Imate li hrabrosti da se suočite sa realnošću

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.298
Na fb ti iskoči podsetnik da je nekom rođendan, nešto napišeš, odradiš...
Neko od prijatelja te je pozvao na rođendan, kupiš poklončić, odeš, počastiš se...
A u stvari sve to radiš jer taj neko to od tebe traži time što je objavio datum, time što te je pozvao, pa se posle kao iznenadi.
Onda jedne godine skloniš svoj datum iz vidljivi informacija na fb, ne pozoveš nikoga na čast unapred, i suočiš se sa time da većini nije bitno.
Ja ne volim rođendane, najgore stvari u životu su mi se dešavale na taj dan, i prosto mi je olakšanje kad ne moram da pravim taj scenski nastup oduševljenja, radosti i dragosti.
Imate li hrabrosti da uradite tako nešto ili ćete ceo život prinuđivati prijatelje da vas se "sete"?
Ne pišem ovde o dečijim rođendanima ni o rođendanima u krugu porodice u istom domaćinstvu, to je druga kategorija.

Ona Marge -----Imam hrabrosti,da se suocim sa svim problemima koje zivot normalno stavlja povremeno ispred nas.Ali,sto se tice rodjendana,
to je simpaticno i lepo,samo ako je u pitanju decji rodjendan,bilo koga deteta.Svi rodjendani na kojima sam silom prilika bio,deluju mi nategnuto,
improvizovano,sa namestenom veselom atmosferom.Najlepsi su mi susureti sa rodjacima ili prijateljima,kada se nadjemo potpuno slucajno,
nista u napred planirano.

Ja nemam Fb, niti se kačim na Instagram... često i sama zaboravljam rođuse. Ne zameram ni ako neko zaboravi moj...mda, uglavnom se sete. Smešni su mi ljudi kojima ja pompa važna...ali, postoje oni ljudi koji vole da okupe ekipu, jer stvarno uživaju u tome.To mi se već sviđa.
Realnost je takva da nekim ljudima jesam bitna, drugima nisam.Msm, da to nema mnogo veze sa datumima.

Na fb ti iskoči podsetnik da je nekom rođendan, nešto napišeš, odradiš...
Neko od prijatelja te je pozvao na rođendan, kupiš poklončić, odeš, počastiš se...
A u stvari sve to radiš jer taj neko to od tebe traži time što je objavio datum, time što te je pozvao, pa se posle kao iznenadi.
Onda jedne godine skloniš svoj datum iz vidljivi informacija na fb, ne pozoveš nikoga na čast unapred, i suočiš se sa time da većini nije bitno.
Ja ne volim rođendane, najgore stvari u životu su mi se dešavale na taj dan, i prosto mi je olakšanje kad ne moram da pravim taj scenski nastup oduševljenja, radosti i dragosti.
Imate li hrabrosti da uradite tako nešto ili ćete ceo život prinuđivati prijatelje da vas se "sete"?
Ne pišem ovde o dečijim rođendanima ni o rođendanima u krugu porodice u istom domaćinstvu, to je druga kategorija.
Slavili su se rodjendani i prije fb.Neko se sjeti,neko ne.Ne vidim nikakav problem.🙂
I ne znam zasto ljudi sve vise postaju mrgudi...ne vole rodjendane,ne vole svadbe,ne vole slave...
Ja volim sve vesele povode za bilo kakvo okupljanje ili slavlje.Zar se ne treba necemu i radovati? Prilika je sve manje.

Ocekivala sam nesto jace i mudrije u uvodu od glupog nametnitog obicaja laskanja za rodjendan
Cuj hrabrist da se odreknes laznih cestitki
Evo vrlo sam se potresla
Ne slavim od svoje 20. rodjendan, ne zanima me, ko oce zove cestita, ili na fb, ili sta god, ko nece ne mora
Hrabrost i suocavanje sa licemerstvom oko nas nije na nivou glupih cestitki za rodjendan, to je nesto mnogo jace i ujedno i teze izvesti u zivotu, niti je moguce ikada da se otrgnemo 100posto od svega toga, jer nas licemerstvo i lazni osmesi teraji kroz zivot u raznim aspektima, prosto nekad moras da bi preziveo, plutao na povrsini

Hebes rodjendan i nametnuto cestitanje istog, picckin dim u odnosu na sve gownjarije svakodnevno koje trpimo.....

Slavili su se rodjendani i prije fb.Neko se sjeti,neko ne.Ne vidim nikakav problem.🙂
I ne znam zasto ljudi sve vise postaju mrgudi...ne vole rodjendane,ne vole svadbe,ne vole slave...
Ja volim sve vesele povode za bilo kakvo okupljanje ili slavlje.Zar se ne treba necemu i radovati? Prilika je sve manje.

Радујем се кад ми дође, не морам бити на свадби или слави.

Pa ima veze, od tih par stotina poruka koje dobiješ svake godine na fb sa "iskrenim"željama, ispade da su samo odrađivanja i laskanja. I onda treba da odlučiš da li želiš takve želje ili ne
I da su laskanja,neko se potrudio da ti cestita.
Mogao je samo ignorisati
Ja uvijek odgovorim i to svakom ponaosob.
A volim i da cestitam,zasto da ne...lijepe rijeci i zelje nikad nisu visak.
Ne budi namcor.🙂

Back