent lako moze da se gadno prestravi. O higijeni ne vredi pricati.

Pošalji mu sanitarnu inspekciju, neka ga malo lupe po džepu. Neće se on od toga opametiti, ali neka malo i on pati...

milentisha:
Pošalji mu sanitarnu inspekciju, neka ga malo lupe po džepu. Neće se on od toga opametiti, ali neka malo i on pati...
Одлична идеја! ;)
Али, колико видим по постовима, спомиње се да је ту присутан "политички фактор". Значи, дилеја има везе. Како онда? :cry:

Back