Ime Boga Jehova

El Shadai je aspekt prirode razmnozavanja zato Abrahamu se kaze da ce imati potomstvo ko zvjezda na nebu dok Jahve je zakona u toj prirodi reguliranje tog aspekta pa imamo mali Izrael koji se ne koti ko zečevi poput Abrahamskih pravaca poput Ismaelita npr.
taj diskurs vuce jos iz vremena - idite i mnozite se, napunite zemlju,. a oni zidaju kulu vavilonsku, da se ne rasipaju i ne napune zemlju,. pa im Bog pomucuje jezike da se ne razumeju, dok neki njihov prapredak odbija da zida tu kulu, i mislim da je on zasluzan za hibru
zapravo, ja sam fasciniran kako je hebrejski opstao, a znamo da im je aramejski npr, bio maternji u vreme Isusa, a i ranije dosta
onda je hebrejski, ili paleo-hebrejski Ocinji jezik?

Poslednja izmena:
Зар си и ти чланица те злочесте дружине фалсификатора Библије?
Muško sam Dule.
Bivši sam član JS koje u potpunosti podržavam jer jedini na planeti žive po svim Božijim merilima.
Kada uzmemo u ruke drevne spise jasno vidimo da sada u rukama držimo plagijat, jer u sebi ne sadrži Božije ime kao izvorni spisi.
Sam zaključi ko se bori protiv istine.

E ako u vikipediji piše ili vodeće telo jehovihih svedoka kaže, onda mora
biti tako.. :lol:

Isus nije obznanio ime jehova, a to što ti ne razumeš Božije ime je tvoj
problem.
Ne, nego izgleda kada ti kazes da to nije Bozje ime, onda to mora da je istina😁.

Zao mi je, ali Bozja rec te demantuje.
I postoji toliko dokaza za Bozje ime.
Mnogi koji ne upotrebljavaju Bozje ime Jehova, pa priznaju da to jeste Njegovo ime. Pravoslavni svestenici priznaju da to jeste Bozje ime. Na mnogim crkvama je Bozje ime, tako da ne znam zasto je nekome bitno da to porekne, ako je Isus rekao da poznavanje Bozjeg imena je povezano sa spasenjem.
Dakle ljudi sami sebi uskracuju spasenje onda, nazalost.

Ja jesam

A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste.

Reče im Isus: Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!
To što je Isus izgovorio znači svedočiti Boga. Zato se to ime ne sme
uzimati uzalud, a svi ga masovno uzimaju uzalud. Ako ne svedočiš
prisustvo Boga u sebi, onda si lažni svedok.

Ne možeš Boga svedočiti tako što ćeš reći ''pročitao sam negde da postoji
eno ga tamo negde stari spis, neko mi je rekao da postoji'' i slično. Takva
svedočenja se ne važe. To je rekla kazala. Moraš biti direktni svedok.
To što ti pričaš nikakve veze nema sa imenom.

JHVH je ime to je dokazano hiljadu puta. Zašto je teško prihvatiti istinu, mnogo je razloga za to. A osnovni je da ruši sve što tradicijonalisti uče o Bogu pa i trojstvo.

Imaš izvorne spise i 7.000 mesta gde stoji JHVH. Meni dovoljno.

Muško sam Dule.
Bivši sam član JS koje u potpunosti podržavam jer jedini na planeti žive po svim Božijim merilima.
Kada uzmemo u ruke drevne spise jasno vidimo da sada u rukama držimo plagijat, jer u sebi ne sadrži Božije ime kao izvorni spisi.
Sam zaključi ko se bori protiv istine.
Ali jeste problem kada vi nemate mesta da umetnete Hristu da se pozivao na JHVH, vec samo apostolu u Rimljanima
Dakle ljudi sami sebi uskracuju spasenje onda, nazalost.
Gde vam je odgovor na pitanje da se Hristos poziva na JHVH?
Kada kaze ja [je]sam pre avrama, to je prosto igra reci, ne moze biti dokaz za JHVH takva banalna jezicka aluzija koju svi mi upotrebljavamo

I ja jesam ko zna sta sve ne, i ko zna pre koliko njih, ali to ne znaci da sam jhvh

JA JESAM Adam, isto kao i Hristos pre Avrama sam bio, e da li ja tvrdim da sam JAHVE/JEHOVA/JHVH? Taman posla, samo kazem da se pre svih ljudi drugih cuh sa Bogom, prvi sam cuo Boga u raju, i razgovarao sa njim.

Vi ako kazete za HRISTA da je "JA JESAM", ONDA JE ON JEHOVA za vas?

Ko mu dade svu vlast?
Jeli a ko Ga je ponizio kada je dosao u oblicje sluge,postavsi ljudsko bice ?
...i kako mu poslo za rukom da je pre toga imao OBLICJE BOZJE a kad je bio ponizen - odjednom dobio OBLICJE SLUGE ???
Isusu sam rekao ako mu veruješ.😀
Iskreno ja Mu berujem kada je rekao da je PRVI I POSLEDNJI isto kao sto sam prihvatio realnost da je Stefan zamolio UPRAVO Isusa Hrista da uzme njegov zivotni duh kada je umirao...
Ko je rekao da ga poštujemo?
Jovan 10,17:
"...Zato me otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem. "

Hajdemo ovo jednom za svagda rascistiti - jasno je da je bilo puno heroja koji su za neku plemenitu cilj bili spremni poloziti svoj zivot ali dali je moguce da bilo koje stvorenje OPET UZME NATRAG SVOJ ZIVOTNI DUH !??????????????????????????

...i jel ti jasno sta to uopste znaci da je Isus tvrdio da moze OPET UZETI svoju dusu ???

Ali jeste problem kada vi nemate mesta da umetnete Hristu da se pozivao na JHVH, vec samo apostolu u Rimljanima

Gde vam je odgovor na pitanje da se Hristos poziva na JHVH?
Kada kaze ja [je]sam pre avrama, to je prosto igra reci, ne moze biti dokaz za JHVH takva banalna jezicka aluzija koju svi mi upotrebljavamo

I ja jesam ko zna sta sve ne, i ko zna pre koliko njih, ali to ne znaci da sam jhvh

JA JESAM Adam, isto kao i Hristos pre Avrama sam bio, e da li ja tvrdim da sam JAHVE/JEHOVA/JHVH? Taman posla, samo kazem da se pre svih ljudi drugih cuh sa Bogom, prvi sam cuo Boga u raju, i razgovarao sa njim.

Vi ako kazete za HRISTA da je "JA JESAM", ONDA JE ON JEHOVA za vas?

Jovan 8,54Isus odgovori: ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: otac je moj koji me slavi, za kojega vi govorite da je vaš Bog.
Jovan 8,55I ne poznajete ga, a ja ga znam; i ako rečem da ga ne znam biću laža kao vi. Nego ga znam, i riječ njegovu držim.

Ti za ove Hristove reči tvrdiš....samo tebi znanom filozofijom.... da je njegov Otac đavo?!

Ali Ne.
Njegov Otac je onaj Bog čije ime Jevreji nisu smeli prema Jehovinoj zapovesti uzeti uzalud.

Njegov Otac je Jehova. Zar to Hristos jasno ne kaže?
Ili se možda lažno predstavlja...

Jeli a ko Ga je ponizio kada je dosao u oblicje sluge,postavsi ljudsko bice ?
...i kako mu poslo za rukom da je pre toga imao OBLICJE BOZJE a kad je bio ponizen - odjednom dobio OBLICJE SLUGE ???

Iskreno ja Mu berujem kada je rekao da je PRVI I POSLEDNJI isto kao sto sam prihvatio realnost da je Stefan zamolio UPRAVO Isusa Hrista da uzme njegov zivotni duh kada je umirao...

Jovan 10,17:
"...Zato me otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem. "

Hajdemo ovo jednom za svagda rascistiti - jasno je da je bilo puno heroja koji su za neku plemenitu cilj bili spremni poloziti svoj zivot ali dali je moguce da bilo koje stvorenje OPET UZME NATRAG SVOJ ZIVOTNI DUH !??????????????????????????

...i jel ti jasno sta to uopste znaci da je Isus tvrdio da moze OPET UZETI svoju dusu ???
Idi tamo na temu gde sam ti odgovorio pa ćemo nastaviti diskusiju.

"У историји света само је Бог хришћански Бог безимени. Његово је једино име Отац. Неко друго Његово име Нови Завет не спомиње. Како је то дивно! И шта ће нам, друго име?
Он хоће да ми будемо Његова деца. А деца – мили они деце у свету – не знају друго име, још мање презиме, свога родитеља осим: отац или тата. У Старом Завету још се спомиње име Божје, као Јахве, Јехова, Адонај. У Новом Завету, у Завету сродства и љубави не именује се Бог друкчије него Отац. Вечни Отац, вечни Син и вечни Дух Свети. Један живот и извор живота. Ако се Син именује именом Исус Христос, то треба разумети као име Сина ваплоћеног, који се спустио као главни Јунак на позорницу светске драме, стао у реку историје, у гомилу многоименитих, као Месија и Спаситељ. У вечности пак Отац је само Отац, и Син – Син у загрљају Очевом, и Дух Свети у свези љубави Оца и Сина.
У индијским Ведама налази се следеће страшно учење: “Истина и лаж су релативне, и обе су неопходне као саставни делови илузије” (Pranova Veda, I, 24.) Заиста страшно! Демон је дакле равномоћан Богу, Шива разоритељ равноправан са Вишном зидатељем! У врховној триади индијској лаж седи поред истине, и зло царује поред до бра. Но и једно и друго, кажу, јесте илузија. Дакле и врховни богови Индије јесу илузија!
Устани, Теодуле, и прекрсти се. Помени Оца и Сина и Светога Духа, Тројицу јединосушну, неразделну и животворну, Бога истине и светлости, коме се ни најмања лаж не сме приближити, и на коме нема ни једне тамне пеге.
" (Теодул св. владике Николаја).
Teška jeres.

Umeš li ti nešto da kažeš svojim rečima ili Hristovim?

Mani me se više ljudskog blebetanja.

Jovan 8,54Isus odgovori: ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: otac je moj koji me slavi, za kojega vi govorite da je vaš Bog.
Jovan 8,55I ne poznajete ga, a ja ga znam; i ako rečem da ga ne znam biću laža kao vi. Nego ga znam, i riječ njegovu držim.

Ti za ove Hristove reči tvrdiš....samo tebi znanom filozofijom.... da je njegov Otac đavo?!
uuu, ovo je teska prevara, podmetacina sto ti sada radis
on je njima rekao da je njihov otac djavo
Ali Ne.
Njegov Otac je onaj Bog čije ime Jevreji nisu smeli prema Jehovinoj zapovesti uzeti uzalud.
a jel ni Hristos nije smeo da ga uzme u usta? pa kako ga je obznanjivao onda?
Njegov Otac je Jehova. Zar to Hristos jasno ne kaže?
gde kaze? kaze da je njihov otac djavo,a njegovog da ne znaju
Ili se možda lažno predstavlja...
ti lazno mene opt`uzujes, a ovde isto izmisljas, i podmeces lazi
njima je rekao da im je otac djavo, a nisam ja to rekao za Isusa, gde ces stici sa tolikim podmetanjem i laganjem?

uuu, ovo je teska prevara, podmetacina sto ti sada radis
on je njima rekao da je njihov otac djavo

a jel ni Hristos nije smeo da ga uzme u usta? pa kako ga je obznanjivao onda?

gde kaze?

ti lazno mene opt`uzujes, a ovde isto izmisljas, i podmeces lazi
njima je rakao da im je orac djavo, a nisam ja to rekao za Isusa, gde ces stici sa tolikim podmetanjem i laganjem?
Ako je njihov otac đavo, onda je i Hristov otac đavo.

To ti tvrdiš ne ja.

Ako je njihov otac đavo, onda je i Hristov otac đavo.

To ti tvrdiš ne ja.
ti tvrdis da se Hristos poziva na Jehovu, a ja pitam GDE?
vi imate samo apostola i Rimljanima poslanicu, a za Hrista lazete, nigde ne kaze JHVH.JEHOVA/JAHVE
ali hajde postavi citat gde?

oni znaju za jehovu, jel tako? a za Hristovog Oca ne znaju! sah-mat!

Back