U pitanju je oblast pravo....
Koliko sadnice trebaju da budu udaljene od komsijske ograde da nebi doslo do sudskog postupka
Koliko sadnice trebaju da budu udaljene od komsijske ograde da nebi doslo do sudskog postupka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Proširila bih pitanje ....
mene zanima koliko visoko sme da se pušta da raste živa ograda od tuja....moj je komšija zasadio tuje na metar od ograde, a kuća mi je od ograde na 2 metra...pušta ih u vis, već su 4,5 metara visoke, zaklanjaju mi svetlost, sunce....kad god spomenem orezivanje, nikad nemaju vremena...
sikiru u ruke pa nek te tuzhe!![]()
pa josh bolje!kako ce da dokazhu da si ti!
nocu se prishunjash i cao...![]()
Znali bi, jer jedino meni smeta....možda smislim nešto da ih poprskam nečim pa da se osuše..
![]()
Lepog retrivera imaš u avataru.
Misli i na njega pre nego što uradiš nešto ishitreno.
Mogao bi neko ko se oseti povređenim, tako isto da počne da prska .
Ваљда је закон прецизирао а не да човеку отприлике одговарате.
Ne postoji zakonska regulativa vezano za sadnju biljaka u odnosu na među, osim ako su biljke međa pa nisu na mestu ....
Tužba zbog smetanja poseda je moguća ukoliko grane i plovovi padnu ili rastu u vazdušnom delu granične parcele,
ista je stvar i sa gornjim pitanjem oko visine ...., ako zaklanja svetlost, tužba zbog smetanja poseda .... (rok 30 dana od dana učinjenog smetanja, odnosno dana saznanja ....)
U pitanju je oblast pravo....
Proširila bih pitanje ....
mene zanima koliko visoko sme da se pušta da raste živa ograda od tuja....moj je komšija zasadio tuje na metar od ograde, a kuća mi je od ograde na 2 metra...pušta ih u vis, već su 4,5 metara visoke, zaklanjaju mi svetlost, sunce....kad god spomenem orezivanje, nikad nemaju vremena...
За све постоји закон па и за ово, зове се Српски грађански законик из прве половине 19 века , који се примењује као правно правило.
Уколико гране прелазе на туђу парцелу, власник суседне парцеле има право да их посече у оном делу у којем прелазе у његов ваздушни простор.Ако дрво прави сенку на делове суседовог усева сусед може тражити накнаду штете и уклањање дела дрвета које прави сенку.Исто је и у случају корена, ако исти угрожава суседове биљке или објекте.