Imam 5000 eura i hocu da ih udvostrucim

• Začetnik teme Začetnik teme Ideja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ulozi pare na Beogradsku Berzu. Idi kod dobrog brokera, ako hoces veci profit (veci rizik) ulozi u akcije a na obveznicama bi mogao da izvuces do 10-12% godisnje. Naravno aktivnim trgovanjem, ako bi ih kupio i cekao imao bi prinos od 6-7% godisnje (devizno). Veruj mi, zemlja u tranziciji, pravo vreme za ulaganje u hartije od vrednosti.

ljudi ja govorim o istoj svoti novca ,ali sam se vec opredelila da bih novac stavila u banku na deviznu stednju ,ali stvarno ne mogu da se odlucim za koju banku ili eventualno koje dve pa da podelim iznos.Sta vi kazete?
Cula sam neke price da su ove strane banke 1000x gore nego nase domace.Vase misljenje???

Ideja:
Kao sto naslov kaze na raspolaganju imam 5000 Eura i hocu da ih udvostrucim. Treba mi ideja ili neka vrsta partnerstva kako uloziti i zaraditi ...

Ideja je jednostavna ali malo riskantna,nemojte nikome reci da sam vam rekao.Posto su u Srbiji jeftinije racunarske komponente nego u Crnoj Gori, nadjete nekog u CG ko ce vam skupljati narudzbine a Vi onda kupite te komponente, odnesete u CG prodate 5-10% skuplje nego sto ste ih platili i eto fine zarade.

Incognito:
E velike pare imas pa da ih udvostrucujes :lol: :lol: :lol:

A strani placenik je u pravu, samo ovde ljudi ocekuju da im se investicija odplati 100% za godinu dana, a neki to smanje i na par meseci... A to uspeva samo u narko industriji ;)

Prosta stvar, ako me secanje ne vara Nacionalna Stedionica nudi fine kamate na orocenu dinarsku stednju, naravno rizik je da dinar devalvira... Ali evo kako stoje stvari... Ako imas 5000€, to je nesto vise od 350000 din. Ako to orocis sa fiksnom kamatnom stopom na 3 godine, godisnje ces imati 23% kamate, pa samim tim po isteku 3 godine imaces jos oko 301500 din... Da kazemo da ce dinar devalvirati da evro dodje do 75 din granice, opet ces imati (350000 + 301500) / 75 ~= 8680€, sto je vrlo fina svota... A naravno, sto dinar bude jaci, to ces vise izvuci...

Realno, 23% na godisnjem nivou je opasno dobar profit cak i kad oduzmes dinarsku devalvaciju svake godine...

Sa tako malim parama ne pada mi nista drugo na pamet (a da ne dolazi u konflikt sa zakonom) sto bi ih brze udvostrucilo... Ako ti se ne zuri, i verujes u trenutne politicare da ce zadrzati kurs - za 4 godina dupliraces svoju svotu...

Ala si ga opravio svaka ti cast!! sada je 12.4.2005 znaci nepunih godinu dana od njegovog posta a Evro je uhuhuuhu mnogoooo 80 i nesto Iskreno se nadam da je novac ulozio u kladionicu :)) (sigurnije i sa kvotom 3.25 nego li stavljati novac u nase banke) pozzzzzzzz

Back