"Imitacija braka~Zaruke"

meni je "veridba" samo glupo opravdanje za zaostalu rodbinu ne bi li dvoje ljudi pocelo da zivi zajedno
ne shvatam svrhu toga...kao, da se bolje upoznamo?!?
pa, valjda ste se upoznali dovoljno da bi se "zaprosili"?
a, ako hocete da probate zajednicki zivot, pa probajte ga bez formalnosti, posle bar necete morati da objasnjavate zasto se veridba neslavno zavrsila...mislim, u slucaju da ne uspe ta "veridba"...

meni je "veridba" samo glupo opravdanje za zaostalu rodbinu ne bi li dvoje ljudi pocelo da zivi zajedno
ne shvatam svrhu toga...kao, da se bolje upoznamo?!?
pa, valjda ste se upoznali dovoljno da bi se "zaprosili"?
a, ako hocete da probate zajednicki zivot, pa probajte ga bez formalnosti, posle bar necete morati da objasnjavate zasto se veridba neslavno zavrsila...mislim, u slucaju da ne uspe ta "veridba"...

Ovo je lepo rečeno...jer znam više parova koji su se verili, buka, galama, dža, bu, veselje, ovo ono...nisu uspeli, rastali se...posle su svi iz familije nešto bili šokirani i lamentirali nad njihovom situacijom...

Kako gledate na veridbu,da li je to imitacija braka bez papirologije,iz koje je puno jednostavnije izaći?

kakvi su običaji u vašoj okolini vezani uz veridbu?

nose li prstenje oboje ili samo verenica?

Da li dobro dođu za preispitivanje ozbiljnosti svoje odluke?

Ima li veridba smisla kao odluka?

Ne znam , mene nije (o)verio;) sam taj pojam veridbe mi nije bas jasan , to je valjda nesto kao obecanje , javno , da se zna.Ne vidim svrhu toga ...I koliko traje taj verenicki staz ??

Kako gledate na veridbu

to mu dodje nesto kao kaparisanje,
pa da...ako ne pazaris nesto sto kaparises,prodavcu ostaje kapara,
a ovde..ako je lik ne ozeni,njoj ostaje prsten
e006.gif

Back