Imate li para da od poštenog rada kupite i opremite sebi stan u Srbiji?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Imate li para da od poštenog rada kupite i opremite sebi stan u Srbiji?

• U ovoj ekonomiji ne

glasova: 3 27,3%
  • Od hiljadu devetsto devedeset seste godine do danas ne

glasova: 0 0,0%
  • Ni za putovanja a kamoli ovo

glasova: 2 18,2%
  • Ni u jednoj varijanti

glasova: 1 9,1%
  • Sa parama zaradjenim u Evropskoj Uniji da,ali u Srbiji ne

glasova: 4 36,4%
  • Ne ni u Srbiji ni u zemljama s kojim se granici Srbija

• Ne moze u vlasnistvu na moje ime u katastru

• Ma kakvi

glasova: 1 9,1%
  • Ko je dobi stan u bivsoj drzavi dobi,danas nema para da se kupi

• Ni da se sve proda a deli vlasnistvo nema para za nov stan

• Ukupno glasova
    11
Navodno idu po zapadnim zemljama da rade. Stolar (sto radi kod prijatelja kuhinju), kaze da mu se vise isplati 3 meseca u Nemackoj nego godina u Srbiji.
Druga stvar, pre par dana bio u Minhenu. U gradu, na gradjevinama..beli covek je retka zverka. Nije ni cudo sto su Nemci toliko nadrkani i nezadovoljni.
Tacno to kazu i moji poznanici....

Ne znam za ostatak poruke, ali majstori trenutno deru svuda po svetu.
Posle kovida toliko se povecala cena rada zanatskih radova, ko da ih je...daleko bilo...pola nestalo od gripa
Em ih cekas, em te deru...a najgore, pojavila se gomila salabajzera koji pokusavaju da budu majstori i iskoriste situaciju.
Eto prilike da se nauči nešto novo i ubere zarada na osnovu toga

Предузимачи су покупили мајсторе, када их распусте биће их ко плеве. ... иха ... :kafa:
Sad ce expo , tu se gradi 10 000 stanova...nece to skoro da bude raspusteno...
Sad svi pevajui rodi me majko da cement mesam, , zene da me hoce i lude za mnom...

Al zaebano ako ne mozes 25kg da podignes, mora politicar da budes....

Баш се меркам у мојој припиздини да узнем у "Нови Ниш" неки за 1750 евради по квадрату. Имаће и рецепцију и теретану у оквиру зграде.

Наш луди колега Есад Џуџо одма' преко пута "Новог Ниша" зида за 1500 евради по квадрату.
Dakle humanista, 250 evrića niža cijena, a samo ulicu pređeš.

Pa imas gradove gde je kvadrat 800e I gde je kvadrat preko 3000e. Mozes I na selu da kupis kucu za 10,000e sa sve veliki dvoristem.

Слажем се, али према свецу и тропар.

Свуда, па и у Србији.
Неко можда сматра нормалним да са просечном платом у Србији човек себи може да обезбеди некретнину од 70-80 квадрата по 3000 евра квадрат.
Пропорционално гледано, то себи са својом просечном платом не може да обезбеди неки Немац, Швајцарац или Луксембуржанин у дотичним државама, па зашто би у Србији то могло?
Зато у тим државама већи део становништва и нема некретнину у властништву, већ живе као подстанари цео живот. У Немачкој, на пример, 53% домаћинстава су подстанари. Постоје за то, наравно, и историјски разлози, али је факат да је у тим земљама сопствена некретнина врло скуп спорт.

Свуда, па и у Србији.
Неко можда сматра нормалним да са просечном платом у Србији човек себи може да обезбеди некретнину од 70-80 квадрата по 3000 евра квадрат.
Пропорционално гледано, то себи са својом просечном платом не може да обезбеди неки Немац, Швајцарац или Луксембуржанин у дотичним државама, па зашто би у Србији то могло?
Зато у тим државама већи део становништва и нема некретнину у властништву, већ живе као подстанари цео живот. У Немачкој, на пример, 53% домаћинстава су подстанари. Постоје за то, наравно, и историјски разлози, али је факат да је у тим земљама сопствена некретнина врло скуп спорт.

Ovde je problem toga što su ljudi jako dugo živeli po sistemu "država duradi nešto" i čekali su stanove od firmi, od države, čekao ih posao odmah čim završe studije i tome slično.

Što kažeš u inostranstvu tek četvrto ili peto koleno može da obezbedi sebi stan ili kuću, pola ljudi živi na kiriji, u USA dobar deo njih je otprilike tri plate do bankrota, pa opet žive i vrte.

Eto prilike da se nauči nešto novo i ubere zarada na osnovu toga
Nece deca...cekic i srafciger nisu vise u fazonu!
Svi bi da ba kupe Bitcoin i obogate se za cas, ili da budu Google nerds i zaradjuju ne dizuci guzicu iz fotelje za igranje igrica.

Zaista su instagram i ostala sranja pogubna za decu, potpuno iskrivljuju sliku o realnom zivotu.

Ostalo im od komunizma, da se dobijaju stanovi od fabrika i slično.

Дилејо, па комунисти су у олигархији и власти.

Сиротиња се боље и вештије прилагођава овом дивљем капитализму или избегне одавде.

СНС Олигархија (или жута олигархија) не може ништа да гради без веза и капитала који су накрали као сиротиња и комунисти за 12так год

То просеравање са пропалим комунизмом и пропалим капитализмом је болест вас другосрбијанера

Da. Najpre sam živela u kući koju je kupio moj pradeda. Na zemljištu mog pradede i dede nikla je zgrada.

Prodala sam taj stan u A zoni i kupila stan u B zoni. Podigla sam kratkoročni kredit za kupovinu novih stvari.

Redovno otplaćujem taj kredit, a stan u kome živim je relativno nov..star 7 godina.

Zadovoljna sam.

Имаће они скоро целу Србију...

Ali ti stariji, ja znam masu njih koji traze od tebe da im das parizer, a drze zakopane nekoliko miliona evra u cupu negde.
I ovo nije kariktiranje, takvi ljudi postoje po Srbiji.
Pa to ti je srpski gedža, čistokrvni.
95% njih da okreneš naopačke, ne možeš 100 dinara da istreseš.
Ali zato iza kuće...

Nece deca...cekic i srafciger nisu vise u fazonu!
Svi bi da ba kupe Bitcoin i obogate se za cas, ili da budu Google nerds i zaradjuju ne dizuci guzicu iz fotelje za igranje igrica.

Zaista su instagram i ostala sranja pogubna za decu, potpuno iskrivljuju sliku o realnom zivotu.
Biće i za čekić zainteresovanih.
Polako samo.
Za dobrog majstora nikad posla ne manjka

Свуда, па и у Србији.
Veliki broj tih podstanara u Nemackoj su imigranti a dobar deo njih zivi od socijale.

Stvar je ta sto od prosecne plate tesko moze da se kupi stan a da nije u BGu ili NSu, evo 5mil dinara kredit za 71 mesec ima da placas preko 100k mesecno. To je vec preko prosecne plate za Srbiju.

Problem je taj sto m² u BGu ili NSu moze da kosta vise nego u Becu, Minhenu, Berlinu..

Problem je taj sto m² u BGu ili NSu moze da kosta vise nego u Becu, Minhenu, Berlinu..
Може, ако поредиш квадрат у БГ и НС у центру и квадрат у Бечу, Минхену и Берлину на далекој периферији и у лошијем стању.

Back