Ime za psa

10577012_690788411008410_4174662402743647664_n.jpg

Kako da ga nazovem? Musko je :)

Ovo Romeo kad se razdereš......lepo zvuči
A još kad Romeo šmugne, pa ideš i dozivaš ga a svi te gledaju kao :tease::zcepanje:
Da , Otelu vise nije ni do cega ( ima skoro 15 godina), ali mi se zbog Romea stvarno momentalno smeje ceo svet,
ali i svet uziva. Romeo nema jos ni tri meseca.
Pa da, gledaju me kao Juliju, al malo odrtavelu:zcepanje:
Vise sam bila Dezdemona:zcepanje:

Pa moji naravno, ja licim na ovog smedjeg ( ne zezam se:D)

Nisam znala. Mislila sam da je onako fotka, sa neta jer je lepa.....baš lepa. Medenjaci :heart:
I ti si smeđa i čupava? :zcepanje:

Znaš, oduvek mi je želja da mi se pas zove Švrća /zato i pišem uvek to ime na ovakvim temama).......al' ne davaju ostali ukućani :rida:
Ne shvataju da sama činjenica da su naši muški psi uvek nem.ovčari ne znači da ne mogu da nose to ime....ne razumeju faktor iznenađenja kad ga umilno zoveš "Švrćo,Švrćo...idemo!!" a iza grma izađe 40 kila i sretno dokaska do tebe vrteći glavudžom na kojoj se cakli ogromna bela čeljust i vesele, bistre oke :zcepanje:

Ja bih muskog nemackog kratkodlakog pticara nazvao Hogar. jer je nemacka rasa :D

ali ime za muskog Bretonca nikad ne bih mogao da smislim. :S mozda Volter ili Molijer XD

Obrati pažnju na zvučnost, kako ćeš da ga dozivaš. Moj mačak Mirko je jednom dotrčao kad sam dozivala komšinicu Milku, čuo je MI i K i njemu je to dovoljno. Takođe, ćerka Milica i kuja Mrvica se obe odazivaju, koju god da zovem.

I Dylan mi se svidja Dylan The Dog :D

edit:

ah jedno pitanje: jel normalno kad se uzme pas, koje vec ima ime jer je "tako napisano u papirima" da se to ime promeni

Poslednja izmena:
Obrati pažnju na zvučnost, kako ćeš da ga dozivaš. Moj mačak Mirko je jednom dotrčao kad sam dozivala komšinicu Milku, čuo je MI i K i njemu je to dovoljno. Takođe, ćerka Milica i kuja Mrvica se obe odazivaju, koju god da zovem.
Tako je, ime treba da bude kratko, eventulano dva vokala i dva suglasnika da bi pas razumeo da njega dozivas.
Hogar je nezgodno ime jer se to H ne cuje, a Volter ili Molijer, Ivo Andric i slicno, totalno besmisleno i kontra produktivno.

Svako ( ili skoro svako ) daje ime svom stenetu po svojoj zelji, volji, izboru bez da se obazire na ime iz rodovnika.
Imena su za rodovnike propisana tako da ima i lepih, ali i shashavih.
Moj je matori pas dobio ime Otelo pri rodjenu pa smo to zadrzali pri cemu ja njega zovem i Oti i Kuki i kakvo vec stignem.
Mlad je dobio neko cudno ime, a posto sam sa prvim kdd Shekspira, onda sam ga prekrstila u Romeo:)

A i lep je ko upisan:)) tako da je kod njega stvarno nomen est omen:zcepanje:

19906973gg.jpg

Ime psa mora biti kratko i zvučno. Recimo da je ono "džukelsko" Reks jedno sjajno ime jer ispunjava sve uslove. U tom pravcu treba smišljati imena, a ima ih gomila.
Problem je kada dođete da prijavite leglo, a niste pripremljeni. To se meni desilo jednom prilikom kada sam došao da prijavim 8 štenaca. U jednom leglu svi moraju biti na isto slovo. Ja sam odabrao slovo "R" pa počeo Romul, Rem, Rea, Reks... i onda shvatiš da ne možeš na brzinu da se setiš recimo 4 muška i 4 ženska imena za pse. Srećom pri ruci su katalozi sa izložbi pa se dobije ideja!

ah jedno pitanje: jel normalno kad se uzme pas, koje vec ima ime jer je "tako napisano u papirima" da se to ime promeni
Ne može da se promeni jer ga je odgajivač tako prijavio, ali može da se dopuni. Znači ide se u kinološki savez sa takvim zahtevom i onda će uz ima sa povlakom biti dopisano i drugo ime. Na primer Arap-Hepi.
Ne mogu se davati imena ljudi ili uvredljiva, neće biti prihvaćena. Mislim možeš svog psa da zoveš kao hoćeš, ali samo ispravno ime će biti upisano. Ukoliko odgajivač ima registrovanu odgajivačnicu onda psi to dobijaju kao prezime. Ja imam registrovanu odgajivačnicu "Ledi Rea" pa se jedna kerušica zvala "Rea Ledi Rea". E sada ako bi hteo to da promeniš i dodaš novo ime recimo "Aska" onda bi puno ime po rodovniku izgledalo ovako: "Rea Ledi Rea-Aska"! Komplikovano, ali i nije.

Back