ima li hopera????

Ne volim ovaj novi fazon neki Electro-Raggae ili kako da ga nazovem i ona sranja kao Elephant Man ili Beenie Man, jednostavno suvise komerc mi zvuci, a opet onaj elektro ne mogu da svarim. Volim faon sto je Marley sljakao, kao Culture sto sad sljaka ono skroz opusten nista kompjuterski nista elektro.

Aj zakljucavajte topic..

Ne volim ni jednog ni drugo ali porediti gejCenta sa Eminemom je bedno. Eminem ima flow, ima skill za razliku od gejCenta. Samo sto se taj isti Eminem prodao ko najveca pi*ka pa ne mogu da ga smislim, ali je lik jedan od najboljih MCjeva sadasnjice, samo sto je prodao talenat pa svaka nova stvar je sve bednija decko stvarno ne zna kad da stane, ponizva sam sebe.. bedno..

pa, znas, bilo je to ovako... jednog dana vidim ja jedan cd u posedu jednog decka sa kojim nemam nista zajednicko sem tih nekoliko meseci provedenih u nekakvoj fantomskoj povezanosti koju sam nazivala kojekakvim imenima, i uzmem to da preslusam iako mi se u principu sve sto ima veze sa krajnjim severom nase planete ni najmanje ne dopada, ali, rekoh, mozda nije lose, i rekoh malo da probam i da vidim o cemu se tu radi. Kada mi se to posle i svidelo, pocne mene moja drugarica da zeza kako sam izgubila integritet i tako to... i onda kupim pink lak za nokte, cisto da joj pokazem da nisam poludela. Eto, i zato kazem da nisam ja kriva sto mi se svidja Vintersorg, i da necu da se javim da mi se svidja, sve to za slucaj da ona i sve ostale moje drugarice feministkinje upadnu ovde sasvim iznenada. The end of the tale. Glupo, zar ne?

Hmmm pa iskreno mislim da tvoje drugarice i nisu u pravu.Tebi se Vintersorg svideo a to pokazuje da imas ukusa a ne da si izgubila svoju osobenost!To da si pocela da ga slusas samo zbog decka bi bilo zaista bezlicno ali ovako.....objasni drugaricama znacenje reci osobenost tj integritet!Hmmm zaista cudno :D

Ne bih rekao da ce ova tema poziveti, ali nebitno. Pa rekoh, da dam ja svoje misljenje o pesmi:

Covek koji sve ovo prica je upravo imao viziju, a vizija je u stvari nase danasnje kapitalisticko drustvo, maksimalno zaglupljeno, koje samo prati ono sto im namece televizija i sto se reklamira (And the sign said, "The words of the prophets are written on the subway walls And tenement halls"), sto je olicenje danasnjeg potrosackog drustva (protiv kog se inace bori glavni lik iz filma "Fight club" :wink: ).
On se obraca tami (darkness) zato sto je ona nastprot neonskoj svetlosti (neon light), sto bi znacilo da je u ovoj pesmi par stotina godina unazad od danas.
Ljudi, koje on spominje kako pricaju bez govora i sl. (People talking without speaking People hearing without listening), smo ustvari mi i svaki put kad napravimo nesto novo, ma koliko besmisleno ono bilo mi se time odusevljavamo (And the people bowed and prayed To the neon god they made).
Dakle, po mom misljenju, pesma je genijalna.

Back