ima li hopera????

Anonymous:
E sto ljudi vole da stavljaju stvari u fioke, cudo jedno.

Kakav grunge, kakvi bakraci, kakvo poredjenje sa Kurtom (i Murtom), Eddiem i sl. boranijom!!!

Neil Young
Neil Young
Neil Young
Neil Young
Neil Young
.
.
.
.
.
sto mesta, pa tek onda ostali.

Freedom, Ragged Glory, Rust Never Sleeps...jel' treba dalje da nabrajam???

Bando, bre....pustite imitatore, slusajte KRALJA.

P.S. Hey hey, my my, rock 'n' roll can never die

Vidi miki, Neil je genijalac, bez ikakve sumnje, a sistem fioka je njesra, tu si totalno u pravu. Al' vidi kad malo bolje pogledas, nije bas da Neil Young nema veze s grungeom- da nema veze on bi se vec ogradio sam, ne bi cekao da ga neko brani od toga. O vezama s Pearl Jam verovatno znas, i to kako su otprasili "Rockin' in the Free World", dakle Neilovu stvar na dodeli MTV nagrada- po meni, to je veliki plus za Neila sto je pristao da nastupa s njima mesto da digne nos. Sto se Cobaina i Younga tice- pogledaj deda-Neilov album "Sleeps with Angels" iz 1994. god. Nazvan je po pesmi koja je posvecena Cobainu i koja krije dirljive stihove o njemu:

"He sleeps with angels
Too soon
He's always on someone's mind
He sleeps with angels
Too late
He sleeps with angels
Too soon"

sa "Sleeps with Angels", Reprise, 1994.

Dakle, i chika Neil je cenio i voleo Kurta, ocito ne misli covek za sebe da je jedini na svetu. Pa nema potrebe da se bira izmedju njih dvojice-i zasto bi trebalo tako, kad je svaki velik i znacajan na svoj nacin. Ako je Neil odao ovakvo, iskreno i poetsko priznanje Kurtu, cija ga je smrt, kako je sam priznao, duboko potresla, zasto ne bi i neko drugi imao pravo da voli muziku obojice, ili samo Kurtovu? Nirvana svakako nije kopija Neil Young-a nego je pre njime inspirisana- stavom, nezavisniscu, pomalo i imidzom, daleko manje muzikom. Ja volim i Buffalo Springfield, i Younga i Nirvanu i ne mislim da je to cudno. OK?
Peace!

Ernesto_Che:
ja se u sustini slazem sa toobom. mrzim ljude koji odma skacu na nesto samo zato sto je u sustini komercijalno...tj. ako je komercijalno ne znaci da nije dobro...
ja licno nevolim ljude koji slusaju samo komercijalno tj. samo im je komercijalno dobro...ako nesto nije poznato, ne mora da znaci da nije dobro...i obratno...ako je nesto poznato ne mora da znaci da je dorbo
da,upravo tako

ako radis ziku samo da bi postao poznat i da bi uzeo$$$i menjas stil kako se ljudima svidja onda si komercijala a ako je radis dobro zato sto volis to,ne interesuje te cash,ne interesuje te popularnost iako ti se stvari vrte na tv-u onda si do jaja,underground(cist primer cypress hill) ili mnogo dobra stvar sto kaze meth... C.R.E.A.M.(cash rules everything around me...)

SisaDaPimp:
Red Zmaja ;).. Pa faco budi originalan sa nickovima po 4umu, ne moras da uzimas od lika iz BS-a ime... c c c c..
Pa faco ako hoces da pljujes...nekog po forumu prvo se informisi...Red zmaja (Lat: Societatis draconistrarum) je bio osnovan po uzoru na Red Sv. Đorđa (1318. godine) i nije se razlikovao od ostalih viteških redova onog vremena. Tadašnji kralj Ugarske, potonji Car Svetog rimskog carstva, Žigmund ga je osnovao 1408. godine. Prema statutu, čiji najstariji sačuvani prepis datira iz 1707. godine, Red je zahtevao od svojih članova da brane Krst i bore se protiv njegovih neprijatelja, uglavnom Turaka. Prvobitni red je imao 24 člana iz reda plemstva, među kojima su se isticali sledeći velikaši:

Žigmund Luksemburški, kralj Ugarske i Car Svetog rimskog carstva (posle 1410. godine)

Stefan Lazarević, despot Srbije

Alfonso V, kralj Napulja

Vladislav, kralj Poljske

Austrijski vojvoda Ernest

Kristofer III, vojvoda Bavarije i kralj Danske

Tomas Maubrej, vojvoda od Norfolka (posle 1439.)

Vlad Cepeš, vojvoda Vlaške (posle 1431. godine)

Red zmaja je svoj simbol usvoji 1408. godine i predstavljao je sliku zmaja čiji rep obmotan oko vrata. Na leđima, od vrata do kraja repa, crveni krst Svetog Đorđa se nalazio na srebrnoj pozadini. Po širenju Reda i drugi simboli su bili u upotrebi, varijacije na temu zmaja i krsta. Na primer, neki pripadnici Reda su prikazivali zmaja koji je svezan krstom koji mu je bio prebačen preko leđa, drugi krst oko koga je obmotan zmaj uz natpis:

«O quam misericors est Deus»
«Justus et paciens»
(Oh, kako je Bog milostiv,
Pravedan i milosrdan»)

Drugi amblemi koje je red imao su bili ogrlica i pečat, svaki uz prigodnu varijaciju motiva zmaja.

Posle smrti Žigmunda 1437. godine, Red zmaja je izgubio na svojoj važnosti, iako se ikonografija zadržala na grbovima nekoliko plemićkih porodica.

Mala skolica...

em3pac iverson:
Recimo neko snimi dobar album,pesme mu se non-stop vrte na TV-u,radiju...I odmah svi kazu:"To je komercijala,to ne valja".Ali zasto?Ako je neko uspeo da se probije,da postane poznat,valjda znaci da ima bar malo kvaliteta.A i zar niste svi,bar jednom pozeleli da se nadjete na mestu neke slavne osobe?!!!Recite mizasto ,po vama,komercijala ne valja?
Ej odlicno pitanje......Pokusacu da odgovorim....
Kao prvo slazem se da komercijalno ne znaci lose...Nego "napravljeno da se dobro proda"...
Sad....Mi imamo problem sto se kod nas najbolje prodaju- NAJGLUPLJE stvari.......te vecina nas ima averziju od reci "komercijalno".... koja, moras priznati ne mora da znaci ni da je nesto dobro....

Pa STOYA je komercijalna....evo ovde cak ima i klub obozavalaca ;)

U sustini rec nije merodavna da govori o kvalitetu....

Anonymous:
Freedom, Ragged Glory, Rust Never Sleeps...jel' treba dalje da nabrajam???

Bando, bre....pustite imitatore, slusajte KRALJA.

P.S. Hey hey, my my, rock 'n' roll can never die

e, vidish, ja kazem:

* Freedom, Ragged Glory, Rust Never Sleeps, Rust Live, Deja Vu, Weld, Harvest, After the Gold Rush .......

ali zato i kazem:
* Ten, Versus, Vitalogy, No Code, Live on 2 legs, .....

*Bleach, Nevermind, In Utero .........

od iskljuchivanja nemash nishta. samo od ukljuchivanja :wink:

Aj moze ovako.. Vi koji se nazivate hoperima.. Pogledajte nasov prvi album "Illmatic" lik je na njemu pokido nikad jace, dokazao je da je rodjen za to, znaci ono lik jednostavno rodjen je da radi HH, jer zaista sa takvim talentom malo ko se radja, on je taj talenat dokazao na tom albumu, znaci jednostavno kad je izasao to je bio jebeni Boom, ali taj album je radjen iz srca, a ne zbog tog da ga masa cuje, niti da se siroko proda.. E sad taj album je prosao neverovatno dobro, lik je dokazao da je jedan od likova sa kojim ne znam ko od MCjeva moze da se poredi, ali isti taj Nas kad se domogao kesha pooko je.. sam kvalitet je opao, jednostavno vise mu nije bilo vazno da fura ono svoje nego, daj samo da se izbaci nesto, jos kesha.. E sad ko kapira ovo skapirace ko ne nece.. Poslusajte "illmatic" pa poslusajte neke albume posle tog, i videce se promena.. jedini njegov album priblizan "illmatic-u" je "stillmatic", ali taj prvi famozni je neprevazidjen..

recimo, imate jednu komercijalu tipa Erik Clapton koji je pun ko brod jer je najbolji zivi gitarista na planeti i kako je svirao, tako mu je lova dolazila i danas i nikad nije nmorao nikom da se ulizuje, ni producentima, ni publici, ni televiziji, vec sbvira jer mu se svira a uz to je najbolji.
A sa druge strane imate neku komercijalu tipa Eminem koji je opet pun ko brod ali postao je pun jer je prodavao ono sto klinci vole - pljuvanje, skandale, pozerski rap, ovo ono ja sam gangsta i te lose tripove.

Smrc....posto ipak zelite da se vratim zeleo bih da se zahvalim glavnim i odgovornima u celoj toj price i te zbog toga prihvaticu da se vratim samo na mesto v.d. direktora marketinga koji ce STOYI obezbediti najvecu popularnost ikada do sada.

A takodje sam video da mladja populacija masovno prelazi na takozvani metal,rock,hip-hop,psy,trance,.... a svi mi znamo da je ta vrsta muzike jedan veliki sh1t... moramo da promenimo STOYIN imidz,mislio sam da je obucemo u punkerskom fazonu,da joj obujemo martinke,osisamo je na "chiroki" uradimo joj pirsing na uvetu,obrvi,nosu,bradi,jeziku, takodje joj stavimo jednu mindusu na "klitic" da bi bila u fazonu a posle toga joj uradimo plagijat neke pesme od avril lavinj(posto je ona velika pankerka) i provereno ce biti hit dana na "pinku".Samo ostaje nam ko ce biti v.d. STOYINOG stylinga i tekstopisac??

Bleak WinterFullMoon:
To DON: Jel to pokusavas da aludiras na moje mishljenje o ovoj temi iznad?Ja sam samo rekao shta mislim.Ne vidim da sam igde ikoga ispljuvao...Ako je pljuvanje to sto sam celu dens scenu nazvao plagijatorima (sto i jesu),onda stvarno ne znam sta da ti kazem.Mogao bi da prokomentarises moje misljenje ako se vec ne slazes sa njim.

E LJUDI MOJI....

ma ne MISLIM na tebe i na ovo sto si pisao! Mislim uopste na Forum muzika.Gde god se pojave narodnajci;Lukas,Ceca..pa i drugi:Bekvalceva...to odma pljuvanje po fanovimna te muzike.E na to sam mislio.Ja sam POSTAVIO TOPIC;BALKANIKA& Sanja Ilic...nema nijednog posta???????? To ti je kao da pricas o nekom romanu kako si procitao,a ne znas azbuku! Cenim ja svaciji ukus,al ne varim kad se pljuje po neistomisljenicima.Dakle,nista licno niti tebi upuceno.Reko sam uopsteno.I reko da se ne pojavljujem vise na ovom Forumu(sam sebi reko)...al ocu bas da vidim sta i kako omladina razmislja.I ne samo omladina.....

DON, na zalost tacno je da mnogi prisutni ne cene dovoljno lik i delo DrIggyja, pa evo i ja priznajem taj teski greh. No, ako pazljivije procitas temu o Stoyi videces da je gos'n Ste presao u vase redove- redove ljubitelja i postovalaca DrIggyja, te ste tako dobili nenadano pojacanje i ja vam zelim sve najbolje dok se sam i dalje bavim sirenjem Stoyinog kulta po Srbiji i sire!

Pozdrav![/quote]

I ovde se mesaju neki loncici,al ja stvarno ne mogu bas sve da kazem.Niti mogu,niti hocu.I ja ne volim Stoju,al postujem one koji je vole.Ne razumem ih,al ih postujem.Njihova stvar.Necu ja o muzici ovde nikako.

Back