IMA LI NEKOG KO JE BIO U INDIJI, ZELI DA IDE ALI NE PREKO AGENCIJE..?

• Začetnik teme Začetnik teme Lamb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja se u Indiju ne bih smio zaputiti van agencije, pa makar mi društvo pravio Legija.

Mada, gledao sam preko agencija, 1300 evra za 15-20 dana, samo smještaj i put. Pa, majku mu, šta ću da jedem i pijem 20 dana? Ne znam koliko košta pivo, koliko supa, voće, ovo, ono...

Пиво, супа, воће, ово оно :) Ти си краљ :)

Ja sam bila sama: Deli, Agra, Bombaj , 1973. godine. Indija je zemlja velikih kotrasta i ko je voli, prihvatiće je takvu kakva jeste. Meni je bila izuzetno lepa i zanimljiva. Ništa ružno mi se nije dogodilo, naprotiv. Čitajući štampu ovih dana, imam utisak da to nije ona Indija koju znam (silovanja i sl.). Ja ću je pamtiti po predivnoj prirodi, dragim i lepim ljudima, divnoj muzici i igri, spomenicima kulture i drevne civilizacije, ...:)

Ja sam bila sama: Deli, Agra, Bombaj , 1973. godine. Indija je zemlja velikih kotrasta i ko je voli, prihvatiće je takvu kakva jeste. Meni je bila izuzetno lepa i zanimljiva. Ništa ružno mi se nije dogodilo, naprotiv. Čitajući štampu ovih dana, imam utisak da to nije ona Indija koju znam (silovanja i sl.). Ja ću je pamtiti po predivnoj prirodi, dragim i lepim ljudima, divnoj muzici i igri, spomenicima kulture i drevne civilizacije, ...:)

Ubitstava, silovanja i ostalih ruznih stvari je uvijek bilo i uvijek ce biti. Stampa i televizija samo o tome govore jer je to najinteresnatnije citaocima tako da se lako moze steci pogresna slika o nekoj zemlji. Najbolji primjer za to je Rusija. Nasi mediji su kumovali toj krajnje negativnoj slici Rusije kakva je predstavljena nasem narodu i u koju vjeruje 90% ljudi kod nas. Kolektivna bijeda, glad, kriminal, mafija, teroristi, rat u Ceceniji, prevareni radnici itd. itd. To su prve asocijacije koje padnu na pamet nasem covjeku kada se spomene Rusija. Priznajem da sam i sam bio pod uticajem takvih predrasuda sve dok nisam dosao na lice mjesta i tek tada sam shvatio da ranije nisam znao bas nista od Rusiji. Sve ono sto sam "znao" morao sam baciti u vodu i uciti iz pocetka. Tamo, na istoku Evrope, vidio sam sliku jedne sasvim drugacije Rusije od one kakva postoji u glavama nasih ljudi, bili oni rusofobi, rusofili ili neutralni.

ali preko koje si agencije isla? jer sva ta mesta treba posetiti i naci prevoz, sama bas ne bih///

da, Indija ima dusu, rado bih zivela tamo, INDUSI KOLIKO GOD DA SU SIROMASNI ONI SE VOLE IZMEDJU SEBE

- - - - - - - - - -

Ubitstava, silovanja i ostalih ruznih stvari je uvijek bilo i uvijek ce biti. Stampa i televizija samo o tome govore jer je to najinteresnatnije citaocima tako da se lako moze steci pogresna slika o nekoj zemlji. Najbolji primjer za to je Rusija. Nasi mediji su kumovali toj krajnje negativnoj slici Rusije kakva je predstavljena nasem narodu i u koju vjeruje 90% ljudi kod nas. Kolektivna bijeda, glad, kriminal, mafija, teroristi, rat u Ceceniji, prevareni radnici itd. itd. To su prve asocijacije koje padnu na pamet nasem covjeku kada se spomene Rusija. Priznajem da sam i sam bio pod uticajem takvih predrasuda sve dok nisam dosao na lice mjesta i tek tada sam shvatio da ranije nisam znao bas nista od Rusiji. Sve ono sto sam "znao" morao sam baciti u vodu i uciti iz pocetka. Tamo, na istoku Evrope, vidio sam sliku jedne sasvim drugacije Rusije od one kakva postoji u glavama nasih ljudi, bili oni rusofobi, rusofili ili neutralni.[/QUOT

Rusi su pobozan narod, divni su, pogledaj crkve za vreme liturgije, prepune su..i decu uce od malena da idu na liturgiju, a ja ovde kad odem na liturgiju kazu da sam Bogomoljka, gledaju me popreko i misle da sam u sekti

Išla sam sama, bez agencije. Ali, to su bila neka druga, bolja vremena. Naš pasoš je bio cenjen, za YU su svi znali i tretirali nas kao prijatelje.Uz Indiju tih godina, potpuno sama, sam išla i u Iran (Teheran, tada je još bio šah Reza Pahlavi), Pakistan (Karači), Tajland, Hong Kong, ... Za to je i tada bila potrebna hrabrost, znanje engleskog jezika i, naravno, sklonost ka otkrivanju "novog i teže dostupnog", ali optimizam i pozitivan avanturizam, uz mladalački polet, jednom TROSTRUKOM Strelcu nikada nisu nedostajali...:) Jedino što sam unapred imala, to su bile avio-karte, a na aerodromima sam se raspitivala o hotelima koji daju popust za airline/tourist staff, koji je bio i do 50%. U samom hotelu (u Deliju "Taj" ili "Akbar") sam pitala za izlet do Agre, gde se nalazi Taj Mahal, i sledećeg dana je došao pred hotel autobus pun gostiju iz drugih hotela, sa istom destinacijom. Naravno, sve to košta, ali ne previše jer je u Indiji u to vtreme sve bilo jeftino (predivne batik-slike sa indijskim motivima, svila, umetnički predmeti od bakra, bronze, drveta, alabastera, ...). Moj savet bi Vam bio da, ipak, uplatite aražman kod neke bolje agencije (Kon Tiki i sl.). Nedavno sam saznala za jednu slovenačku agenciju koja organizuje putovanja po celom svetu (pa i Indija/Nepal), uz manje luksuza, a više avanture i neposrednog kontakta sa domicilnim stanovništvom:
www.trektrek.si. Kako god, ako odlučite, "naoružajte" se fotoaparatima ili kamerama, ... , dobrom voljom i strpljenjem. Srećno ! :)

Išla sam sama, bez agencije. Ali, to su bila neka druga, bolja vremena. Naš pasoš je bio cenjen, za YU su svi znali i tretirali nas kao prijatelje.Uz Indiju tih godina, potpuno sama, sam išla i u Iran (Teheran, tada je još bio šah Reza Pahlavi), Pakistan (Karači), Tajland, Hong Kong, ... Za to je i tada bila potrebna hrabrost, znanje engleskog jezika i, naravno, sklonost ka otkrivanju "novog i teže dostupnog", ali optimizam i pozitivan avanturizam, uz mladalački polet, jednom TROSTRUKOM Strelcu nikada nisu nedostajali...:) Jedino što sam unapred imala, to su bile avio-karte, a na aerodromima sam se raspitivala o hotelima koji daju popust za airline/tourist staff, koji je bio i do 50%. U samom hotelu (u Deliju "Taj" ili "Akbar") sam pitala za izlet do Agre, gde se nalazi Taj Mahal, i sledećeg dana je došao pred hotel autobus pun gostiju iz drugih hotela, sa istom destinacijom. Naravno, sve to košta, ali ne previše jer je u Indiji u to vtreme sve bilo jeftino (predivne batik-slike sa indijskim motivima, svila, umetnički predmeti od bakra, bronze, drveta, alabastera, ...). Moj savet bi Vam bio da, ipak, uplatite aražman kod neke bolje agencije (Kon Tiki i sl.). Nedavno sam saznala za jednu slovenačku agenciju koja organizuje putovanja po celom svetu (pa i Indija/Nepal), uz manje luksuza, a više avanture i neposrednog kontakta sa domicilnim stanovništvom:
www.trektrek.si. Kako god, ako odlučite, "naoružajte" se fotoaparatima ili kamerama, ... , dobrom voljom i strpljenjem. Srećno ! :)

divno, zaista divan tekst....
bas si hrabra bila, iako su tada bila bolja vremena..hvala ti puno za tu agenciju..

ali kako po gradovima ici, to mi je problem, ako hocu da vidim mumbai, delhi, punjub, bangalore, onda sve to bukirati dok sam u Srbiji? kako si ti to izvrsila?
jer ne znam koliko bih se dana zadrzala u Dlehiju, mozda mi se svidi pa ostanem 5, a mozda 2 dana..

hvala ti, srce si :)

REF: LAMB :) Drago mi je što volite Indiju i što je Vaša želja da je posetite tako postojana. Kao što smo se obe složile, vremena i prilike su se u celom svetu promenile, pa Vam ja NE savetujem da idete sami. Imate 2 alternative: 1. da idete sa nekom boljom agencijom i da to bude aranžman "sve uključeno", što je najskuplje, najbezbednije, ali i bez mogućnosti lične kreacije. Ili 2. da imate nešto izmedju: sigurnost + organizacija + dovoljno prostora za neposredni kontakt sa Indijom i njenim narodom, a to se, koliko sam ja na www.trektrek.si videla, ipak može naći. Ali, i to dosta košta, pa je prvi korak ŠTEDNJA. Ne znam da li ste pročitali na njihovom WS šta nude, pa ako niste, pročitajte, ne košta. U svakom slučaju - sve najbolje i srećno.

Poslednja izmena:
On je neko ko je vec pisao o svojim putovanjima ovde i znam da je organizovao neka u daleke zemlje .
Ipak ces to morati sa njim da dogovoris i vidis .
Ja ti mogu samo ponuditi linkove ... a malo i sama trazi .
Evo ti par a ti trazi dalje
http://forum.krstarica.com/showthread.php/343281-Caffe-Sulawesi-%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B0

http://forum.krstarica.com/showthread.php/437629-Mala-Afrička-priča

mada sad vidim da su slike blokirane uglavnom

On je neko ko je vec pisao o svojim putovanjima ovde i znam da je organizovao neka u daleke zemlje .
Ipak ces to morati sa njim da dogovoris i vidis .
Ja ti mogu samo ponuditi linkove ... a malo i sama trazi .
Evo ti par a ti trazi dalje
http://forum.krstarica.com/showthread.php/343281-Caffe-Sulawesi-%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B0

http://forum.krstarica.com/showthread.php/437629-Mala-Afrička-priča

mada sad vidim da su slike blokirane uglavnom

hvala ti puno, ja cu kako god znam skupiti pare da krocim na to tlo. Ostale me zemlje ne interesuju toliko. Samo Rusija i Grcka:)
Volela bih i ti da ides.

kOJU zemlju ti bas volis?

Ja putujem dosta ... a do Indije mi je lako jer imam tamo prijatelje pa je nekako stalno pomeram .
Svaka zemlja je lepa za sebe i ima svoje specificnosti .
Kad se vratim sa odmora imacu izvestaj prijatelja koji je otisao za Vijetnam i Kambodzu a kako sam pratila njegove pripreme za put znam da ce im biti i neobicno i odlicno .
A najinteresantniji deo je spustanje brodom do jezera Tonie sap lake i Angkora
Zavrsavaju sa Tajlandom ...i civilizacijskim turizmom .
Kod mene je sve uvek razradjeno do detalja , bez previse iznenadjenja ... sto i tebi preporucujem , nadji drustvo jer sada vise sama zena u Indiju bas nemoze tj nije preporucljivo.
Primi sve vakcine na vreme .. i skupljaj pare ;)

Back