ima li hopera????

PA ovo je bas tesko pitanje....odrasla sam na rocku i punku posto mi je cale hipik a mama punkerka.Do 10 godine sam slusala iskljucivo Beatlese i Dylana,The Clash.I secam se da su mi se klinci u skoli smejali jer su svi slusali DRaganu Mirkovic i uvek su govorili da te moje starkelje niko ziv ne slusa.Opstala sam i ta je muzika imala veliki uticaj na mene.Sa 13 pocinjem da slusam Pepperse i iako ih sada vise ne slusam toliko ostaju mi jedan od omiljenih bendova a Blood sugar sex magic jedan od najvrednijih albuma.Sa nekih 15 godina ulazim u svet metala ali se vracam i hippie korenima.I tu sam se i pronasla.Svaka cast vama sto imate 13 a vec slusate nesto tako kvalitetno.Ja sam tek pre par godina pocela da shvatam Morrisonovu poeziju,Pink Floyd,Black Sabbath.....

Sto se mene tice, muzika je uvek bila uz mene! Od kad znam za sebe! Da li je to bila ova ili ona muzika ali uvek se manje ili vise vrtelo oko RNR-a! Prelom je bio rane 2000. kada sam cuo HIM! Postao fanatik! I sada ponekad uzmem HIM da se opusti ali sada je to preslo vise u Queen, Guns, Cradle, i uopste rock iz 70. i 80.!

Pozdrav svima koji ovo citate,

Ova tema je namenjena svima vama koji ste dobre volje da mi prenesete vasa misljenja. Naime, radi se o jednoj vrlo prostoj stvari- mene kao profesora gitare (i muzicara generalno) interesuje sta je ono sto bi ljudi( u ovom slucaju svi vi!:) hteli da naucite u ili o muzici.
Posto ja predajem gitaru , aranziranje, sluh(ear training) kao i neke druge stvari, interesuje me sta je to sto bi vas priviklu da radite muziku!?
Za nekog su to mozda pesme omiljenih grupa dok za nekog drugog moze da znaci mnogo vise.

Svaki komentar je dobro doso i nemojte da se ustrucavate uopste- pisite sta stvarno mislite.

Usput, ovo koristim kao malo istrazivanje sobzirom da cu sad posle 5 godina drzati lekcije kod nas- pa me interesuje sta narod zeli:)
Mozete da procitate i moj prethodni forum- "Privatne Lekcije".

Sve najbolje i hvala svima,

Pedja

Pedja majstore- hvala na Cd-ima sto si mi poslao. Sad sam se stvarno uvredio da si strasan gitarista i muzicar.Svidjaju mi se one lude solaze i tapinzi (sa drugog cd-a) sto pise da si snimio u Londonu.
Svaka cast majstore!
Za jazz necu da te hvalim jer se stvarno ne razumem , ali siguran sam da si i u tome broj jedan!

Nego, tema...

Ti znas da mene interesuje Metallica, i znas da bi hteo da naucim sve gitarske tehnike i trikove- pa bar 30% onog sto ti znas i sto si svirao. Ja mislim da bi mi to bilo i vise nego dovoljno da sviram solaze.
Ne volim komercijalu. Teoriju muzike bi voleo vise da naucim - da se konacno opismenim malo u toj muzici- da mi bude jasnije sta se zbog cega desava.

Eto toliko

Pozdrav svim fanovima Metalike!!!

Pa fala bogu da postoji chachkaj malo po programima, mozes isto tako da seckas radis sta hoces, mada nemoguce je izdvojiti smao jedan instrument iz neke pesme a da se u pozadini cuju jos neki.. to ne ide, nego samo tu deonicu moz da iscupas, pa loopujes radis sta hoces..

bleach:
Bleak WinterFullMoon:
E ovo je dobra svirka.O Bjesovima necu ni da trosim reci,jer su nesto najbolje sto kod nas na domacoj sceni postoji.A Watchout je jos jedan razlog da dodjete (to su ortaci iz shkole,mnogo dobro sviraju SoaD i imaju par svojih pesmica od kojih bih izdvojio HEROIN kao omiljenu) :wink:
Cya there
P.S. Taman cu prvi put da chujem toliko nahvaljene Enjoy Sarma :twisted:
Hey... zna li neko koji ce po redu svirati Bjesovi? :roll:

verovatno poslednji

Red_Zmaja:
U cemu je sad problem...ako ti pricinjava zadovoljstvo da brises...ti onda brisi...ti si ovde svemoguci...ali samo ovde...

U cemu je problem?Jos pitas...
Dopisujete se,lupetate gluposti i samim tim dosadjujete drugim ljudima.I sve to radite na temi koja nema veze sa tim.To ti mozda nije dovoljan razlog?
Nemoj da izvrces moje rechi...ja ne zelim da brishem vashe poruke,niti mi je to posao.Procitaj malo o pravilima ponashanja na forumu,pa se zapitaj.
Ponavljam: Ako vam se tema ne svidja ili nemate shta da kazhete,samo zaobidjite.A za dopisivanje koristite e-mail ili PP.Nishta lakshe...
Ovo je kraj rasprave.Moja je poslednja hteli vi to ili ne...

Bleak WinterFullMoon:
Red_Zmaja:
U cemu je sad problem...ako ti pricinjava zadovoljstvo da brises...ti onda brisi...ti si ovde svemoguci...ali samo ovde...

Dopisujete se,lupetate gluposti i samim tim dosadjujete drugim ljudima.I sve to radite na temi koja nema veze sa tim.To ti mozda nije dovoljan razlog?
Nemoj da izvrces moje rechi...ja ne zelim da brishem vashe poruke,niti mi je to posao.Procitaj malo o pravilima ponashanja na forumu,pa se zapitaj.
Ponavljam: Ako vam se tema ne svidja ili nemate shta da kazhete,samo zaobidjite.A za dopisivanje koristite e-mail ili PP.Nishta lakshe...
Upravu je Red_Zmaja,to je samo ovde...

Bleak WinterFullMoon:
Red_Zmaja:

A na kojoj temi ovde su svi ostali dosledni temi...a da nisu skrenuli sa nje...pogledaj malo 90% tema krene lepo onda ode sve u q...a samo mene opominju za to...to ti je tiranija...brisi i budi...happy...

Firmas:
Superstar:
Nek' se udruze svi reperi! Vidite sta nam rade na ovom je*enom forumu ovi je*eni rockeri i metalci? Ja ovo ne mogu vise tolerisati... Pisite pesme protiv rockera, punkera, neka vide sta ce dobiti od mothafu*kera! Hajde reperi i reperke, pisite rime i pokazite im da smo najjachi!!! :wink:
Kad bude plime bice i rime!YO
Smrt rapu!
Rime su ti do jaja...koji problem imate vi metalci...da malo imate mozga razume li bi hop&rap...a sta je bre ovo gde su svi ti hoperi i rapari jel moram ja sam da se svadjam ovde...

ok je malo skrenuti sa teme,jer nikad ne mozes biti dosledan 100% temi ali vi ste se 2 stranice DOPISIVALI.To je najgore skretanje sa teme...Samo zelim da shvatite da forum (bar ovaj javni deo) ne sluzi u te svrhe.
I ne budi toliko bandoglav jer je i vishe nego ochigledno da sam u pravu.Ne znam zashto se raspravljamo.

Bleak WinterFullMoon:
ok je malo skrenuti sa teme,jer nikad ne mozes biti dosledan 100% temi ali vi ste se 2 stranice DOPISIVALI.To je najgore skretanje sa teme...Samo zelim da shvatite da forum (bar ovaj javni deo) ne sluzi u te svrhe.
I ne budi toliko bandoglav jer je i vishe nego ochigledno da sam u pravu.Ne znam zashto se raspravljamo.
Ma ok...ali zasto mene... :D

Bleak WinterFullMoon:
ma shvatam ja forum...ali valjda treba da budu ista pravila za sve...jel mozda treba da ti navedem neke teme gde su poceli a skrenuli na nesto sasvim levo...i mozda si u pravu...a mozda...

Red_Zmaja:
Bleak WinterFullMoon:
ma shvatam ja forum...ali valjda treba da budu ista pravila za sve...jel mozda treba da ti navedem neke teme gde su poceli a skrenuli na nesto sasvim levo...i mozda si u pravu...a mozda...

ja jesam moderator,al to ne znachi da mogu svuda bash da zadjem.Zato i nisam jedini...gde naletim,ja korigujem.Desilo se da si to bio ti,tj. vi.
A sad stvarno dosta vishe o ovome...previshe smo skrenuli.

Red_Zmaja:
Firmas:
Superstar:
Nek' se udruze svi reperi! Vidite sta nam rade na ovom je*enom forumu ovi je*eni rockeri i metalci? Ja ovo ne mogu vise tolerisati... Pisite pesme protiv rockera, punkera, neka vide sta ce dobiti od mothafu*kera! Hajde reperi i reperke, pisite rime i pokazite im da smo najjachi!!! :wink:
Kad bude plime bice i rime!YO
Smrt rapu!
Rime su ti do jaja...koji problem imate vi metalci...da malo imate mozga razume li bi hop&rap...a sta je bre ovo gde su svi ti hoperi i rapari jel moram ja sam da se svadjam ovde...
Ima,ima...ali ja ne bih da se svadjam...svako ima pravo da slusa sta hoce...ali ne i da vredja ono u sta se ne razume!!!

Eeeeeee iako sviram 4 god mislim da nemam blage veze sa sviranjem.Pre svega zelim da poboljsam tehniku (najpre brzinu) i koristim ovu prilku Pedja da te pitam kako se to radi?Pretpostavljam da se tu cepaju neke skale gore-dole dva sata neprekidno jedna skala...E vidis ja sam samouk,tako da te skale nemam niti bilo koga da mi ih pokaze,pa imam velikih problema kad hocu da skinem neku tezu solazu.Mnogo se mucim oko toga...Daklem zelim da ovladam instrumentom.I da uzivam u muzici naravno...

Back