greyjaguar
Zainteresovan član
- Poruka
- 142
Anonymous:E sto ljudi vole da stavljaju stvari u fioke, cudo jedno.
Kakav grunge, kakvi bakraci, kakvo poredjenje sa Kurtom (i Murtom), Eddiem i sl. boranijom!!!
Neil Young
Neil Young
Neil Young
Neil Young
Neil Young
.
.
.
.
.
sto mesta, pa tek onda ostali.
Freedom, Ragged Glory, Rust Never Sleeps...jel' treba dalje da nabrajam???
Bando, bre....pustite imitatore, slusajte KRALJA.
P.S. Hey hey, my my, rock 'n' roll can never die
Vidi miki, Neil je genijalac, bez ikakve sumnje, a sistem fioka je njesra, tu si totalno u pravu. Al' vidi kad malo bolje pogledas, nije bas da Neil Young nema veze s grungeom- da nema veze on bi se vec ogradio sam, ne bi cekao da ga neko brani od toga. O vezama s Pearl Jam verovatno znas, i to kako su otprasili "Rockin' in the Free World", dakle Neilovu stvar na dodeli MTV nagrada- po meni, to je veliki plus za Neila sto je pristao da nastupa s njima mesto da digne nos. Sto se Cobaina i Younga tice- pogledaj deda-Neilov album "Sleeps with Angels" iz 1994. god. Nazvan je po pesmi koja je posvecena Cobainu i koja krije dirljive stihove o njemu:
"He sleeps with angels
Too soon
He's always on someone's mind
He sleeps with angels
Too late
He sleeps with angels
Too soon"
sa "Sleeps with Angels", Reprise, 1994.
Dakle, i chika Neil je cenio i voleo Kurta, ocito ne misli covek za sebe da je jedini na svetu. Pa nema potrebe da se bira izmedju njih dvojice-i zasto bi trebalo tako, kad je svaki velik i znacajan na svoj nacin. Ako je Neil odao ovakvo, iskreno i poetsko priznanje Kurtu, cija ga je smrt, kako je sam priznao, duboko potresla, zasto ne bi i neko drugi imao pravo da voli muziku obojice, ili samo Kurtovu? Nirvana svakako nije kopija Neil Young-a nego je pre njime inspirisana- stavom, nezavisniscu, pomalo i imidzom, daleko manje muzikom. Ja volim i Buffalo Springfield, i Younga i Nirvanu i ne mislim da je to cudno. OK?
Peace!
.