ima li hopera????

svirali su living in the past, ali su je obradili!?! i to mi se nije dopalo. nekako je potpuno vesela pesma postala mracna... :(
ostalo je isto bilo nekako cudno... naravno da ne mogu da ocekujem da sviraju kao pre 30 godina, ali ja sam se nadala :)
u sustini je bilo ok.

zaista je tesko opisati muziku sigur ros... zrace tolikom specificnom severnjackom toplinom. "aegetis byrjun" im je ubedljivo najbolji album. fascinira me jonsijev glas kao i cinjenica da svira gitaru gudalom. ko voli sigur ros, neka proba i svedski bend kent.

Intervju - Beogradski sindikat (10/02)

BS,BS...

Ukratko... Mi smo sada cak napravili i neki grb, sindikalni, koji ima i datum osnivanja. Ako je bombardovanje bilo 27-og... onda je ovo bilo 24-og ili 23-eg... nije bitno. U martu '99-te smo imali prvi zajednicki koncert. Tada smo bili tri nezavisne grupe, kasnije se prikljucuje i cetvrta, odnosno, Sale, drugar. Dakle, prvo smo postojali kao cetiri nezavisne grupe, da bi se od tog datuma , te godine, ujedinili u sindikat. Jer smo se skapirali dobro. Zasto ne bi zajedno radili i pokusali da napravimo to sto smo mislili, udruzenje ljubitelja tog zvuka.

Znali smo se vise-manje iz grada, ali nismo znali da se i ovi drugi bave isto time. Svi smo bili iz tog "momenta" da nema hip-hopa kakav mi volimo. I onda smo se nasli na tom koncertu i svi smo se odusevili da svi to radimo, niko nije isti fazon radio. Svi smo imali druge momente, ali taj zvuk.

Hip-Hop-Srbija...

Ima sada jedno pet, sest, sedam... grupa iz cele Srbije koji to dobro rade. Koji su bez ikakvih predrasuda. Znaci, ne onaj fazon "mi smo crnci", ne ono "mi pricamo samo o parama" i ulizujemo se folk medijima koji ce da popularisu i da na taj nacin prodajemo diskoteka pesme. Postoje pravi likovi koji pisu dobre tekstove i rade to od srca. Ima, ne samo u Beogradu, vec i po Srbiji.

Svaki grad u Srbiji ima svoju scenu i lagano se pojavljuje dosta gradova koji imaju jaku scenu. I u Beogradu je neverovatna pomama talentovanih repera. Ja mislim, za jedno godinu i po ili dve godine, ovde ce da bude bas jaka scena kao scena, da tu ima pet, sest grupa koje funkcionisu i koje su vrhunske. Jedva cekam da sve to izadje. Mi to sve imamo na gajbama, po kompjuterima, ali ljudi jos to nisu culi u siroj populaciji. Ja mislim da ce im se svideti jer je lokalno. Nije kao sto je ranije rep bio, odraz stranog repa. Neprimereno ovoj teritoriji. Nego su bas ljudi odavde koji su to prilagodili sebi, a ne ljudi koji su prilagodjavali sebe da budu crnci da pricaju o getu, kurvama i kriminalu. Pricali su o sebi. Da li su to halucinacije ili licne stvari, uvek je dobro.

O izdavacima...

Sa izdavacima je losa prica generalno. Znaci, svako ko nesto pokusava da izda, ja preporucujem da to proba da uradi sam. Posle svega sto smo mi iskusili. Jer bolje je i da se manje proda, a opet da znas gde je otislo, nego da te neko zavlaci i da se posle sladi od tvog truda. Ima par izdavaca kod nas, koji su dobri izdavaci koji nisu raspolozeni za hip hop, nego za neke masovne stvari tipa Cola, Zeljko Joksimovic... A ovi manji izdavaci koji su raspolozeni da ti izdaju, oni nista ne rade. Oni izdaju album i kao da nije ni izasao. Slaba distribucija... i tako to. Mi smo poceli sada da distribuiramo ovaj singl i mogu ti reci da smo uradili bolji posao nego sto je uradio nas izdavac sa prvim albumom.

Jos oko izdava je bitno to sto nema nikakve koreknosti. Primitivni ortaci drze izdavacke kuce. Mi smo sa prvim albumom toliko sa srcem krenuli. Nismo klinci, ali smo ispali bas rogati, ispali smo bas, bas, najvni. I pored svih prica, zeznuce nas, ovo-ono, "ma jok, mi imamo dogovor sa ljudima" i od tog dogovora nista, bas nista.

O medijima...

Mediji su zainteresovani kada uradimo politicku pesmu. Cudno je to sa medijima. Najvece medijske kuce imaju svoje izdavacke kuce. A vlasnici tih medija su uvek neki politicki obojeni ljudi. Kako su dosli do tih kuca i citav fazon... i potpisivanje za njih znaci neku vrstu opredeljivanja ili za stranku ili za neki stil zivota koji mi ne odobravamo. A oni forsiraju svoja izdanja , sto je logicno, njihov medij, njihova izdanja, njihove pare. Mislim, nema sta. Tako da ovi najmasovniji mediji imaju najvise mesta za svoje umetnike.

Something about Serbian politic...

Meni je najgore to sto je najprljavija kampanja koju sam u zivotu video. I sto je ista prica, samo sto smo u proslosti imali SPS i JUl protiv opozicije, a sada je SPS i JUL jedni protiv drugih. Novi JUL i novi SPS, klasicna prica, uzasno prljavo, nikada nije do sada to tako bilo. Prepucavanje te vrste, anti kampanje. Jace su anti kampanje, nego kampanje.
Ja mislim da cu to oko izbora bukvalno prelomiti u momentu kada budem imao olovku iznad papira. Moracu da glasam, jer ne zelim da moj glas propadne. A onda cu se kajati, kako god da glasam, kajacu se...

Potpuno sam zaboravio za ovu temu :o

Da,da Jonsijev glas je stvarno fantastican,nesta poput Tom Yorka samo zanosniji .To sto svira gudalom gitaru je i kljucni element njihovog jedinstvenog zvuka,prosto neverovatno!Nisam imao priliku da ih vidim uzivo ali kazu da je neopisivo :P Muzicki opisuju Islandske pejzaze i severnjacku klimu,i kao sto kazes imaju mnogo tople atmosfere .Sto se tice benda Kent ,svidjaju mi se i laki su za slusanje ,slicni su ali to je vise nekako prema Muse,Beta Band,Franz Ferninand.Preporucujem Mogwai i Mùm koji su isto Islandjani.Pozdrav.

potpuno se slazem. a pazi ovo: ja i posedujem Jonsijevo polomljeno gudalo! ni ja ih nisam gledala uzivo (a i kako bih?), a mora da je spektakularno.
Da, Mum su fantasticni! Sto se tice Mogwai, posebno mi se svidja "Happy Songs for Happy People", mislim da su time prevazisli sami sebe. Novi Beta Band je takodje odlican. Naravno, Muse i FF, klasika. Od novih stvari super su Shins i Delays, mada je malo ko za njih cuo. Oni su vise gitarski pop.

gorannk:
Guliverr:
gorannk:
Za sve ljubitelje midi muzike.Licno imam dosta pesama u midi formatu.Pa ako ko zeli,mozemo se menjati.
Zelim ja ali kako?
Pa to je barem lako,e mailom. :D
Samo pisite sta vam treba,sta ko ima i tako.
Mogao si dosada da zakljucis sta otprilike slusam .Dakle ako imas NAS ( POP,ROK,i toliko omrznuti turbo folk javi mi se tjs. ostavi ovde svoj mail!) HVALA!

Pazi ovako Jagodice...

Ja u principu praktikujem da ostajem sa studentima koliko je god potrebno da zavrsimo ono sto sam zacrtao za taj cas. Naravno, ovo se ne odnosi u situacijama kada imam poredjane casove- recimo stobom dva, pa odmah pola sata posle tebe jos neko...- znaci , onda se sistem raspada. Kad imam vise slobodnog vremena izmedju casova , uvek produzim casove sa svim mojim studentima, i to naravno oni mogu da potvrde- javi se , dacu ti njihove mailove pa ih pitaj i sama uostalom kako im ide i kako napreduju!

Sto se tice placanja, iskreno da ti kazem , nisam jos uvek bio u situaciji da mi neko da unapred lovu za naredne casove. Uglavnom drzim 2 do 3 casa nekoj osobi pri susretu. Znaci, sa nekim ljudima radim 5 casa nedeljno, sa nekima 3, sa nekima 12! Imam momka iz NS-a koji dolazi jednom nedeljno ali za 5 casa. I tako to funkcionise i oko placanja znas. Ako se dogovorimo da radimo 2 casa danas primera radi, ja ti pokazem plan i objasnim ti sve sta ce to da postigne kod tebe na kraju casa, i onda krenemo da radimo dok ne zavrsimo. Na kraju casa ti meni das 20 evra , ili 1400 dinara za ta dva casa i to je to!
Nema mnogo velike matematike...

E sada, ja stvarno neznam kako da ti izadjem u susret. Najbolje je da mi se javis na mob, pozvacu te ja nazad, pa da mi objasnis sta bi ti , kako i koliko puta nedeljno volela da radis, pa da se onda dogovaramo i oko placanja.

Potrudio sam se da odgovor bude sto kraci ali da se razumemo na kraju!:)

Pozdrav,

Pedja

jagodica:
e pedja koliko bese cas kod tebe
a koliko ako se pretplatis na jedno 3-4 casa

Meni Roger Sanchez jer zbog njegove Another chance sam poceo da slusam i elektronsku muziku. Od ovih ozbiljnih DJeva radujem se Steve Lawler-u. Kontam da cu se smoriti ali kvalitetno na Massive Atack-u, Kings of Leon cuo par pesmica pa ocekujem da ce biti dobro, cuo sam da dolaze i Sciccor sisters ali to je u fazi TBC pa
bi me to posteno nasmejalo. Prekljuce u NS guzva za karte, mada je meni veza kupila bez guzvanja. Jos samo da ostane da mi je prijemni 1.7 pa bice ludilo.

Dakle, u moje malo prigradsko naselje stigla pre dve nedelje kablovskaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Yippeeeeeee!!! Iako se mozda ne cini, to je vitalno za ovu temu, i nemoj da je neko pomislio da smaram! Dakle, gledam ja tako malopre FTV (fashion tv, naravno ;) ) e, i setim se da bi to mogla da bude fina tema - stilovi, fazoni, sminka, obuca, kombinacije, itd. muzicara i ostalih.

I onda, pitam ja vas - ciji stil najvise gotivite/ne gotivite, cijem stilu se ko ovde divi, kako biste voleli da vam cura/decko/sin/cerka izgledaju i sl. I sad, ako neko krene da pljuje Stoju, c c c, bio je dogovor da je "maskiramo" u Sijuksi a tesko onome koga cujem kako govori protiv nje!

A sto poredis?

Evo, uzmi mene za primer: imam 17 godina, zivim u provinciji (KV), nisam otisla na koncert JT jer niko (ponavljam, NIKO) od mojih drugova ne zna za njih, a moj stric, od koga sam pokupila, je doktor i te veceri je bio dezuran, i usput on zivi u Uzicu, i kooooo zna kako bismo se nasli. I sad zanemari to sto sam ja vristala citavu zimu kako hocu da idem na koncert, kad su se stvari tako pogodile da nisam mogla da odem i evo umirem sto nisam bila. ozbiljno! A sto se Metalike tice, znam nekih desetak pesama, nisam ni najmanje fan, ali idem zato sot me boli uvo i hocu da vidim kako to zvuci uzivo, i, osim toga, kada ljudi koji su supermegaekstrajebemligasad popularni dolaze u BG, pa kakav bih ja bila idiot da ne odem. Toliko o razlogu zasto bih isla. Naravno, nesto ce se ispreciti i ja necu moci da odem... Klasika.

Dakle, zasto bi iko poredio gde je bolje otici? I zasto bi iko uopste razmisljao o tome na koji je koncert bolje otici?

guitarrr_babe:
Dakle, u moje malo prigradsko naselje stigla pre dve nedelje kablovskaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Yippeeeeeee!!! Iako se mozda ne cini, to je vitalno za ovu temu, i nemoj da je neko pomislio da smaram! Dakle, gledam ja tako malopre FTV (fashion tv, naravno ;) ) e, i setim se da bi to mogla da bude fina tema - stilovi, fazoni, sminka, obuca, kombinacije, itd. muzicara i ostalih.

I onda, pitam ja vas - ciji stil najvise gotivite/ne gotivite, cijem stilu se ko ovde divi, kako biste voleli da vam cura/decko/sin/cerka izgledaju i sl. I sad, ako neko krene da pljuje Stoju, c c c, bio je dogovor da je "maskiramo" u Sijuksi a tesko onome koga cujem kako govori protiv nje!

Ma volimo mi Stoju, samo je mnogo skupa. :twisted: Ima i jeftinijih. :P :P :P

Back