Ima li pomoci ili ne- koncentracija je nula ?

Kupila sam soja lecitin u kapsulama, probala dva dana ,sve super- nemam glavobolju , zujanje u usima i sl. Ali cini mi se da mi je lice naduveno! ? Ne znam zasto ? Da li da prestanem da ih uzimam ili je to samo pocetna reakcija dok se organizm ne navikne ?

ma čini ti se samo..... Lecitin soje je prilično zdrava stvar. Kapsula lecitina iz sojinog zrna smanjuje Štetne posljedice masne prehrane. Proizvod s kontinuiranom apsorpcijom.

Lecitin je prirodna tvar koja se nalazi u namirnicama biljnog porijekla, na primjer u soji. Pozitivno djeluje na razinu kolesterola tako što kolesterol i druge masti pretvara u mješavinu s vodom, koja se potom izbacuje iz organizma. Čisti zidove krvnih žila i jača srčanu muskulaturu. Smatra se sagorjevačem i razgrađivačem masti. Budući da naša prehrana uglavnom sadrži znatno više masti, uzimanje lecitina je korisno za svakoga. Druga vrlo važna karakteristika lecitina je da - u slučaju redovne upotrebe - olakšava bolove u zglobovima. Nadalje, njegovo pozitivno djelovanje je u tome što daje zdravu boju kosi i može smanjiti njeno opadanje. Za starije osobe bez apetita predstavlja izvanredno tonizirajuće sredstvo koje potiče rad crijeva.

pored ovoga deluje kao antioksidans pa znatno umanjuje osećaj umora....

Hvala na opsirnom objasnjenju :) Tacno je da eliminise bolove u zglobovima, umanjuje osecaj umora , eliminise zujanja u usima i samim tim bolja je koncentracija- jer mene je nerviralo kada sednem da ucim sve mi nesto zuji u glavi i ne mogu da razmisaljam o onome sto citam, sad se osecam mnogo bolje.. Sto se tice nadutosti lica mozda mi se samo cini, ali nastavicu da ga koristim jos neko vreme ( tj dok ne popijem, svih 200 kapsula ) Da li znas koliko dugo sme da se pije ,jer pijem 1 dnevno = 6 meseci , da nije mnogo ? :hvala:

Poslednja izmena:
Hvala na opsirnom objasnjenju :) Tacno je da eliminise bolove u zglobovima, umanjuje osecaj umora , eliminise zujanja u usima i samim tim bolja je koncentracija- jer mene je nerviralo kada sednem da ucim sve mi nesto zuji u glavi i ne mogu da razmisaljam o onome sto citam, sad se osecam mnogo bolje.. Sto se tice nadutosti lica mozda mi se samo cini, ali nastavicu da ga koristim jos neko vreme ( tj dok ne popijem, svih 200 kapsula ) Da li znas koliko dugo sme da se pije ,jer pijem 1 dnevno = 6 meseci , da nije mnogo ? :hvala:

Možeš non-stop, bez pauze.

Ja sam jeo, čist lecitin iz tegle. Pojedem 200g za nedeljak dana, i osećem se odlično.

Ono sto me strasno nervira je sto za svaku stvar postoje "strucnjaci" koji su za i koji su protiv. Nikako da se dogovore, i da predoce ljudima sta je zdravo a sta nije. I ja sam isto mislio za soju, a vidite sta ovi pisu:

http://www.ivonazivkovic.net/SOJA-PRVI-DEO.html

Ivona Zivkovic :roll:

E, naso si strucnjaka da ga citiras, zamalo u rangu vidovite Zorke i baba Vange. U normalnoj drzavi bi doticna bila upravo tamo gde je mesto i ostalim prevarantima: u kavezu.

Ono sto me strasno nervira je sto za svaku stvar postoje "strucnjaci" koji su za i koji su protiv. Nikako da se dogovore, i da predoce ljudima sta je zdravo a sta nije. I ja sam isto mislio za soju, a vidite sta ovi pisu:

http://www.ivonazivkovic.net/SOJA-PRVI-DEO.html

Sve ima dobru i losu stranu, pa i obican andol, kafetin i sl lekovi. Nista nije zdravo. Na kutiji cigareta pise da one izazivaju rak i neplodnost ,pa ljudi i dalje puse. Trenutno se osecam mnogo bolje od kad ih koristim , a da li je modifikovana ili ne , to ne znam. Samo za hranu koju si sam proizveo mozes da kazes da je pripodna ,inace sve ostalo voce i povrce je prskano svakakvim otrovima ,pa sta , ljudi i dalje kupuju po marketima bezukusni paradajz!

Sve ima dobru i losu stranu, pa i obican andol, kafetin i sl lekovi. Nista nije zdravo. Na kutiji cigareta pise da one izazivaju rak i neplodnost ,pa ljudi i dalje puse. Trenutno se osecam mnogo bolje od kad ih koristim , a da li je modifikovana ili ne , to ne znam. Samo za hranu koju si sam proizveo mozes da kazes da je pripodna ,inace sve ostalo voce i povrce je prskano svakakvim otrovima ,pa sta , ljudi i dalje kupuju po marketima bezukusni paradajz!

cim vidis da neko referise na I.Z. samo yaobidji. Ta zena "leci" ozbiljno bolesne ljude secernom vodicom.

Lecitin sadrzi holin koji je jedan od prekursora acetilholina koji je vazan neuro transmiter. I kao takav izmedju ostalog povecava i koncentraciju. Ovo je naravno teoretski. Neke studije pokazuju da povecava, neke da ne. Neki ljudi kazu da jako pomaze , neki da srednje a neki da ne pomaze. U svakom slucaju treba probati nije stetan, a ono sto je sigurno jako je zdrav.

Lecitin sadrzi holin koji je jedan od prekursora acetilholina koji je vazan neuro transmiter. I kao takav izmedju ostalog povecava i koncentraciju. Ovo je naravno teoretski. Neke studije pokazuju da povecava, neke da ne. Neki ljudi kazu da jako pomaze , neki da srednje a neki da ne pomaze. U svakom slucaju treba probati nije stetan, a ono sto je sigurno jako je zdrav.

e to je bas ono sto tvrdim....

Back