ima li hopera????

GiNa:
to ti je muzika sto ima super dance ritam
i iz Jamaice je ...a super primeri su ti:

Sean Paul
Beenie Man
Wayne Wonder
ha ha ,nemas pojma devojko sta je reggae ako dajes ove primere :cry: sramota,i ti znas koji su reggae muzichari.to je zato sto si pocela da ,,slusas,, mtv i sad si rastamanka.dete,potrazi bolje pravi reggae a ne dancehall

za BOB MARLEYA samo respect.on sluzi kao primer drugima kako treba da zvuci pravi reggae,ali njega NIKO i NIKAD nece prevazici.
elem,od reggae slusaj definitivno eddy granta,jimmy cliffa ,ub 40,black uhuru,alpha blondy,pter tosh,israel vibration ,max romeo....sve je to kvalitetan reggae,trust me!
poz

ma bre ub 40 nije nista posebno,da ne kazem da je shit...
a nema sad pravi reggae i mtv reggae i to sto vi delite na vrst.imas roots koji ja najvise gotivim,imas dancehall koji je mnogo dobar,raggu koja je do jaja ali je malo tvrda,raggamuffin kojki ne gotivim bas nesto...otprilike.i nemojte da plujete po son polu zbog ovog jednog albuma,ima mnoogo kvalitetnih stvari.ali mnogo dobrih,stari album je*e keve.skini sa neta pesmu hot gal,on i mr vegas

reggae...
Setila sam se necega... :lol: Kad sam bila mala, pitala sam kakva je to reggae muzika... Odgovorili su mi: ,,To je muzika koja ide kao vozic''... :D

I zaista... u mnogim pesmama postoji taj ritam ,,vozica''... Naravno Bob Marley je tu na vrhu, a za domace grupe... ne znam da li ce ovo biti dobar primer... ali ok... Od domacih Darko Rundek, na primer pesme: Ruke, Sanjam...
Intrumenti koji se koriste u tim pesmama se ,,poklapaju'' sa standardnim sastavom reggae grupa... violina, gitara... neke zvecke...

ne znam... ne razumem se nesto u taj pravac, ali ,,vozic''... :lol:

Back