Alisa u zemlji čuda
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
Vodiće Ljubče u Indiju ovog leta. Javiće se kad napravi plan putovanja.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vodiće Ljubče u Indiju ovog leta. Javiće se kad napravi plan putovanja.![]()
Ja se u Indiju ne bih smio zaputiti van agencije, pa makar mi društvo pravio Legija.
Mada, gledao sam preko agencija, 1300 evra za 15-20 dana, samo smještaj i put. Pa, majku mu, šta ću da jedem i pijem 20 dana? Ne znam koliko košta pivo, koliko supa, voće, ovo, ono...
Ja sam bila sama: Deli, Agra, Bombaj , 1973. godine. Indija je zemlja velikih kotrasta i ko je voli, prihvatiće je takvu kakva jeste. Meni je bila izuzetno lepa i zanimljiva. Ništa ružno mi se nije dogodilo, naprotiv. Čitajući štampu ovih dana, imam utisak da to nije ona Indija koju znam (silovanja i sl.). Ja ću je pamtiti po predivnoj prirodi, dragim i lepim ljudima, divnoj muzici i igri, spomenicima kulture i drevne civilizacije, ...![]()
Ja sam bila sama: Deli, Agra, Bombaj , 1973. godine. Indija je zemlja velikih kotrasta i ko je voli, prihvatiće je takvu kakva jeste. Meni je bila izuzetno lepa i zanimljiva. Ništa ružno mi se nije dogodilo, naprotiv. Čitajući štampu ovih dana, imam utisak da to nije ona Indija koju znam (silovanja i sl.). Ja ću je pamtiti po predivnoj prirodi, dragim i lepim ljudima, divnoj muzici i igri, spomenicima kulture i drevne civilizacije, ...![]()
Ubitstava, silovanja i ostalih ruznih stvari je uvijek bilo i uvijek ce biti. Stampa i televizija samo o tome govore jer je to najinteresnatnije citaocima tako da se lako moze steci pogresna slika o nekoj zemlji. Najbolji primjer za to je Rusija. Nasi mediji su kumovali toj krajnje negativnoj slici Rusije kakva je predstavljena nasem narodu i u koju vjeruje 90% ljudi kod nas. Kolektivna bijeda, glad, kriminal, mafija, teroristi, rat u Ceceniji, prevareni radnici itd. itd. To su prve asocijacije koje padnu na pamet nasem covjeku kada se spomene Rusija. Priznajem da sam i sam bio pod uticajem takvih predrasuda sve dok nisam dosao na lice mjesta i tek tada sam shvatio da ranije nisam znao bas nista od Rusiji. Sve ono sto sam "znao" morao sam baciti u vodu i uciti iz pocetka. Tamo, na istoku Evrope, vidio sam sliku jedne sasvim drugacije Rusije od one kakva postoji u glavama nasih ljudi, bili oni rusofobi, rusofili ili neutralni.[/QUOT
Rusi su pobozan narod, divni su, pogledaj crkve za vreme liturgije, prepune su..i decu uce od malena da idu na liturgiju, a ja ovde kad odem na liturgiju kazu da sam Bogomoljka, gledaju me popreko i misle da sam u sekti
Išla sam sama, bez agencije. Ali, to su bila neka druga, bolja vremena. Naš pasoš je bio cenjen, za YU su svi znali i tretirali nas kao prijatelje.Uz Indiju tih godina, potpuno sama, sam išla i u Iran (Teheran, tada je još bio šah Reza Pahlavi), Pakistan (Karači), Tajland, Hong Kong, ... Za to je i tada bila potrebna hrabrost, znanje engleskog jezika i, naravno, sklonost ka otkrivanju "novog i teže dostupnog", ali optimizam i pozitivan avanturizam, uz mladalački polet, jednom TROSTRUKOM Strelcu nikada nisu nedostajali...Jedino što sam unapred imala, to su bile avio-karte, a na aerodromima sam se raspitivala o hotelima koji daju popust za airline/tourist staff, koji je bio i do 50%. U samom hotelu (u Deliju "Taj" ili "Akbar") sam pitala za izlet do Agre, gde se nalazi Taj Mahal, i sledećeg dana je došao pred hotel autobus pun gostiju iz drugih hotela, sa istom destinacijom. Naravno, sve to košta, ali ne previše jer je u Indiji u to vtreme sve bilo jeftino (predivne batik-slike sa indijskim motivima, svila, umetnički predmeti od bakra, bronze, drveta, alabastera, ...). Moj savet bi Vam bio da, ipak, uplatite aražman kod neke bolje agencije (Kon Tiki i sl.). Nedavno sam saznala za jednu slovenačku agenciju koja organizuje putovanja po celom svetu (pa i Indija/Nepal), uz manje luksuza, a više avanture i neposrednog kontakta sa domicilnim stanovništvom:
www.trektrek.si. Kako god, ako odlučite, "naoružajte" se fotoaparatima ili kamerama, ... , dobrom voljom i strpljenjem. Srećno !![]()
Forumaš ofcourse.![]()
KOji mu je nick, da ga nadjem, molim te?
Ako odes, na bilo koji nacin , duzna si mi putopis i fotografije
http://forum.krstarica.com/member.php/60804-ljubce
On je neko ko je vec pisao o svojim putovanjima ovde i znam da je organizovao neka u daleke zemlje .
Ipak ces to morati sa njim da dogovoris i vidis .
Ja ti mogu samo ponuditi linkove ... a malo i sama trazi .
Evo ti par a ti trazi dalje
http://forum.krstarica.com/showthread.php/343281-Caffe-Sulawesi-%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B0
http://forum.krstarica.com/showthread.php/437629-Mala-Afrička-priča
mada sad vidim da su slike blokirane uglavnom