Ima li spasa?

Imam još jedno potpitanje,ako neko zna odgovor. :)
Nije da je važno,ali me nešto kopka.
Naime,kad sam tek počela da koristim ovaj novi tf,vidim propušten poziv iz Danske.
Zapravo,poziv nije bio propušten nego kao da je trajao tri sekunde,iako se na ni na kakav poziv nisam javila. Čak ga nisam ni čula.
Šta bi to moglo biti?
Inače,nemam nikog u Danskoj.:)
Pretpostavljam da je neka aplikacija u pitanju,ali kako mi može biti u primljenim pozivima ako se nisam javila?

Imam još jedno potpitanje,ako neko zna odgovor. :)
Nije da je važno,ali me nešto kopka.
Naime,kad sam tek počela da koristim ovaj novi tf,vidim propušten poziv iz Danske.
Zapravo,poziv nije bio propušten nego kao da je trajao tri sekunde,iako se na ni na kakav poziv nisam javila. Čak ga nisam ni čula.
Šta bi to moglo biti?
Inače,nemam nikog u Danskoj.:)
Pretpostavljam da je neka aplikacija u pitanju,ali kako mi može biti u primljenim pozivima ako se nisam javila?

Ako ti je nepoznat broj, svakako je neki softver koji šalje spam pozive.
Broj su ti pokupili sa nekog sajta, a taj sajt ili prodao ili hakovan, pa svi brojevi iz baze spamuju.
To je postalo toliko učestalo, da sad i telefonski provajderi prave softvere koji te pozive identifikuju, pa pre nego se javis, piše da je spam risk.
Inače neki zvone pa sami prekinu, ili zvone i kad se javis ništa se ne čuje (za oba slučaja ne razumem šta je svrha), a ima i klasičnih poziva-prevara koji nude osiguranja, stigla posta, nisi platio taksu itd

Evo jedan primer iz mog telefona
IMG_3116.jpeg

Ako ti je nepoznat broj, svakako je neki softver koji šalje spam pozive.
Broj su ti pokupili sa nekog sajta, a taj sajt ili prodao ili hakovan, pa svi brojevi iz baze spamuju.
To je postalo toliko učestalo, da sad i telefonski provajderi prave softvere koji te pozive identifikuju, pa pre nego se javis, piše da je spam risk.
Inače neki zvone pa sami prekinu, ili zvone i kad se javis ništa se ne čuje (za oba slučaja ne razumem šta je svrha), a ima i klasičnih poziva-prevara koji nude osiguranja, stigla posta, nisi platio taksu itd

Evo jedan primer iz mog telefona
Pogledajte prilog 1827392
Hvala,pretpostavila sam da je nešto slično,samo mi nije jasno kako se identifikuje kao primljen,a ne kao propušten poziv,jer se nisam javila.
I to se baš dogodi kad zamijenih tf novim.Na starom se to nije dešavalo nikada.

Hvala,pretpostavila sam da je nešto slično,samo mi nije jasno kako se identifikuje kao primljen,a ne kao propušten poziv,jer se nisam javila.

i meni se slično dogadja…
Čak često me zovu brojevi koji počinju sa prva tri ista broja kao i moj, a zadnja četiri različita… a to su im ustvari neki spam softveri…
Uglavnom smor, block lista mi podugacka…

Kao primljen,ili skida,ili povecava racun u zavisnosti koje je paket.Ja sam to resio sa provajderom.Prijavio sam i pokazao im te brojeve,oni su to blokirali kod njih i nemam vise toga.

Back