greba
Buduća legenda
- Poruka
- 26.681
Kol'ko komada i koliko dugo ??
deda je imao infarkt u 85-toj, ugradili su mu 5 stenta, preminuo u 92-goj g od prehlade
Kol'ko komada i koliko dugo ??
...
Pitaj lekara koji ti je preporučio ugradnju stenta.
deda je imao infarkt u 85-toj, ugradili su mu 5 stenta, preminuo u 92-goj g od prehlade
Nedice draga,
meni nije ugrađen ni jedan,
ali se spremaju to da urade !
Znam ja da je zahvat rutina,
bezbolnija od plombiranja zuba ...
Ne plašim se ja toga !
Takođe opravdavam ugradnju stenta onima koji su došli na operacioni sto pod infarktom !
Stent for life !
Ali ja nisam imao infarkt !
Bol u grudima da, ali ne infarkt !
Da dalje ne obrazlažem svoje strahove,
voleo bih da se jave drugi ljudi koji imaju stent
i pre svega kažu koliko dugo ga imaju !
Tebi Nedo mnogo, mnogo hvala za tvoje iskustvo.
moj stari je isto tako imao samo bolove...nije htio stent...nije volio da ga sjeku, valjda se plašio tako kao ti...poslije nekoliko godina prvi infarkt, i smrt...desilo se da je bio sam u kući..
i tako, pa ti razmisli dobro..[/QUOTE
аман Шиме што не читаш.
Паче је појачан стентом, и још мало па ће да јури сојке![]()
...
Koronarografija ne znači stavljanje stenta !
To je samo snimanje srčanih arterija spolja i iznutra.
...
bilo kojoj akciji na srcu i krvnim sudovima srca
prethodi koronarografija,
znači rengensko snimanje srca spolja i iznutra
kao "zlatni standard".
Moja terapija :
- Gastroprazol 10 1+0+0 ( da me zaštiti od silnih lekova, navodno )
- Prexanor 10+10 1+0+0
- Nebilet 5 1/4+0+0 ( preporučeno mi je 1+0+0 međutim vidim ja da doktorima ništa nije mnogo po tuđim crevima )
- Diaprel 60 1/2+0+0
- Plavix 75 0+1+0
- Glucophage 1000 1+0+1 ( preporučujem samo uz večeru inače izaziva dijareju !)
- Hipolip 10 0+0+1 ( preporučeno mi je 40 mg, al' mi mnogo skup, a lekar op. ne da Rp. iz nepoznatog razloga - verovatno da bi se i on nešto pitao kad već ima specijalizaciju )
- Andol protect 100 0+0+1 ( ispade najjeftiniji )
Preporučen od interniste mi je i Preductal 1+0+1 ali braćo ...
Loma li je ovo gore ?
Hahahahahahha ???? ludilo slika
Vidim da se niko dugo nije jaljao na forum. Meni su ugradili 5 stentova. Prvi stent mi je ugradjen u akutnom infarktu, a ostala 4 kasnije. Sve to se desilo pre 5 meseci. Pijem lekove, osecam se dobro fizicki, ali psihicki jako lose. Da li neko ima slicna iskustva?
Lp ja imam 42 godine i imam ugradjena 4 stenta osjecam se losije nego prija ugradnje stentovaLično ne. Poznavao sam čoveka koji se jedva kretao. Onda su mu ugradili dva stenta i prosto je oživeo. Bio je već dobro zašao u godine kada su mu ugrađeni.
Ja se fizički lose osjecam iako odmah nakon sto su ugradili stentove nisam mogao spavati i kad zaspem ruzno sanjam vise me brine sto nakon ugradnje 4 stenta lose se osjećam inace prezivio sam i dva infraktaЛоше психичко стање нема везе са стентовима, осим ако их не доживљавате као разлог за лоше осећање, што свакако нема потребе.![]()
A imam 42 godineJa se fizički lose osjecam iako odmah nakon sto su ugradili stentove nisam mogao spavati i kad zaspem ruzno sanjam vise me brine sto nakon ugradnje 4 stenta lose se osjećam inace prezivio sam i dva infrakta
Ja imam 40 god i 5 stwntova, stiskanje u grudima imam,od vremena,od promene vremena,na hlafno je mnogo zeznuto,a i posle ugrafnje stenta sam dobio ankcioznost,ali dobro...imam i ja bolove u prsima citavo vrijeme.Mene interesisa jel moram imati bolove u prsima iako je prosla skoro godinu dana kako su mi ugradili stentove
Imam ja već godinu al nisam dobar nikakoIzgleda nema živih nosilaca stenta !![]()
Ma ne brine mene bol nego sto opet imam simptome kao i prija infraktaJa imam 40 god i 5 stwntova, stiskanje u grudima imam,od vremena,od promene vremena,na hlafno je mnogo zeznuto,a i posle ugrafnje stenta sam dobio ankcioznost,ali dobro...imam i ja bolove u prsima citavo vrijeme.
Zadihan nema zraka nemogu uz brdo uz stepenice i tako preznojavam se po nociMa ne brine mene bol nego sto opet imam simptome kao i prija infrakta
Jel ideš na kontrole?Zadihan nema zraka nemogu uz brdo uz stepenice i tako preznojavam se po noci
Ma idem all kao što sam napisao ostavljaju me u bolnicu al se meni ne ostaje i da nesmijem radit ergometriju jer imam nestabilnu anginu pektoris i diagnoza mi je trosudovna konorarna bolest srcaJel ideš na kontrole?
Neka ti urade test opterećenja. Moguće je da treba dodati još neki stent.