Imaju li imenjaci slicnosti?

Nevjerujem u ovu teoriju, ali imam jedan zapanjujući primjer kada je u pitanju veza imena i zanimanja. Naime, sve Rose koje sam poznavao u životu (4-5 Rosa) su bile čistačice, ali baš sve. :eek:
:lol: lol: :lol:
ja znam jednu rosu, ona je po zanimanju flashirana voda. :D

@tema
subjektivno vidjenje nekog imena je realna stvar.
ja nikada ne bih mogla da dam detetu ime sava zato shto znam jednog koji je non stop zzvalav. npr.

Nevjerujem u ovu teoriju, ali imam jedan zapanjujući primjer kada je u pitanju veza imena i zanimanja. Naime, sve Rose koje sam poznavao u životu (4-5 Rosa) su bile čistačice, ali baš sve. :eek:

Постоје имена која су уобичајена у одређеним слојевима. Читала сам раније о томе. :) Код нас је, рецимо, већа шанса да ће Есмералда бити име чистачице, него професора на факултету
Nomen est omen? :whistling: :)

Do sada nisam ni ja verovala u tako nešto, ali možda se preispitam nakon jedne emisije na TV Avali koju smo gledali ovih dana.
Prikazivali jednu siromašnu porodicu koja živi u nekomselo u kraju iz kog potiče moj suprug.
Igrom slučaja mlađe dete se zove kao moja mlađa ćerka, a i prezime nam isto.
Čak i fizički pomalo liče, obe plave, zelenih očiju, mirne naravi i obe strasno vole da crtaju.
Nakon emisije rešili MM, mlađa ćera i ja da za vreme raspusta odem na porodični izlet u taj kraj i da odnesemo toj devočici blokove za crtanje i bojice.

Mislim da nemaju.
Recimo, u moje odeljenje u srednjoj školi išlo je 5 Marija, 5 Ivana, 3 Jelene, 3 Ane i " 2 Maje i nijedna od tih devojaka nije bila slična, ni po izgledu, a naročito ne po karakteru.
U grupi na faxu je ponovo bilo 5 Marija i 3 Marijane, naravno nikakvih sličnosti nema.
Mada su sve Sanje koje znam fufice... (izvinjavam se što ću nekog sigurno uvrediti, ali je tako).

Једном давно чекам ја у студентској амбуланти на преглед....У чекаоници само ја и једна девојка... Сестра отвара врата и прозива:''Хелен'' (добро, не Хелен, него моје право име ;) ), ја крећем према вратима, али креће и та девојка. Станемо и насмејемо се обе. Сестра схвати да се исто зовемо, па прочита и презиме. Нас две обе кренемо и заглавимо се у вратима.:hahaha1:
Сестра онда збуњено прочита:''Са филозофског!''
Е, то сам била ја! А онда друга девојка је имала исто име и презиме и била исто годиште као ја само је била на правном. :D

(А не зовем се Драгана Петровић, мајке ми...:lol:...ни име ни (девојчако) презиме ми није од неких јако честих...)

Једном давно чекам ја у студентској амбуланти на преглед....У чекаоници само ја и једна девојка... Сестра отвара врата и прозива:''Хелен'' (добро, не Хелен, него моје право име ;) ), ја крећем према вратима, али креће и та девојка. Станемо и насмејемо се обе. Сестра схвати да се исто зовемо, па прочита и презиме. Нас две обе кренемо и заглавимо се у вратима.:hahaha1:
Е, то сам била ја! А онда друга девојка је имала исто име и презиме и била исто годиште као ја само је била на правном. :D

(А не зовем се Драгана Петровић, мајке ми...:lol:...ни име ни (девојчако) презиме ми није од неких јако честих...)

Meni se desilo slično, kad su kod lekara pomešali moje rezultate sa nekom trudnicom koja ima isto ime i prezime kao ja. Ne bih ja ni provalila da se ne radi o meni, da nisam videla drugo godište na uputu:whistling:
A posle sam je videla kod lekara ponovo i uopšte ne ličimo :)

:D Да је Драгана Петровић или тако нешто, ово и не би било необично.
Мени се десило још у основној да смо на једном такмичењу биле девојка истог имена и презимена, и ја. Такође имам не баш често име и дефинитивно не често презиме. Замало да настрадам због тога јер сам се 'ладно сместила у погрешну учионицу и била избачена пар минута пред почетак :rotf:

Udjem ja pre nekoliko meseci u apoteku u mestu u kom je rodjen moj muz(Banat).
Na kasi vadim karticu da platim racun i zena koja radi za kasom pogleda u karticu,pa u mene,pa opet u karticu i onda pocne da se smeje...
Isto ime,isto prezime,ista visina,ista boja kose,ona "Sosa" rodjenjem,a ja "Sosa" figurom...
i tu se mi site ismejemo...

Vidi sad pricu,doduse o prezimenima.Jedan covjek iz Dalmacije odakle sam dosao,sretne svoga prezimenjaka ovdje u Srbiji i nakon neke price upita ga da li i njih ovdje smatraju kao i nas iz Dalmacije.Ovaj ga upita kako misli? Pa mislim onako manitima(ludima,ovdje bi se moglo reci i otkacenima) ,a drugi mu kaze:"a jest`,jest` i nas isto!"

Back