ima li hopera????

E ovako...bilo je nekih prozivki vecih ili manjih nebitno...neki su face samo oni slusaju hop i rap i niko drugi...e ovo je upuceno bas njima...sta bre vi mislite da ste neke face da samo vi nesto slusate nemoj ovde sad da vam nabacam 1001 stvar o kojoj nemate pojma i meni ce neko nesto da ***** juce je poceo da slusa hop i rap a ja to slusam otkad znam od sebe i slusam ono sto mi odgovara i ne vidim razlog zasto bi nekog bolio **** sta ja slusam i da li je to komercijala ili ne...i sad dodje neko da mi soli pamet...ma palite...nek pocne pljuvanje to ocekujem...ali bice vraceno sa kamatom...
Vidimo se...Poz...
P.S. Cast izuzetcima....

Flea.RHCP:
Ima li neko da prodaje povoljno gitaru? :D
I ja bih kupio neku el. Kad cujem solo iz Nothning else matters,prosto mi dodje da pojedem onu budjavu akusticnu jer ne mogu (a i neznam) da odsviram to.
A zasto sam i poceo da se bakcem sa ovim instrumetnom?
1. Oduvek sam voleo gitaru.Odrastao sam uz rock muziku,a i prosto ne mogu bez muzike (mislim da vec postaje bolesno)
2. Volim i da svirkam ovo chudo
Sta bih naucio?
1. Brzina
2. Teorija
3. Kako bre da odsviram F a da ne zazveci E zica (uvek opustim prst:()
4. Nikako da razlikujem dubinu tonova i jacinu sviranja (ako sam se lepo izrazio)
5. Ni sam neznam zasto se ovako qrcim kad nemam pojma da sviram ovo

Red_Zmaja:
Keeper:
ne vredi Siso, to su tolki pozeri da ni ne kontaju da su pozeri ......... ne slusaju nista.
E * ti od pozera...pazi da znas sta ti slusas...i ti za nekog kazes da je pozer ko si bre ti da to kazes...ti si neka cuvena faca na hio hop sceni...stas ja sam pozer pa nisam cuo za tebe...

hehehehhe :lol:
hiihihihihi .........
pozeri uvek p.o.p.i.z.d.e kad im kazesh da su pozeri :wink: ....... hehehe

Otkako sam rodjen slusao sam neki oblick rock-a ili pop-a,da bih zatim od terce godine naucio da koristim kasetofon i gramofon,pa sam dograbio caletove ploce i kasete od riblje corbe,maidena,bitlsa (koje sam oduvek voleo),purpla (koje sam tek skoro zgotivio,nisam ih voleo pre) zatim motorhead
i ostalo sto mi je bilo pri ruci.

Verovali ili ne na mene je navise uticao jedan crtani film. Mozda ga nekog od matorijih i zna, a i od mladjih jer se do "skora" (pre jedno godinu dana) prikazivao na TV NS. Radilo se o toku francuske revolucije i sl. I tu je bio jedan Indijanac koji je imao mohikanku i odatle je sve pocelo. Meni bila lepa frizura. . . E sad kako je to bilo '88.-'89. ja klinja nemam blage veze sta je sta. Onda sam video spot od Clash-a za pesmicu "Should I Stay Or Should I Go" i to mi je bila svojevrsna himna (naravno zbog jednog sto je nosio krestu u spotu). Kako mi u kuci niko nije slusao punk i sl. ostalo je na tome da ih ganjam po TV-u. Moja seka slusala New Kids On The Block i sl. tako da bas i nisam imao od koga i sta da cujem. I u medju vremenu slusam Garavi Sokak, sto msilim da je za malu decu najbolja varijanta da slusaju. Posle dolazi rat i sl. i dolazi moj stariji brat od tetke i donosi HM. I s' kraja te '92. slusao se kao Rock i Metal (G'N'R i sl.) da bi vec pocetkom '93. sve to preslo u narodnjake. Medjutim od svih kaseta ostaje samo delimicno sacuvana kaseta nakojoj se nalazio G'N'R. I nekoliko godina kasnije ja odlucim da pustim G'N'R i pustim ga. I ono kao fino mi i sta ja znam. I tad na TV-u otkrivam MTS (neko se mozda seca da je isao na pinku sredom u podne). Bila je to fina emisija. . . I tu nailazim na LH i ono lagano pocinju da mi se svidjaju. U to vreme tati umer tetka i ja dobijem da nosim krst i nosim ga i dobijem posle pare. I kao sta cu da kupim za te pare ja odlucim da kupim kasetu i to su bile Babe sa albumom "Lazne Slike O Ljubavi". To sam slusao po 24h dnevno. Jer mi je bila jedina kaseta. . . Posle su tu dosli LH sa live albumom "Out Of Tune".
Posle otkrivam i na tadasnjem NS+ emisiju "PUNK OFF". Gledao sam je vala svakog petka. I jednog dana se odlucujem i kupim prvu PUNK kasetu. EXPLOITED "THE MASSACRE"! Grmelo je svaki dan.Onda su dosle i druge grupe. I ja slusam PUNK. I jednog dana na PUNK OFF pusataju i Trulu sa pesmicom "Americki San". Narednih godinu dana sam proveo trazeci taj album. I pred kraj '98. ta emisija prestaje da ide na TV. . .
Posle na radiju otkrivam bgd 202 i njega krecem da slusam i tu otkrivam Maiden. To je bilo kad su izdali "Virtual XI". Meni se taj album nevidjeno svideo. I naravno kupio sam ga. I ma sta drugi govorili meni je to jedan od najboljih albuma koje su Maiden-i napravili. Ja od svih njihovih albuma u njemu najvise uzivam (pp zato sto mi je to bila prva metal kaseta ali super je!). A kako su te godine bile najbolje za PUNK i svu tu muziku uopste (tad su svi postojali i rasili iz sve snage!) kasete su se gomilale po exponencijalnoj funkciji. Skoro svake nedelje sam kupovao po jednu (i to domacu!). Sto je u to vreme bilo prilico para. Onda neposredno pre bombardovanja mnoge muzicke radnje krecu sa rasprodajama sto je bilo savrseno. Sve sto mi je padalo na pamet isao sam i kupoao. Bilo lepo vreme, pun para, a sve jeftino. . . Sto sad nije tako. . . A tad se u odrzava i neko takmicenje iz matematike i ja odem i ispred mene sedi garisa s amaicom od King Diamond-a. Album "Voodoo". Onda dosao rat. . . Nema vise repetitora. . . Nema vise radija. Onda pocinjem da slusam i Doors-e, pa Pink Floyd. . . Ali ne zadugo. Slucajno na web-u nalecem na KD i ubrzo nabavljam i njegov album "Voodoo". Najstarsniji album koji sam u zivotu slusao. Posle par meseci izdao je "Hous Of God". DEFINITIVNO NAJBOLJI ALBUM KOJI SAM U ZIVOTU CUO!!! I tako zavolim ja KD-a. I tako prolazi vreme i tad dolazi UK Subs u bgd. I ja nagovorim mamu da me pusti i odem. Bila je fenomenalna svirka. Tad sam zapravo i otkrio UK Subs.
Onda odem fax i upoznam se sa jednim likom. I on me pozove da dojem kod njega jer ima nekog Black Metala da mi pusti. I ja odem. I sad lik izgleda skroz normalno, u opste nikad nebi rekli da slusam metal, i ja odem i kontam da ce mi pustiti nesto sto sam vec odvano cuo (Cradle ili Dimmu ili tako nesto) nekontam da ce mi izvuci bend za koji nisam ni znao da postoji. I ja dolazim kod njega i on mi pusti Falkenbach-a. . . PRETERANO!!! Posle otkrivam i Korozy. . . I za sve ove godine skontao sam jednu stva. Nije bitno sta slusas koliko je bitno da to slusas jer U TOME UZIVAS I TO VOLIS!!!

jagodica:
mnogo si bre skup, solfedjo za 600 din! :evil:

Nazalost ne radi se o Solfedju!
Solfedjo kao solfedjo je vrlo lako da se nauci- mogu da ti pokazem princip za 2,3 casa i ti posle sama sve to da radis i savladavas.
Ear Training(ili Sluh) je nesto drugo. Ovde se prevashodno uci raspoznavanje svih tonova, intervala, akorda - nesto sto ce stvarno da ti koristi u zivotu vise nego bilo sta drugo u muzici! I prevashodno, kad savladas sve ove stvari , sviranje bilo koje vrste muzike nece predstavljati nikakav problem. Jer ces imati dosta dobar razvijen sluh I MOCI CES SVE STO CUJES U GLAVI DA PRENESES NA TVOJ INSTRUMENT- TO JE PRAVA IMPROVIZACIJA.
ETo to je Ear Training- i pravo da ti kazem vredi mnogo vise nego 600 dinara!

Nemoj da se ljutis- ja cisto da ti objasnim...

:lol:

:P

Pozdrav

Pedja

Red_Zmaja:
E ne mogu da verujem da neko gotivi Seku Aleksic...koliko mi platote da vam nabavim njen broj telefona...ajde fanovi...kad vam je lepa i elegantna...ha ha ha...
opusti se.... 8) sto ti ona toliko smeta? nisam joj fan,al nemam razloga da je mrzim...smeh produzava zivot....zato...samo nasmejano....i uz seku... :P

Peruzzi:
Flea.RHCP:
Ima li neko da prodaje povoljno gitaru? :D
I ja bih kupio neku el. Kad cujem solo iz Nothning else matters,prosto mi dodje da pojedem onu budjavu akusticnu jer ne mogu (a i neznam) da odsviram to.
A zasto sam i poceo da se bakcem sa ovim instrumetnom?
1. Oduvek sam voleo gitaru.Odrastao sam uz rock muziku,a i prosto ne mogu bez muzike (mislim da vec postaje bolesno)
2. Volim i da svirkam ovo chudo
Sta bih naucio?
1. Brzina
2. Teorija
3. Kako bre da odsviram F a da ne zazveci E zica (uvek opustim prst:()
4. Nikako da razlikujem dubinu tonova i jacinu sviranja (ako sam se lepo izrazio)
5. Ni sam neznam zasto se ovako qrcim kad nemam pojma da sviram ovo

Ljudi , uvek ima nekog ko prodaje elektricnu!

Ja konkretno to ne radim ali znam dosta ljudi koji se bave tim poslom.
Najvaznije je da mi kazete koliko ste spremni da platite, i naravno, ukoliko imate marku u vidu( fender, gibson, yamaha itd). Postoji varijanta polovne ili nove el gitare.
Ponovo kazem- sve zavisi od kinte, ali uvek moze nesto povoljno da se nadje.
Predlazem ako vam je to prva gitara(elektricna) i ako ste jos uvek pocetnici(ili se bar tako smatrate), onda nemojte da trosite previse novca na azdaja gitare jer ta razlika u zvuku vam nece biti bitna. Svaka gitara je za sebe dobra, i pitajte mene jer sam ja godinama ucio i svirao na SHIT GITARI- pa je i dan danas volim i mogu strasan zvuk da izvucem iz nje. Znaci nije toliko do gitare koliko do sviraca...

Pozdrav pa javite sta i kako vas interesuje- a ja cu da se raspitam u najkracem roku!

Pedja

Back