ima li hopera????

Queen sam uvek postovao kao grupu. Nisam fan, ali su stvarno mnogo dobri. Dopada mi se njihova muzika.
"A night at the Opera" mi je omiljeni album, a pesma "The Propeth song".
Mislim da o njima ne treba donositi milsljenje na osnovu njihovih hitova, imaju mnogo boljih pesama.

U prvoj ili drugoj godini srednje skole sam odslusao bez prestanka 7 ili 8 albuma Floyd-a (toliko sam imao). Svi su mi rekli da sam lud :-)
Ne znam da li uopste ima smisla nesto pricati(pisati) o takvom bendu, reci da je dobar, kvalitetan i sl. nije dovoljno, kao i o gomili drugih bendova.

[offtopic:]
Licno najvise volim, obozavam, cenim i postujem Zeppeline. Odrastao sam uz kvalitetnu muziku, dopusticu sebi da je tako nazovem, i stvarno mi je tesko da dam misljenje o nekoj grupi ciju muziku volim. Pogotovo sto ima mnogo dobre, kvalitetne muzike...
Sad najvise slusam Jazz i polako se orijentisem ka klasici (za sada samo Rusi)...

Ne mogu za sebe da kazem da se neki fan queen,ipak su oni bend koji je svoj vrhunac dostigao sedamdesetih godina i pocetkom osamdesetih,ali sigurno su jedan od najvecih bendova u rnr.Njihov koncerta na vembliju je nesto nezaboravno,a koliko je fredi merkjuri legenda govori i memorijalni koncert koji je odrzan u maju 1992 u njegovu cast koji je okupio skoro sve rnr bendove u to vreme,a sa tog koncerta bih izdvojio axl rose and queen "we will rock you",axlov rusilacki glas i genijalni bryan mey.
A mtv ih je u svojoj listi od 100 najvecih bendova u istoriji stavio na poziciju br 1 i to sve govori

Ivo Pogorelich je ostao jedan od najeminentnijih jugoslovenskih pijanista.Imao je najviše nastupa sa najuglednijim svetskim muzičarima i dirigentima(Karajan i Abado na primer) i ostvario najupečatljivija tumačenja dela svetske klasike.Imao je briljantan tuše.Njegove interpretacije,snimio je i ugledni ''Dojče gramofon'',na raznim nosačima zvuka.

Posebno bih izdvojio njegova tumačenja Betovenovih klavirskih sonata i klavirskih dela Roberta Šumana.Efektno je bilo njegovo tumačenje poslednje,32 u c-molu klavirske sonate opus 111.Ludviga Van Betovena i Šumanove Tokate opus 7. i ''Simfonijskih etida za klavir u formi varijacija'',opus 13.

Njegovim stopama krenuo je i njegov mlađi brat,Lovro Pogorelich.

Nije se odavno rodio na ovim prostorima pijanista tako veliki kao sto je Ivo Pogorelic......
Brat je samo bleda senka......
Ivo je bio i ostao PRINC klavira.....
Ne radja se dva puta u jednom veku tako jedinstven
umetnik reproduktivac..... koji velikim kompozitorskim imenima ume da doda nesto svoje i da ih time samo jos vise OBOGATI....
Nazalost,ova duhom osiromasena sredina ni to nije umela da prepozna......kao ni mnoge druge potencijale..... :!:
Morao je da ODE.... :D :D :D

Back