ima li hopera????

Koliko bi kostalo osnivanje benda?
Uzmimo u obzir da planiram da mi bend bude ko "bjelo dugme":
Koliko mi clanova treba?
Koji instrumenti?
Ja sam mislio ovako:
1.Ja glas i elektrik gitrra(imamo)
2.Moj dtug bas(imamo)
3.Drugi drug klavir(nemamo)
4.Jos drug bubnjevi(nemamo)
Ono sto nemamo plus izdavanje ploce,pa koncert....
Koliko bi kostalo i kakav imidz bi trebalo da imamo..
Ajde rokeri da vas cujemo...
Predlozite i neko ime

hehehehehhehe. klavir i bubnjevi ????
ajao. dosta love. ma kakav bre klavir, sintisajzer ali dobar. i to je to. uglavnom dosta love.
a bend neka vam se zove "DAJTE NAM PARE"

Ma je*biga to sam mislio sintisajzer a ime "Db Band"
i za imidz nisi odgovorio

Hajde da nastavimo kad smo vec poceli :))).
Mirrorball i ne zvuci kako treba bas zato sto PJ ipak nisu CH. Pogotovo bubnar(od koga u vecini slucajeva zavisi cela zvucna slika) koji se na ploci trudi da lupa sto vise i brze ne shvatajuci da neodsviran ton moze da ima tezinu kao i odsviran. Najbolji primer je Days that used to be sa Ragged glory. U temi pesme, gde ocekujes da tresne cinelu, on to ne uradi, i onda ostavi dvostruko jaci utisak. Sto se tice filma, moram da kazem da mi se bas i ne svidja. Ne znam zasto. Svirka uzivo je nekako previse mracna i depresivna a prica je manje vise bez veze. Mozda je Jarmush kriv, ko zna.
Video sam letos za reizdanja starih ploca na cd-u i moram da priznam da me vec godinama unazad cudilo kako da 2 od najboljih ploca uopste nisu dostupne na cd-u. Naravno govorim o On the beach i American stars'n'bars. Inace nemam ni jedan cd od NY, 20-ak ploca i nesto mp3, sto redovnih albuma sto bootlega. Pomenuta 2 albuma imam odavno i ne pada mi na pamet da ih slusam sa cd-a :))).

Rebel Without A Clue:
Hajde da nastavimo kad smo vec poceli :))).
Mirrorball i ne zvuci kako treba bas zato sto PJ ipak nisu CH. Pogotovo bubnar(od koga u vecini slucajeva zavisi cela zvucna slika) koji se na ploci trudi da lupa sto vise i brze ne shvatajuci da neodsviran ton moze da ima tezinu kao i odsviran. Najbolji primer je Days that used to be sa Ragged glory. U temi pesme, gde ocekujes da tresne cinelu, on to ne uradi, i onda ostavi dvostruko jaci utisak. Sto se tice filma, moram da kazem da mi se bas i ne svidja. Ne znam zasto. Svirka uzivo je nekako previse mracna i depresivna a prica je manje vise bez veze. Mozda je Jarmush kriv, ko zna.
Video sam letos za reizdanja starih ploca na cd-u i moram da priznam da me vec godinama unazad cudilo kako da 2 od najboljih ploca uopste nisu dostupne na cd-u. Naravno govorim o On the beach i American stars'n'bars. Inace nemam ni jedan cd od NY, 20-ak ploca i nesto mp3, sto redovnih albuma sto bootlega. Pomenuta 2 albuma imam odavno i ne pada mi na pamet da ih slusam sa cd-a :))).

pa da, jasno je da Pearl Jam nije kao CH ..... of course. PJ ima svoju draz, svoju snagu, svoje ideje, ali iako su se mozda ideoloski poklopili sa Neilom muzichki definitvno nisu ... sto se dakle i videlo. da, bubnjari su im definitvno dva razlicita tipa ...
film zaista i nije nesto, ali je8i ga, doslo mi da plachem ko malo dete kad sam video Neila na TV-u i slusao ga sta prica, shvatao kakav je covek i sve ostalo ............ a sad, sto je dokumentarac malo defektno i nepovezano sklopljen, ajd' kao nema veze :)
da, tebi se koncert chinio mracnim i depresivnim, uistinu je tako ...... medjutim, ona svirka iz dokumentarca je meni bila skoro romantichna, stvarno sam uzivao ...... cela atmosfera koncerta, prigushena plava svetla ..... "Big Time" i "Sleep Away" su ludilo ispali :lol:
ali, recimo, onaj njegov Unplugged je totalno depresivan, osim pomalo na kraju kad se ukljuce prateci zenski vokali i sve onako zivne kad su izvodili "Unknown Legend" ... (bar meni). vrhunac depresije je bilo "like a hurricane" na CRKVENIM ORGULJAMA ??? (jel to to?) .......

heh. nisam upoznat sa albumom "American stars 'n' bars" ???
koje su pesme odatle?

absonic:
hehehehehhehe. klavir i bubnjevi ????
ajao. dosta love. ma kakav bre klavir, sintisajzer ali dobar. i to je to. uglavnom dosta love.
a bend neka vam se zove "DAJTE NAM PARE"

Ma je*biga to sam mislio sintisajzer a ime "Db Band"
i za imidz nisi odgovorio

ne znam za imidz, to je vaasha stvar a ja vam nisam menadzer :wink:
i nemoj molim te "Db Band". previse podseca na "OK Bend" :lol:

Evo ovako
Za klavijature 1000-1500e. (Korg PA60)
Za bubnjeve (solidan set nista preterano) oko 1500e.
(Yamaha maplecustom)
Trebace vam i jedna mikseta recimo PowerMate 1000 kutije Ev ili Dynacord par mikrofona gomile kablova sto je sve opet oko 2000-3000e. zavisno od kvaliteta komponenti
Sve to sa onim sto vec imate u jednu sobu i vezbanje do besvesti.
Onda stupite u kontakt sa nekim menadzerom i naravno pre toga spremite gomilu GOMILU para za produkciju i
naravno izabraces neki komercijalniji muzicki pravac.

mislim da to apsolutno nema veze. Greska je da se sve fenserke smatraju glupace...mozda je ona bez predrasuda, pa te prihvati takvog kakav jesi. Naravno, ako si i ti pametan prihvatices nju. Samo se nemojte svadjati oko muzike...stil i nacin zivota su mnogo bitniji...

i osim toga kakve veze ima kako se on oblaci??

Tamo neki:
Evo ovako
(Yamaha maplecustom)
Trebace vam i jedna mikseta recimo PowerMate 1000 kutije Ev ili Dynacord par mikrofona gomile kablova sto je sve opet oko 2000-3000e. zavisno od kvaliteta komponenti
Onda stupite u kontakt sa nekim menadzerom i naravno pre toga spremite gomilu GOMILU para za produkciju i

kao prvo ne treba im nista od navedenog...u svakom studiu (ako bas niste odlucili da vezbate u necijoj dnevnoj sobi) postoje bubnjevi.A siguran sam da od nekoga mogu da pozajme klavijature za vezbanje. Druga stvar: svirke.Na svirkama u 99% slucajeva organizator obezbedjuje ono sto oni nemaju (bubnjeve,ozvucenje,kablove) a klavijature opet morate da pozajmite...

.MEAN MACHINE.:
Tamo neki:
Evo ovako
(Yamaha maplecustom)

kao prvo ne treba im nista od navedenog...u svakom studiu (ako bas niste odlucili da vezbate u necijoj dnevnoj sobi) postoje bubnjevi.A siguran sam da od nekoga mogu da pozajme klavijature za vezbanje. Druga stvar: svirke.Na svirkama u 99% slucajeva organizator obezbedjuje ono sto oni nemaju (bubnjeve,ozvucenje,kablove) a klavijature opet morate da pozajmite...

hvala .mean machine.
i koliko bi zaradili na koncertu?
i od cd-a?

JaH_G|rL:
Eyesburn girl:
JaH_G|rL:
Ja sam druga godina...pa naravno da idem na hor...i eto bash danas...u 12.15.... 8)
He, he, bila sam na horu danas (i zaspala)... Reci mi pored koga si stajala (tj.sedela)?! I dalje nemam ideju ko si!
:)
Hehe...znam bash je bilo...zzzzzzz... :D Ma stajala/sedela sam odmah pored klavira,kod Valentine...crna majica sa dugim i crvena majica sa kratkim rukavima????Gde si ti bila??
Masho, nisi valjda ti Jah girl?! Mislim, skorpija, pa '87... Ja sam sedela na kraju do vrata pored one plavuse Dragane... Ako si Masha, onda me sigurno znas...i to odavno...ime mi pocinje na M... :)

Ista ova tema postoji i na yu-metalu....

Ma sta ja znam...ako nisu ograniceni ni jedno ni drugo onda moze da uspe...Fenserke deluju glupavo ali sigurno nisu(sve). Ako ti se ona kao osoba dopadne i ako imas o cemu da pricas sa njom, zasto ne bi moglo?? Ali...sad oko izlazaka...i muzike...treba se dogovoriti i biti tolerantan. :lol:

Ali sta ja da vam pricam...kad nikad nisam bila sa fenserom, i imam neku odbojnost prema njima....ali tu je i pitanje ukusa...

silvereye:

Ma sta ja znam...ako nisu ograniceni ni jedno ni drugo onda moze da uspe...Fenserke deluju glupavo ali sigurno nisu(sve). Ako ti se ona kao osoba dopadne i ako imas o cemu da pricas sa njom, zasto ne bi moglo?? Ali...sad oko izlazaka...i muzike...treba se dogovoriti i biti tolerantan. :lol:

Ali sta ja da vam pricam...kad nikad nisam bila sa fenserom, i imam neku odbojnost prema njima....ali tu je i pitanje ukusa...
a sta ti to matora imas protiv fenserki ili fensera!?AAAAA!? :evil: :evil: :evil:

Anonymous:
silvereye:

a sta ti to matora imas protiv fenserki ili fensera!?AAAAA!? :evil: :evil: :evil:

Ama bas nista,ti ocigledno ili nisi dobro procitao/la ili si glup/a!

Imam tu slobodu da kazem sta mislim, a ako ti to smeta-to je vec tvoj problem! 8)

Keeper:
Anonymous:
Keeper:
Roots:
jedina prava muzika koja spasava svet od propasti i mrznje!!
REGGAE FOREVER!!!
PEACE AND LOVE!!!
uz rege se najlepse zivi!!!

... ej, ajd' malo smiri dozivljaj.
nema nista loshije od iskljuchivosti :twisted:
heh pa sad , svako shvata muziku koju slusa na poseban nacin,tako i ja rege
ti se ne moras soloziti sa tim jer ti to ne razumes onda najbolje...tako da svako ima tu potrebu da svoju muziku predstavi najbolje ma koliko to tebi izgledalo jadno ili preterano

pa naravno da se necu sloziti sa time. znaci sad bi ja trebalo da idem po forumu i pricam "ej, Pink Floyd je jedina prava muzika, bla bla bla bla..."
nema tog "jedinog pravog", svaka dobra muzika je u necemu ispred od neke druge a u necemu iza. uzivaj u raznolikosti ... :wink:
naravno,nisam ja bas tako slozila svoju misao :) ali ja ne teram ljude kao ,,ehej ajde sad slusajte rege nagradicemo vas....,,
mislim da je trulo terati nekoga ali kad nesto zaista volis tezis ka tome da objasnis l;judima zasto to volis
zar ne??

Back