imaju li nogometasi IQ sobne temperature ?

Postoji sportska inteligencija...od šest ili sedam, pa se sve sabiraju i kao dobije se neki prosečni IQ....matematika, jezici, snalaženje u odrećenim životnim situacijama, slikarstvo, muzika...mislim da je to otprilike....imam negde zapisano, ne mogu sada da tražim.....
Tako da ih ne bi trebalo potcenjivati, ako iko ne voli fudbal to sam ja.....kada sam gledala, da li je neki dokumentarac u pitanju ne znam, Maradonu kako igra, ja sam zanemela....znači ja koja nemam nikakav osećaj za fudbal, sam pomislila kako čovek fenomenalno igra fudbal i odmah sam se setila tog teksta o sportskoj intelegenciji....igrao je prepametno i naravno talentovano...

Poslednja izmena:
Ko bi ga znao, obicno je predrasuda za sportiste da imaju manji IQ, a sta je istina ne znam.
U mom okruzenju ljudi koji igraju fudbal ne deluju mi nesto dubokoumno, a ekipa koja igra basket me ne odusevljava, mada to je samo iz mog ugla.

Dobro, postoje i pametni fudbaleri, neki to pokazuju i u igri, a neki i van sporta.
Ima ih jako puno koji znaju preko 5 jezika ali ipak postoje i oni glupi za koje se ocigledno vidi da nisu postali fudbaleri oni bi ili zivjeli sa roditeljima do 40-e ili bi zavrsili u zatvoru.
Na igracima tipa Gattusso, Totti, Van Bommel, Balotelli, Barton se to odlicno vidi.

- - - - - - - - - -

ali ako im ne krene i ne prodaju se machesteru ili barci to je veliki gubitak vremena !

Ako se dokopaju Njemacke pa zaigraju u 3. ligi moze se reci da su uspjeli u zivotu.

Zato što nikada nisu slušali Duleta Savića kako govori :)

Slušala sam onog Miloševića (valjda se Sava zove ili kako već, ispravi me ako grešim). Taj deluje pametno i isto pitanje su mu postavili u vezi sa inteligencijom fudbalera. Kaže čovek da dobar fudbaler ne može da bude obrazovan zato što se njegov dan svodi na neprestane treninge i sve to oduzima vreme za obrazovanje. Ali, ipak, nekako mi drugi sportisti deluju inteligentnije od fudbalera. To je predrasuda, ali šta da radim, to je izvan moje kontrole.

Slušala sam onog Miloševića (valjda se Sava zove ili kako već, ispravi me ako grešim). Taj deluje pametno i isto pitanje su mu postavili u vezi sa inteligencijom fudbalera. Kaže čovek da dobar fudbaler ne može da bude obrazovan zato što se njegov dan svodi na neprestane treninge i sve to oduzima vreme za obrazovanje. Ali, ipak, nekako mi drugi sportisti deluju inteligentnije od fudbalera. To je predrasuda, ali šta da radim, to je izvan moje kontrole.

Ma nije do obrazovanja, i ostali profi sportisti retko završe više od "sportske srednje škole" koju su "sportski" pohađali pa opet deluju normalno.
Fudbaleri su neki specijalan slučaj.

zasto se govori da su nogometasi glupi kada je jos gluplje voziti formulu 1 u krug ?

znam samo jednog (nekadasnjeg) fudbalera, doduse neke B lige
covek je na klupi citao Fukovoo klatno
ali, zaista citao
zavrsio je masinstvo
sada je faca u poslovnom svetu
normalan, obican, ljubazan, pametan
za ostale ne znam, nit ih pratim
doduse, jednom davno, davno me je isto neki B-ligas muvao
ali tako jadno i glupo i pretenciozno (na telefonu, kad je rekao ime, a ja rekla "ko, bre??" on pitao "kako, pa nisi cula za mene???"), da sam se posle pravila da ga ne poznajem kad ga sretnem

Back