Imati i nemati

mislis da ce lakse i da je resenje da i dalje ne pokusava nista posto su materijalne mogucnosti postale manje?
od necega ipak zivi tih 6meseci koliko ne radi..nesto mora da jede..
bice da ga neko izdrzva, pa mu je tako lakse i tu se njegova ambicija zavrsava..
Ne mislim da je rešenje ni jedno ni drugo.

Uvek treba ici napred, težiti boljem i neodustajati lako. Mada, ne treba čovek biti zavistan od novca , u smislu da je to jedino što ga može učiniti srećnim. Poznajem takve ljude, koji trenutno nemaju dovoljno para npr.da žive onako kako vole ili kako su navikli (što e znači da gladuju) i padaju u krevet bukavlno bolesni.To mi je već suludo .Vezano za ambicije- hm, ambicije mogu jedino biti dobre i zdrave ako su realne. Ako je osoba ambiciozna jednako onome koliko ume i može. U suprotnom biće jako nesrećna jer neće ostvariti iste te ambicije. Opet ''preživeti''', ''prehraniti se'' ne smatram ambicijama bilo koje vrste već nečim što se mora i podrazumeva ma kakvo vreme bilo. Ambicije su,po meni, ipak nešto malo više od onoga što se mora.

otupeli jesmo
to je kolektivno raspoloženje
i bukvalno to životaranje
rovarenej u mestu
bez nekih promena amplituda
nas ubija, uglavnom
to se vidi po svima
po mladima, starima, studentima, klincima
ovde sa ambicijom
možeš da srljaš jedino
u kriminal i ku.rvarluk ako i za to imaš potencijala
treba nam stabilnost
a koliko god bio stamen i lično situaran
uvek se nadje neko da ti zamrači

otupeli jesmo
to je kolektivno raspoloženje
i bukvalno to životaranje
rovarenej u mestu
bez nekih promena amplituda
nas ubija, uglavnom
to se vidi po svima
po mladima, starima, studentima, klincima
ovde sa ambicijom
možeš da srljaš jedino
u kriminal i ku.rvarluk ako i za to imaš potencijala
treba nam stabilnost
a koliko god bio stamen i lično situaran
uvek se nadje neko da ti zamrači
Pametan si čovek.

Slažem se. Meni je, npr. preživljavanje = predaja. Od ambicije ni a, kamol' bolesne ambicije.
E sad ako neko samo smrt od gladi smatra predajom, pa, valjda je i to kriterijum, no ipak niži zar ne.

Slažem se. Meni je, npr. preživljavanje = predaja. Od ambicije ni a, kamol' bolesne ambicije.
E sad ako neko samo smrt od gladi smatra predajom, pa, valjda je i to kriterijum, no ipak niži zar ne.

lexo, nekome je prezivljavanje ako mora da vozi neki renoov model, a standard mu je lambordzini..
patrijarhu pavlu je i komad proje bio gastronomski zalogaj.
pitanje je samo gde je ko od nas pronasao svoju ravnotezu.

lexo, nekome je prezivljavanje ako mora da vozi neki renoov model, a standard mu je lambordzini..
patrijarhu pavlu je i komad proje bio gastronomski zalogaj.
pitanje je samo gde je ko od nas pronasao svoju ravnotezu.
Nikome nije preživljavanje lambordžini..... nije u pitanju relativan pojam, dive, zna se šta je preživljavanje. Sastavljanje kraja s krajem i sl.

Bolje mrtav pijan nego mrtav trezan.

Nije lako kad nemaš.

Moji su pre u dućanu kupovali samo so i konzervans i baš ponekad sirće i šećer.

Deda je imao jedno nedeljsko odelo i po nekoliko za svakidan.
Stuja se u celom selu gasila u osam sati.
Kupatilo niko nije imao a svaki bunar imao je vodu koja je mogla da se koristi za piće sve dok jedan po jedan komšija nije počeo da koristi svoj bunar kao septičku jamu.

Kupali smo se nad lavorom, a od kućne hemije koristili kuvani domaći sapun.
Kupovali smo još i plavetni kamen za prskanje vinograda i negašeni kreč od onih uličnih prodavaca.

Na kućnom brojilu imali smo samo jedan osigurač.

Da sad moj deda ustane i vidi kako za pijaću vodu moram da plaćam, da dajem novce, a za struju po jedno jagnje mesečno , ne bi to nikako mogao da razume.

е али исте те ''деде'' су успеле да својим потомцима обезбеде кров над главом,неки чак и унуцима...
Мој деда да види да потрошим данас за еспресо колико он и баба потроше месечно за 200 грама млевене домаће кафе!!!!
Но...свако време има своје бреме...нека троши свако колико има...ко мало више ради више и има...ко не ради он тек нема ништа...
Слажем се да је криза али евидентно је да ни народ неће да ради...
Од 100 незапослених 50 уопште не тражи посао нити им пада на памет да га траже.
25 њих бога моли да га не нађе,али за јавност (другове,маме,тате,бабе и деде) убише се од тражње
25 тражи посао...често налази и често мења послове,,једном речју бори се....
Од мог окружења а мислим да је то негде око 30 људи макс. само 5 њих ради...од тога 1 ради два посла...један државни и један приватни...он је најуморнији,најмање има времена за све али једини не кука...ова друга 4 се покидаше од посла и од кукања како једва састављају крај са крајем....а они који не раде они не ЗАКЛАПАЈУ о КРИЗИИИИИИ

Back